Здравей С.Донева
Не мога да ти дам съвети относно билките.Купих си такива,но така и не ги пробвах.
Първият ми възел за 1 година беше станал 4-5см,премахнах го лапароскопски.Когато откриха втория направих експеримент,като спрях млечните продукти.Има теория,че при някой жени млечните продукти карат организма да произвежда повече естроген (повечето миоми са естрогенозависими),но това до колкото знам не е при всеки.За да разбера дали е така при мен спрях млечните продукти за 20 дни и наблюдавах тялито си (колко често ходя по голяма нужда,усещането на стомаха,кожа,коса и тн),след това ги включих пак за 20 дни.При мен имаше разлика и така реших да ги спра .Преди да направя тази крачка млечните продукти придъстваха в менюто ми минимум веднъж на ден,минах на 1-2 пъти месечно,накрая дори не ядях.За една година възела беше пораснал с 1 см(от 1 беше станал на 2).След това беше ин витро процедурата ми.В първите 3м от бременноста ми стигна до 3 и малко.По време на секциото не можаха да го открият,на първия преглед след раждането също не се видя нищо.
Нямам представа дали експеримента с млечните продукти е помогнало да не порасне колкото първия или е просто случайност,но ако си тръгнала в посока алтернативно лечение не ти пречи да пробваш или да прочетеш нещо в тази насока.