Здравейте! Бих искала да споделя с вас и моя проблем и да потърся съдействие от вас. От 5 години правя опити за забременяване, имам 2 неуспешни опита ин-витро и от началото на 2013 няколко неуспешни опита за Естествен цикъл (по-често става въпрос за некачествена яйцеклетка) От 3-4 години разбрах, че имам миомен възел, за който в началато ми бяха казали, че е около 2,5-3 см. Преди около година Д-р Персенска, при която ходя от 2 години ми каза, че са повече от 1 миомите, но засега нямало да им обръщаме внимание. И така до вчера, когато но поредния преглед за проследяване преди пункция на ЕЦ ми каза, че е добре да ги махнем защото са 3 с размери:4, 3,5 см и 2,5 см. Попитах дали се махат като при хистероскопия, която ми правиха преди 1г и 10 месеца, и са могли да отстранят тази, която е по вътрешната стена,а Персенска ми каза, че трябва коремна операция... Доста съм объркана. Съгласих се да ги махна, защото най-вероятно в някакъв момент така или иначе ще се наложи, но възникнаха много въпроси пред мен. Защо чак сега? При мен след като има проблем с качеството на Яйцеклетките и то не се повлиява от медикаментите които вземам с тази цел, защо изведнъж реши докторката да маха миомите. Ясно е, че на тези въпроси вие нама как да отговорите, но просто споделям с вас, защото може да има някоя от вас минала по същия път. В момента смятам да не търся друго мнение от друг доктор, защото това може само да ме обърка допълнително...
Моля за инфо относно - кой доктор прави подобни операции в Клиника "Надежда", може ли да му се доверя или да търся друг доктор? Евентуално има ли болничен престой след операцията, за колко време горе-долу се възстановяваш след такава интервенция. Ще мога ли да ставам първите дни след операцията? Евентулно дали бих могла да взема направление за тази операция, защото вече клиниката има договор с НЗОК.
Моля ако някой има повече инфо относно тези въпроси, нека сподели, ще съм благодарана.