Ваня, не се чуди за твоите 2 см. На 29 г. съм. Редовно ходя на гинеколог, тъй като от 8ми клас имам проблеми - кръвоизливи, прекалено обилна менструация и т.н. Ходила съм много пъти при различни гинеколози дълги години и ... нищо. Миналата година октомври започнах различни прегледи в районната поликлиника, поради поддържане на постоянна температура, субфебрилна. Гинеколожката установи само рана на шийката на матката, която изгорихме. В последствие при молба от нейна колежка да ме прегледа най-обстойно, тя видя 'нещо' около яйчниците, матката и т.н. Пет пъти ходих на преглед след това (с пълен пикочен мехур), докато ми каже, че прилича на миома. Тъй като не съм от София, потърсих помощ от двама добри специалисти от Русе, които не видяха нищо. Третият, д-р Зарзаланов, веднага определи размера - 5см едната + още една около 4 см. Едва ли са ми порастнали за седмица, но никой до този момент не беше видял нищо. Сега ходя при д-р Стаменов в София и планирам операция, тъй като в моя случай ми пречат на забременяване. Така, че просто ходи на прегледи да ти следят растежа, не се ядосвай и горе главата. Може да си я носиш все така малка до пенсиониране, нищо не се знае...