0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на Dorinda
« -: Декември 29, 2007, 20:54:07 pm »
Здравейте момичета и честита Коледа.
Нова съм тук и ще имам нужда от малко помощ.Бихте ли ми казали дали мога де доверя на тестовете за овулация.Малко се поубърках този месец.БТ спадна рязко на 17 ден и аз се усъмних,че тогава може би е овуто,да но теста я засече на 19 ден.
Май малко разхвърляно пиша ,но се надявам да ме извините.Та мисълта ми е винаги ли ,когато БТ спадне значи ,че е момента на овулацията или може и няколко дни след това?

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1
« Последна редакция: Януари 23, 2008, 22:10:34 pm от dorinda »
Re: Графиката на Dorinda - Трябва ми малко помощ ...
« Отговор #1 -: Декември 29, 2007, 22:28:25 pm »
здр и добре дошла при нас. пожелавам ти в най-со=коро време да се похвалиш с хубави новини.
моля те само да направиш графиката си видима за нас, като я сложиш долу в подписа и със сигурност тук ще намериш хора които ще ти помогнат.
« Отговор #2 -: Декември 29, 2007, 23:29:51 pm »
Здравей Реми,искрено се надявам добрите новини скоро да ме застигнат както мен,така и всички чакащи.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 30, 2007, 08:09:18 am »
Здравей! :D
Добре дошла и нека скоро се похвалиш с най-прекрасната новина.
За графиката - според мен е добра. Имало е О. мисля на 21 ден от МЦ/това по графика/, трябвало е да направиш още един тест, за да се хвана по-добре пика на ЛХ/хормона, който улавя теста за О./
След като се установи кога е пика на ЛХ, О настъпва от 12 до 48 час след това.
Ето ти картинки за да ти стане по ясно. :D

ТУК

и ТУК

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Декември 30, 2007, 16:38:09 pm »
Денис, искрено ти благодаря.
Графиките ,които си ми дала са много пояснителни и разбираеми.Този месец най-вероятно няма да имаме успех,но се надявам следващия да се представим по-добре.Благодаря отново за отзивчивостта. :bighug:
Re: Графиката на Dorinda
« Отговор #5 -: Януари 23, 2008, 22:20:32 pm »
Добър вечер мили дами .
Този месец овуто направо ме изненада.По принцип средната дължина на цикъла ми е 31 ден и овуто ми е било някъде към 17 - 20 ден. Обаче този месец според мен бе на 15-ти  8O .Явно съвсем ще ми намалее продължителността на цикъла .
Та на въпроса /колкото и несериозен да е той/- Така като гледате графиката и в предвид малкото сърчица в нея дали мога да се надявам и на малка надеждица за  :bori_020:

P.S. То е ясно ,че никой не може да ми каже де ама  :ask:
« Последна редакция: Януари 23, 2008, 22:37:38 pm от dorinda »
*
« Отговор #6 -: Януари 23, 2008, 23:35:14 pm »
Здравей и от мен! Добре дошла във форума и дано не се задържиш дълго тук. Като гледам графиката ти до тук е добре. Мисля че си отбелязала правилно ОВУ и сърчицата са на място така че остава само да изчакаш. Дано да е станало!
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2008, 13:19:58 pm »
Здравейте мили дами,малко съм объркана този месец  :(Не съм сигурна дали е имало ову. Правих си един тест за ову останал ми от преди ,който бе с бледа втора черта /нямах възможност да направя повече / .Притеснява ме друго,температурата много играе,дали не се дължи на някакъв проблем ? Според мен не е нормално да подскача така .Само да обележа,че предни цикли температурата ми не е била толкова ниска . . .
Темпатурата я меря с дигитален термометър и задържам малко след сигнала.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2008, 07:57:25 am »
Според графиката ти - до тук - не е имало О.
Сравни терм-ра дали отчита вярно с нов живачен

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2008, 08:07:57 am »
Благодаря Денис,отзивчива както винаги.
« Отговор #10 -: Март 01, 2008, 23:13:17 pm »
ОК, смених термометъра с живачен и пак си продължава да играе тази температура. Че месеца е ановулаторен е ясно ама нещо не е наред щом така си играе температурата???
При преглед на 22 ден не се видя нищо обезпокоително,направо съм в шах кво става. Сега не знам кога трябва да ми дойде . . .
« Отговор #11 -: Март 05, 2008, 21:21:46 pm »
Здравейте,ще се радвам ако някой ми отговори  :oops:
На мен все още не ми е дошло , а трябваше преди 5 дни. Тест не съм правила ,защото според мен този месец бе ановулаторен. Та моля някой , който има предства,горе долу колко може да е закъснението след такъв цикъл? Да отивам ли на преглед отново? Как мислите?
*
« Отговор #12 -: Март 05, 2008, 22:05:34 pm »
Ти как разбра,че е ановулаторен,док. ли ти каза,на фоликулометрия ли ходи?Защото ако си правиш изводи само по графиката и тестовете за О.не можеш да бъдеш сигурна в това,че ти е ановулаторен този месец,затова си направи едно тестче.
« Отговор #13 -: Март 05, 2008, 22:34:51 pm »
Вива , сама реших ,че е ановулаторен,защото от няколко месеца насам си меря БТ и нигога не е била толкова ниска .Пък и толкова играе,че надали е на бременност.
Проверих си и щийката тя също е много ниско както преди цикъл ,та за това съм сигурна че нямам ову .
Притеснява ме факта,че не иска да ми идва ,чувала съм ,че при месец без ову закъснява но чак пък така . . .

П.С. Не се и надявам на бебче,защото спермограмата на мъжа ми е лоша /олигоастенозоозпермия/ и сега се лекува.
*
« Отговор #14 -: Март 06, 2008, 01:23:25 am »
Еййййй много съжалявам миличка.Ти правила ли си хормонални изследвния,доклокото знам при такива раздвижени графики една от причините е хормонална.За съжаление не мога днес да отварям графики нещо става със сървара ли незнам,искаше ми се да ти видя графиката.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Март 06, 2008, 08:37:16 am »
Вива .........
Графиката ти не показва да е имало О.
Правилно ли мериш?
Видях, че с живачният има по-висока Бт.
Тогава трябва да мериш с живачен
Вярна е по-високата Т.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #16 -: Март 06, 2008, 12:46:55 pm »
Денис не съм отбелязала,но от 22 ден меря с живачен в 6 сутринта ,вагинално и държа 8 - 10 мин.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Март 07, 2008, 08:30:24 am »
Ще го имам в предвид  :D /само да не забравя/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #18 -: Март 10, 2008, 21:56:00 pm »
Здравейте отново  :oops:
Днес температурата ми се вдигна до 37.00 дали може да се дължи на това ,че снощи бяхме на гости и съм изпила 2 чаши бира ? Лошото,че че вчера не съм мерила тепературата и сега незнам дали и тогава не е била такава или днес е инцидент.
Според вас можем ли да говорим вече ,че е имало ову или да го отписвам този месец? Имам съмнения ,че може да е била на 28 ден,но нали не съм много навътре в нещата и не мога да кажа.
Днес ми се пада 9 ден закъснение . Дали пък не е някоя киста ,вече съвсем психясвам . . .
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Март 11, 2008, 06:41:51 am »
Графиката ти не показвада е имало О.
Ако няма О. - няма закъснение. Съжалявам, че го казвам мила.
Бирата не повишава Бт, може да е инцидент.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум