0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Рождените дни на децата от Роман
« Отговор #180 -: Февруари 22, 2008, 09:45:49 am »
Момичета, късно ще е, когато децата останат без подаръци, така че не се включвате късно, а съвсем на време :D

Момичета, включвам се и аз. Пишете ми 2 дечица, нямам претенции кои. Чакам данните на лични :)

Григчо,предлагам ето тези, да вървим подред:
22.09.1989   И.В.К.  М  - ИНПР
16.10.1994   Х.Й.Д.  М - ИНПР

Днес вече ще пусна данните на всички, които чакате.
Mary, душата, не съм тез забравила и теб!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #181 -: Февруари 22, 2008, 09:47:06 am »
30.10.1991   Ц.Д.В.   М

Може ли този младеж за мен?! :lol:
*
« Отговор #182 -: Февруари 22, 2008, 09:48:44 am »
30.10.1991   Ц.Д.В.   М

Може ли този младеж за мен?! :lol:

може :balk_21:
*
« Отговор #183 -: Февруари 22, 2008, 09:52:41 am »
Григчо,предлагам ето тези, да вървим подред:
22.09.1989   И.В.К.  М  - ИНПР
16.10.1994   Х.Й.Д.  М - ИНПР

ок :D
« Отговор #184 -: Февруари 22, 2008, 10:42:11 am »
Здравейте, момичета! Искам и аз да се включа! Може ли 2 дечица и за мен, моля! Нямам притенции за пол и възраст. Само ако може да не са в един месец  :oops: Благодаря!
« Последна редакция: Февруари 22, 2008, 10:45:59 am от vessska »
Don't worry, be hippy
« Отговор #185 -: Февруари 22, 2008, 11:13:14 am »
И аз искам едно, нямам претенции. Моля да ми изпратите данни!

*
« Отговор #186 -: Февруари 22, 2008, 11:47:03 am »
Здравейте, момичета! Искам и аз да се включа! Може ли 2 дечица и за мен, моля! Нямам притенции за пол и възраст. Само ако може да не са в един месец  :oops: Благодаря!

можеш да вземеш единственото останало дете за ноември:
19.11.1988   Р.К.В.   М   - ИНПР

и едно за декември:
20.12.1991   Е.А.И.   Ж   - ИНПР
*
« Отговор #187 -: Февруари 22, 2008, 11:48:25 am »
И аз искам едно, нямам претенции. Моля да ми изпратите данни!

нека това е за теб, а данните - на ЛС
20.12.1989   И.И.Л.   М          - ИНПР
*
« Отговор #188 -: Февруари 22, 2008, 11:56:39 am »
момичета, чудесни сте!
късно снощи имаше 12 деца без подарък, а сега са само 5!

за тези, които сега се включват и започват да следят темата - на първата й странца има списък на всички деца, където ще бъдете записани с никовете си срещу децата, на които вие ще изпращате.
Под списъка има информация къде да изпращате подаръците си. Трябва да бъдат изпратени до към 20то число на месеца, за който се отнасят.
На лични ще ви пратя данните за децата, както и предложения за подходящ подарък.
ако имате въпроси някакви - пишете ми на лични на мен, или на StefiZ.
Всеки месец ще има месечна тема за всички момичета, записали се за съответния месец. там може да обсъждаме всичко, свързано с подаръците, пращането и т.н. също там всеки се отчита щом пусне подаръчето си, за да можем да следим дали някое детенце не е забравено. пак с цел напомняне аз ще пращам към 10-15то число по едно напомнящо ЛС.
*
« Отговор #189 -: Февруари 22, 2008, 15:32:42 pm »
обещала съм да ви разказвам как е минало януарското тържество и най-накрая имам новини :D
децата са много щастливи от подаръците! за тях това е било огромна и много хубава изненада, защото досега не са получавали толкова хубави и съобразени с тях подаръци, досега са се стараели да им дадат нещо дребно, колкото да не е без хич и каквото имат под ръка, а в моного случаи не е имало подаръци. директорката е много впечатлена колко са хубави подаръците и колко старателно сме следвали нейните предложения. а децата много ги впечатлявало освен, разбира се, фактът, че за тях има подарък и това колко хубаво е опакован и картичките + ходели и й ги показвали "госпожо, виж, написали са ми еди си какво" :D :lol:
така че - пишете картички!
сега са се изхитрили и вече били страшно нетърпеливи - февруарските деца вървяли подире и й питали - за нас ще има, нали? а като им минела датата - щото нали ги раздават накрая, на общото тържество, питали защо няма за мен? трябва може би да обсъдим варианта всеки да праща около датата.
каза ми, че имала дори све пратки от чужбина, което много ме изненада, аз поне не знаех, че някои от включилите се момичета са от чужбина, освен, ако не се е объркала, но беше почти категорична, че за нашата инициатива става въпрос.
малко ни бърка със Сдружението на Бълг. майки, знае кои сме, но явно не е много наясно за спецификата на сдружението, може би трябва да занесем следващия път малко брошури, а аз опитах да обясня на живо.
децата не са самоизоставени - голяма част са отнети заради алкохолизъм или лежане в затвора от страна на родителите - има доста с неизвестен баща и с майка, извършила убийство :( има такива с родители, занимаващи се с кражби, вечно пияни, които взимат децата си по празници и ги изпращат по улиците да крадат, което е много объркващо за детето, защото в продължение на месеци в дома се опитват да го възпитата в обратното.
децата са много, а възпитателите ужасно недостатъчно и не може да се върше нормално работата. казва, че успяват да ги нахранят три пъти на ден, но връзката с всяко едно дете, като се почне от помощ за уроците, споделянето и помагането, акоима някакви проблеми, тревоги, възпитанието, споделянето на някакви емоции - всичко това не на нужното ниво изобщо.
понякога успяват да уредят да дойдат някакви пътуващи театри в дома и това било голяма радост за децата. изобщо всякакви такива забаваи, занятия, чествания са им много присърце, но организирането им е свързано с доста средства и труд, а те рядко достигат.
и най-вече каза, че това са деца, като всички останали и имат същите нужди. растат някак си, но не е това, което трябва да бъде за един детски живот.
много е признателна и благодарна, че помагаме.
сърдечно поздравява всички и ни чака на гости.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #190 -: Февруари 22, 2008, 15:47:21 pm »
Цвете, благодаря ти за разказа :D Много приятно ми стана като прочетох как са се зарасдвали децата. :D Може би е добре да помислим за някаква подобна инициатива и за Великден..
Междудругото, Блу скай не е в България и сигурно за нейните подаръци става въпрос. :D

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #191 -: Февруари 22, 2008, 16:07:23 pm »
Цвете, благодаря за разказа, и на мен директорката ми разказа подобни неща за децата, аз затова все се надявам, че ще успеем да отидем лично при тях отново и да им обърнем повечко внимание.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #192 -: Февруари 22, 2008, 16:11:29 pm »
  Този разказ го чаках с такова нетърпени  :lol:
  Много се зарадвах на хубавия разказ, Благодаря ти Цветенце  :lol:

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #193 -: Февруари 22, 2008, 16:28:02 pm »
Цветенце, и аз много ти благодаря за разказа!
Ще бъде прекрасно ако се организираме скоро да отидем да ги видим пак.
Това са едни прекрасни деца - усмихнати и сърдечни, които за съжаление не са случили на родители  :? Те заслужават да получават внимание, топлина и нежност. Заслужават да живеят в свят защитен от онези, които ги изпращат на просия! Заслужават да имат шанс!
         Equally Destructive
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #194 -: Февруари 22, 2008, 18:39:21 pm »
.. аз затова все се надявам, че ще успеем да отидем лично при тях отново и да им обърнем повечко внимание.
.. Ще бъде прекрасно ако се организираме скоро да отидем да ги видим пак. ..
Ами хайде да организираме нещо за Великден, де :D Мисля, че ще е подходящо, а е и по конкретен повод, което предполагам, че би ни мобилизирало повече отколкото ако нямаме повод.

*
« Отговор #195 -: Февруари 22, 2008, 19:01:59 pm »
за великден да ти кажа аз не го виждам. тогава се събират 6 почивни дни и сигурно всеки ще е н анякъде. а и по такива празници "родителите" гледат да си ги вземат - обясних защо - да ги пуснат да просят, да им свършат малко работа.
но ще имат празненство за 22 март - първа пролет.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #196 -: Февруари 22, 2008, 19:11:29 pm »
Права си, Цвете :) Аз не се бях замислила за почивните дни :oops: А за 22 март мислиш ли, че ще успеем да се мобилизираме? Иначе- става. :D

*
« Отговор #197 -: Февруари 22, 2008, 19:26:34 pm »
ами то тякава мащабна акция като коледната няма да успеем да направим и на половина даже. това са много средства, които няма как и откъде да наберем - всеки малко или много се е ангажирал финансово и с инициатива рожденник и просто не виждам кой зане какво бихмемогли да купим. имайте предвид, че все пак в коледната инициатива от голямо значение бяха онези две големи дарения от по 1000лв.
по великден те все някакви дарители ще имат - г-жа симеонова каза, че това е времето, когато се сещат за тях - великден и коледата.
и тъй като ние по коледа работехме предимно за екзистенц минимума така да се каже, ми се иска да им организираме нещо друго, различно от храна и дрехи. някаква забава, някаква игра, да измислим някаква викторина ли и аз не знам какво, но нещо в тази насока. ето директорката каза, че много обичат театъра. ама не се виждам лично аз в пиеса, пък тои декори трябват :lol: а иначе би било толкова хубаво.
а колко му е за някоя голяма и стабилна финансово организация да им организира нещо такова - сега има сто фирми за анимация, тъкмо с тях се занимавам, организирайки на Симона рождения ден - натоварват в един бус няколко аниматори, една торба балони и разни други атрибути и ги забавляват децата 2 час, организират им игри, правят им фокуси. особено за децата с изоставанията, това ще е такава радост.
ама ние просто няма да можем да си го позволим.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #198 -: Февруари 22, 2008, 19:32:14 pm »
Цветенце, разказът ти е чудесен. Аз имах някакви съмнения относно тази инициатива, но не съм била права и очевидно идеята е отлична.

А за мащабите на коледната инициатива да не забравяме, че имаше и други сериозни суми, големи дарения от нови дрехи и бельо и т.н.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #199 -: Февруари 22, 2008, 19:43:48 pm »

А за мащабите на коледната инициатива да не забравяме, че имаше и други сериозни суми, големи дарения от нови дрехи и бельо и т.н.

Да, точно това имах предвид - не е толкова лесно да съберем пари. просто в коледната инициатива освен сумите, давани от всички нас, имаше и големи парични суми, дадени от едно лице/организация и също така дарения под формата на бельо, пантофи и други, и затова се получи толкова хубава и мащабна акция.