0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ето,че и аз се разочаровах вече макар че ми е 10ден,от няколко дни корема ми е още по издут и твърд като на жена в 5 месец бременна имам затруднено дишане и болки в гръдния кош всички признаци на хиперстимулация.Искам да ви питам,то е ясно че този опит е загубена кауза цял след обяд плача и не мога да намеря сили,какво става след тази хиперстимулация има ли значение за следващите опити :(
Само искам да те предупредя веднага да се обадиш на док! Хиперстимулацията, получена след трансфер (вторична) се получава често при бременност, но самата хиперстимулация е много сериозно състояние, което се нуждае от наблюдение и ако се наложи вземане на мерки за овладяването й.
Виж тук една много подробна статия за: Синдром на яйчниковата хиперстимулация
Успех и задължително се обади на док веднага!
« Последна редакция: Март 09, 2008, 19:38:46 pm от cygnus »
*
Почни да ядеш всеки ден аспержи.За тях ми каза Жабче навреме и отървах системите.Също съм  хипурстимулирана.Все още съм надута като в 6-7 месец и имам задух и болки.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Катеричке, неможе така "набързо" да отписваш опита си?
Доктора ти потвърди ли, че имаш хиперстимулация?
аз имах абсолютно същите симптоми след трансфера но нямам хиперстимулация и си продължавам с чакането и надеждата за успех:)
Разбира се, при всеки е индивидуално и искрено ти пожелавам да са само симптоми но не и наистина:)
И послушай Cygnus и се обади на доктора си.

Успех мила:)
*
Ако искаш мога да ти опиша какви бяха при мен симптомите:

На 7 ден от трансфера се чувствах сякаш ми беше много тежко, отдавах го че съм хапнала повече. Понеже бях в процедура не съм се ограничавала с яденето и не си спомнях дали съм прекалила,  но се чувствах все едно ми е много тежко. Сутринта н 8 ден след трансфера още като станах ми беше тежко. Реших да ям минимално през деня и хапвах колкото да не ми стърже стомаха. Но - вечерта бях все едно съм изяла 2 тенджери боб, беше ми трудно да легна на една страна от подуване защото е съпроводено с болки ( да вметна това нещо при бременност дори в 9-я месец го няма - това обаче го разбрах чак след 8 месеца). На сутринта по съвет на Мели звъннах веднага на доктора си и той директно след описаните симптоми ми каза да тръгвам с торбичка за евентуално приемане ако се наложи и на всяка цена защото утре вероятно ще съм още по-зле. На сутринта не можех да се изправя напълно и ходех приведена. Чак след 2 дни ми направиха дренаж, а именно в тези дни усетих всички останали симптоми - задушаване, отпадналост, гадене, замаяност, накрая невъзможност да се стои прав дори и седнал.
Ох,само ако знаете колко съм ви благодарна,звъннах на док.и той ми каза утре да отида да ме види сега съм малко по спокойна,а днес си правих уринарен но нямаше и следа от 2 чертичка утре ще пиша какво е казал и док и какво показва чхг.cygnus много ти благодаря,че сподели стъпка по стъпка това което си изпитала,и при мен е така,ако не беше ти щях да си търпя без да звъня на док :balk_113:
*
Здравейте момичета,ето че трябва да се запиша и аз в темичката, макар и с малко закъснение /от 04.03 съм на Диферелин 0.1 по една на ден подкожно вечер /.
След три неуспешни инсета ,ще правим комбинирано IVF/ICSI след 8год.стерилитет,при д-р.Тимева МЦРЗ утре ще си пусна Естрадиол и ще се видя с док. Ще продължим с Гонал,но но незнам още схемата.
Пожелавам на всички много  :crossfingers: :bfp: :bighug:

:blowingdust: :blowingdust2:
Здравейте момичета.Малко съм притеснена защото вчера пак си правих уринен тест и този път втората чертичка беше по слаба от първия път когато го правих.Дали се дължи на това че небеше с първа орина.Много се притесних а до петък когато мие прегледа има още време.Утре да си направяли още един но сутринта.Вашето мнение  :(
*
дидре,стискам ти палци...
Можеш ли да споделиш,не са ли ти предлагали по-рано да направиш инвитро.Те ли държаха на инсетата...какви изследвания са ти правили през тези години в клиниката...Естествено,ако не приемаш въпросите много лично
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Здравейте момичета.Малко съм притеснена защото вчера пак си правих уринен тест и този път втората чертичка беше по слаба от първия път когато го правих.Дали се дължи на това че небеше с първа орина.Много се притесних а до петък когато мие прегледа има още време.Утре да си направяли още един но сутринта.Вашето мнение  :(

Моето мнение е да си направиш кръвен тест и ще си отговориш на въпросите.
Не мисля, че на всяка цена урината трябва да е сутрешна.
Успех.
Хайде пак наново, за кой ли път.... Момичета, престанете да се доверявате на уринните тестове, единствените, които са достоверни са кръвните....
Така че мила ми девойко  :lol:, като не те свърта - беж на кръвен, остави ги уринните за безпроблемно забременяващите  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Доста мислих дали да пиша, но тъй като ми малко гадно и притеснено мисля, че най - добре вие ще ме разберете.
На 8/03 бях на преглед на 5 ден от стимулацията.
Доктора видя само 6 фоликула в левия яйчник, естродиола бил около 145. Десния ячник ми е зад матката и според него не е реагирал на стимулацията изобщо. Сега пия естрофем 3*1 и лепенки климара. Стимулацията ми е с Пурегон 2*150.
Утре съм на преглед отново.

[/url]
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Евия...та 6 фоликула са си точно 6:))))))))

Опитай да не се притесняваш:)Аз направих само 4 от които 3-те се оплодиха и развиха много добре според док и сега си ги отглеждам и пазя до 13.03, когато се надявам да се окаже, че и следващите 9 месеца ще е така:)

Само за инфо ще кажа, че имаше случай на момиче което направи 5 пати повече от мен но за огромно съжеление не се оплодиха и неможаха да и трансферират нито един.Затова се успокой и не губи вяра:)

Колко големи са фоликулите?

Успех ти желая :)
*
Утре ще ги мерим. Явно няма практика в клиниката да се мерят на 5 ден от стимулацията. Само ми ги изброи и снима и това е.

[/url]
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
За сведение - аз на 5-ти ден (450 ед. Пурегон) имах само 1 (един) фоликул.

Така, че ЕVIQ, успокой се. :D
На 5-и ден имах 2 фоликула.
Важно е качеството, не толкова количеството.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
да ви питам нещо  - след инжекцията за блокаж на 20 ден/при мен беше Диферелин/, трябва ли да ми дойде цикъла, или не. Вече ми е 35 ден и незнам какво да мисля. Утре съм на преглед и трябва да започнем стимулацията за инвитро.
мисля, че да. на мен поне ми дойде. Питай док. Да не си задържала фоликул. Пила ли си противозачатъчни
да ви питам нещо  - след инжекцията за блокаж на 20 ден/при мен беше Диферелин/, трябва ли да ми дойде цикъла, или не. Вече ми е 35 ден и незнам какво да мисля. Утре съм на преглед и трябва да започнем стимулацията за инвитро.
Здравей aurinko след като ти сложат диферелин и веднага ти идва цикъла-поне при мен беше така и ми цапаше близо десет дена,след това ходиш на прегледи и вече док ще прецени колко дни ще е стимулацията.
anileda
Трябва да ти дойде до 14 дни след поставянето на диферилина. Може да ти зацапва, да е по-кафеникаво, да те "кара" повече дни, но всичко това е нормално.
Доктора видя само 6 фоликула в левия яйчник
Евия,
6 е страхотна цифра.
Не се притеснявай излишно, стискам палци всички да се развият до 18-20 мм с хубава яйцеклетка в тях :)