0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Рождените дни на децата от Роман
« Отговор #60 -: Януари 04, 2008, 17:58:58 pm »
Така, сега разгледах малко сайтовете на куриерските фирми. Проверих първо с Лео Експрес, тъй като съм чувала, че били по -евтини, но не обслужват Роман. Проверих Спиди, Еконт и Европът. Най-евтини са Спиди - за 1кг - 5.70лв, 2кг - 6.54лв, 3кг - 7.38лв, съответно Еконт - 1кг - 6лв, 2кг - 7.20лв, 3кг - 8.40лв. С Европът е още по скъпо - 1кг излиза 9.40лв.
Мда, скъпо си е. Удобството, не малкото, ако си зает е, че го взимат от вас и го носят директно на адреса, т.е. и получателят не ходи да го взема от пощата. Ако обаче наистина се съберат повече момичета, примерно 5ма и пратят пратка с общо тегло 7кг - 10.62лв, 10кг - 12.48, 15кг - 15.36лв, т.е. при повече кг, цената за 1кг намалява и съответно излиза по около 2-3лв на човек.
Но мисля, че тези неща ще се решават в движение - може да се използва всяко едно виждане между някои от нас по друг повод, срещи на Зачатие и т.н., за да си събираме подаръците. Ако не - всеки сам ще прецени как му е най-удобно, за да я изпрати самостоятелно. Хубаво е да се намери най-евтиния вариант и да има повече парички за подаръци :) Ако някой от вас иска да избере повече от едно детенце и избира датите на случаен принцип, а не във някаква връзка с рожден ден на близък или собствения, то тогава може да избере дечица, родени в един месец и да им прати подаръци наведнъж и от там да спести от доставката.
« Последна редакция: Януари 04, 2008, 18:00:43 pm от tzvetenze »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #61 -: Януари 04, 2008, 18:16:33 pm »
Значи и аз проверих тук-таме и се оказа, че по пощата си е най-евтино ако е колетче. За 1 кг цената е 1,20 за първа зона и 2,15 за втора зона населени места. Куриерската им услуга е 4,60 за 1кг, а за пратка, взета от адреса на подателя е 5,10. И тук има отстъпки за повече пакети, но това ще го мислим по-нататък, че за януари не остана много време. Иначе приветствам идеята за срещи със или без повод, както и за деца с рождени дни в един месец :D

*
« Отговор #62 -: Януари 04, 2008, 18:34:48 pm »
Момичета, БГ пощите са достатъчно надеждни вече, казвам вече, защото наистина навремето се губеха, забавяха пратки, сега не е така. Спокойно на който му е удобно разбира се може да ги пуска по пощата за 2-3 дни ще са при децата :) Няма смисъл да се дават 10 лв. за куриер като за тези пари могат да се купят подаръци.
*
« Отговор #63 -: Януари 04, 2008, 23:14:36 pm »
Ето ви тук цените на колетите:

http://www.bgpost.bg/files/Vatreshni_koleti_01012008.xls

*
« Отговор #64 -: Януари 05, 2008, 19:40:13 pm »
остават още само едно детенце за февруари и двечки за март, и ще има подаръци за всички дечица, родени през първите три месеца! :D
« Отговор #65 -: Януари 07, 2008, 10:38:28 am »
Момичета, за който има дечица в началото на годината и има време за ходене по магазини - сега има много големи намаления дори в по-високия клас магазини за дрехи и може да се вземе нещо "куул" на доста прилична цена. Ние вчера направихме една шестоъгълна схема - двата мармота нахранени и дислоцирани в колата, татко им ме хвърли в Sky City и обикаля около половин час с колата и все мармотите, щото само така спят или поне не мрънкат и двамата. Аз през това време направих един бърз рейд на мола и с почуда открих, че китайска блузка струва сега същото като пуловер Кенвело (около 25лв), а български анцуг от изкуствена материя е два пъти повече. Аз купих от намаленията жилетка с качулка, от агнешка вълна, за 27 лв, видях и хубави пуловерчета за 15 лв, но бяха само малки номера; имаше и хубави плътни тениски с дълги ръкави за 13 лв. За големи момчета имаше много хубави суетшърти с подплата за около 20 лв.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #66 -: Януари 07, 2008, 11:31:53 am »
marmotche, мерси за инфото!
момичета, хайде да направим една обиколка в някой мол наистина. тъй като сигурно ще им отнеме малко време с изготвянето на списъка, аз също май ще се спра на дрешка някаква, за по - сигурно. Иначе съм помолила г-жа Симеонова да напише забележки не само за децата с изоставания, но и за всички други, имайки предвид тяхните хобита, влечения, таланти и интереси - тогава ще ни е много по-лесно да изберем най удачния подарък, но дотогава може наистина да се възползваме от намаленията на някои по-модерни дрешки - по-големите дечица ще се зарадват.
Аз ще отида да огледам идните събота и неделя, ако някой иска да се присъедини - да казва!
« Отговор #67 -: Януари 07, 2008, 11:44:04 am »
Аз искам  :D Ще се чуеме  :D

lb2f
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #68 -: Януари 07, 2008, 18:44:50 pm »
Здравейте, ЧЕСТИТА НОВА 2008 ГОДИНА. Желая на всички вас и вашите семейства много здраве и нека тази година донесе радост и щастливи усмивки на всички.
Аз не бях известно време в София и сега с радост виждам колко е напреднала темата  :).
Тъй-като виждам, че за първото тримесечие са останали няколко дечица, пък и на мен по това време смятам, че ще ми бъде по-спокойно и възможно да се погрижа за тях ще ви помоля да ми изпратите данните на следните мъничета -
18.03.1997   С.С.М.   М
и
24.03.1998   Р.А.Ш.   М

Поздрави на всички включили се активно в Коледното и в това начинание  :)

*
« Отговор #69 -: Януари 08, 2008, 09:52:47 am »
Денито, радвам се, че ще се включиш и тук :D
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #70 -: Януари 08, 2008, 11:24:16 am »
Мерси Цвети  :), а кой ще ми изпрати данните на дечицата?

*
« Отговор #71 -: Януари 08, 2008, 12:34:03 pm »
Дени, аз ще ти ги пратя до края на деня, а стефи ще те запише на първа страница.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #72 -: Януари 08, 2008, 13:47:55 pm »
Добре Цвети благодаря. Как е малката кукличка?

« Отговор #73 -: Януари 08, 2008, 14:50:00 pm »
Чудесна инициатива!
Ако може за мен
22.05.1992   Т.А.Д.   Ж
26.06.1996   К.С.И.   М
« Отговор #74 -: Януари 10, 2008, 17:21:02 pm »
Момичета,докъде стигнахте с покупките за януарските децица?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #75 -: Януари 10, 2008, 20:58:10 pm »
Ами аз още не съм готова защото едва днес получих едни парички дето от доста време ги чакам. Ако имам сили утре ще пазарувам или в събота в краен случай (или в най-краен в понеделник :lol: ) :oops:

*
« Отговор #76 -: Януари 10, 2008, 23:05:57 pm »
и аз не съм още. но ще го направя в събота - ще пообиколя из мол-овете за намалени неща, взимам нещо и понеделник-вторник ще гледам да пусна, че да не оставям за последния момент.
*
« Отговор #77 -: Януари 11, 2008, 09:55:49 am »
днес ходих до пощата да пускам малки колети. цените наистина са доста по-ниски от куриерите. има удобни кутии от 0.45лв най-малката до 2.35 най-голямата, ако не ви се занимава сами да опаковате. аз си взех малко опаковачна хартия от тази пощенската- 5 оромни листа за 1.75лв. става доста бързо, ако няма хора. мисля това ще е добър вариант да изпращаме подаръците си.
*
« Отговор #78 -: Януари 14, 2008, 17:49:04 pm »
тази събота с Джази купихме нашите подаръци и утре или в сряда ще ги пусна! имаше приятни неща на намалени цени по магазините.

напомням на всички, които имат детенце през януари, да се организират и да пуснат пратките си до 20то число!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #79 -: Януари 14, 2008, 18:23:14 pm »
И аз съм готова с покупките си. На връщане минах през пощата да се информирам колко ще ми струва колета и излеезе, че с тяхна опаковка излиза 3,25, което е просто супер  :D Така че аз утре купувам цветна хартия и картички и ги пращам най-късно в сряда.  :D