Здравейте, момичета. Както вече пуснах тема - децата са ни приготвили чудесни мартенички за наближаващия празник - днес г-жа Симеонова беше в София и ми ги остави, както и имахме възможност да разменим няколко приказки как са децата. Животът в Роман си тече по старому. Всеки път, когато се чуем или видим, г-жа Симеонова не пропуска да ни благодари за хубавите подаръци, които им изпращаме за рождените дни и да ме увери колко много радваме децата с тях. Каза, че получава всички подаръци навреме и са наистина чудесни и съобразени с нуждите им, за което искам и аз да ви благодаря - за това, че сте много сериозни и участвате със сърце в инициативата.
Аз и СтефиЗ имаме една молба към вас. Стефи скоро ще е доста ангажирана около грижите за бебчето и кака Деси, дай боже всекиму
А на мен ми предстоят ангажименти, свързани с постоянни пътувания извън страната и това ще е в продължение на поне 6 месеца. Затова искаме да помолим някой, или най добре двама души, които имат желание и необходимото време, да поемат нашите функции, свързани с инициатива "Рожденик". Това, което трябва да се прави, е да се кореспондира с Дома, както и въпросните хора да разполагат със списък, включващ подробни данни за всички деца и да могат да ги пращат на всички вас, при нужда. Когато някои деца напуснат или постъпят нови - директорката подава информация и ние правим нужните поправки, за да я актуализираме. Когато подготвяме някакви други инициативи - като коледните, кукления театър, викторините и др - комуникираме отново по телефон или мейл с г-жа Симеонова, за да стиковаме нещата.
Не е нещо, което отнема много време, комуникацията с г-жа Симеонова и останалия персонал в дома е лесна и приятна и се надявам, че ще се отзоват желаещи да ни отменят
Направила съм един подробен файл, включващ всички деца, според последната актуализация, в който файл съм събрала всякаква информация за децата на едно място - имена, рождени дати, години, номерация, хобита, интереси - досега тази информация беше разхвърляна в няколко различни файла. Файлът е изпратен на г-жа Симеонова и днес тя ми обеща другата седмица да ми го върне, попълнен с актуалните номерации за дрехи и обувки, които отдавна чакаме, както и с попълнена информация за новите деца. Смятам, че това много ще ни улесни, информацията вече ще се попълва и търси само в един документ и изобщо, който ще работи с него, ще бъде максимално улеснен
Ами това е, сега се надяваме да започнат да се записват желаещите доброволци