0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Pukanka, нормално е да кървиш след дилатацията, аз кървих 1 седмица.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Нова година - нов късмет: IVF/ИКСИ януари, февру
« Отговор #221 -: Януари 10, 2008, 21:19:04 pm »
Момичета.Минах сондажа и дилатацията.Беше добре и не усетих нищо, ама то ще е щото се спазарих за по-хубава упойка и доплатих за нея още 20 лв.,освен 120те за процедурата. Днес разпитах и подробности кога и как се плаща.Хванах Халачева пред рецепцията и тя им обясни  на момичетата там дето ми искат пари за щяло и нещяло, че до пункция и трансфер може въобще да не се стигне,затова се плаща чак след тях. Затова ако ходите там,с тия двете кухине на рецепцията много внимавайте.Всеки път имат изцепки,дори да не става въпрос за инвитро.
Между другото кървя доста обилно след манипулацията.Нормално ли е щом това е само едно мерене на матката.Отде тая кръв? 8O

8O 8O 8O Направо недоумявам!При мен беше използвана една единствена упойка и то по време на пункцията.Меренето на матката стана по време на един от прегледите,а дори и да е имало някаква обезболяваща месна упойка аз не съм разбрала.А на трансфера бях 100% будна дори си спомням,че много трудно ги вкараха -е можеби тогава е имало месна но не помня конкретно да са ми поставяли.А по отношение на парите -никога не са ми искали пари за меренето,за упойката да не говорим.Използваха най добрата упойка без да ми искат допълнително пари.Ин витрото ми излезе 3500лв.,като 1500 за лекарства и 2000 за процедурата +-100-150лв за изследвания и някой др.преглед.
Пуканка,информирай се подробно от специалиста кое колко струва за да не изкарват някои пари на твой гръб,и без това процедурите не са много евтини!
« Последна редакция: Януари 10, 2008, 21:39:51 pm от ddn007 »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
ddn007, във Варна по време на сондажа задължително правят и дилатация на канала, а за нея се прави и пълната упойка.
Пуки, аз също кървях 1 седмица след дилатацията.
Успех на всички в процедури! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Сондажа при д-р Стаменов се прави преди първата инжеция и не боли след това се появява болка като при цикъл която до вечерта минава,но нито съм кървяла нито нищо.
*
Сондажа при д-р Стаменов се прави преди първата инжеция и не боли след това се появява болка като при цикъл която до вечерта минава,но нито съм кървяла нито нищо.
Защото е било сондаж само,затова не е имало кървене - както са обяснили момичетата по-горе,кървене тръгва ако със сондажа е направена и дилатация. :wink:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
ddn007, във Варна по време на сондажа задължително правят и дилатация на канала, а за нея се прави и пълната упойка.

Не винаги се прави дилатация. На мен и при двата опита не са ми правили :)
*
И на мен само сондаж ми е правен във Варна.Дори не усетих,че ми е направен. :D

*
И на мен само сондаж ми е правен във Варна.Дори не усетих,че ми е направен. :D
Още едно пояснение - наистина не всички във Варна правят дилатация със сондажа.Доколкото знам Маркова я прави най-вече.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Благодаря ви.Успокоихте ме,че е нормално кървенето. А защо на някой правят дилатация а на други не? Аз предполагам,но само предполагам,че е за да им е по-лесно после при пункцията и трансфера.Така ли е?

Момичета.Минах сондажа и дилатацията.Беше добре и не усетих нищо, ама то ще е щото се спазарих за по-хубава упойка и доплатих за нея още 20 лв.,освен 120те за процедурата. Днес разпитах и подробности кога и как се плаща.Хванах Халачева пред рецепцията и тя им обясни  на момичетата там дето ми искат пари за щяло и нещяло, че до пункция и трансфер може въобще да не се стигне,затова се плаща чак след тях. Затова ако ходите там,с тия двете кухине на рецепцията много внимавайте.Всеки път имат изцепки,дори да не става въпрос за инвитро.
Между другото кървя доста обилно след манипулацията.Нормално ли е щом това е само едно мерене на матката.Отде тая кръв? 8O

8O 8O 8O Направо недоумявам!При мен беше използвана една единствена упойка и то по време на пункцията.Меренето на матката стана по време на един от прегледите,а дори и да е имало някаква обезболяваща месна упойка аз не съм разбрала.А на трансфера бях 100% будна дори си спомням,че много трудно ги вкараха -е можеби тогава е имало месна но не помня конкретно да са ми поставяли.А по отношение на парите -никога не са ми искали пари за меренето,за упойката да не говорим.Използваха най добрата упойка без да ми искат допълнително пари.Ин витрото ми излезе 3500лв.,като 1500 за лекарства и 2000 за процедурата +-100-150лв за изследвания и някой др.преглед.
Пуканка,информирай се подробно от специалиста кое колко струва за да не изкарват някои пари на твой гръб,и без това процедурите не са много евтини!

Явно не са ти сложили упойка защото си имала само сондаж, а той не болял. Процедурата и лекарствата са ти излезли ефтинко.При мене едните лекарства бяха 2085 лв. после още едни за 300 лв. днес 140 лв. за сондажа и упойката, процедурата ще е 2200.Като дръпна чертата излиза 4800. Но знам че има случаи дори в АГ болница където излиза около 6000. При всеки е различно явно.
*
А защо на някой правят дилатация а на други не? Аз предполагам,но само предполагам,че е за да им е по-лесно после при пункцията и трансфера.Така ли е?

Дилатацията се прави за да се разшири цервикса. Проблемен трансвер и кървене, оказват решаващо значение за инплантацията на ембрионите.
Темата е обсъждана, погледни тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=8657.0
*

evro

• 5167
Цитат
А защо на някой правят дилатация а на други не? Аз предполагам,но само предполагам,че е за да им е по-лесно после при пункцията и трансфера.Така ли е?
Повярвай ми наистина е в твой интерес че, ти е направена дилатация. При друден достъп до маточната кухина е задължителна! Няма отношение за пункцията.
Ембриотрансфера е последната и най-деликатна манипулация на ин витро цикъла и гладкото и протичане увеличава шансовете за постигане на бременност в пъти.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9085.msg179229#msg179229

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Цитат
Повярвай ми наистина е в твой интерес че, ти е направена дилатация. При друден достъп до маточната кухина е задължителна! Няма отношение за пункцията.
Ембриотрансфера е последната и най-деликатна манипулация на ин витро цикъла и гладкото и протичане увеличава шансовете за постигане на бременност в пъти.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9085.msg179229#msg179229

А какво означава гладко протичане при трансфера? Освен значението на проходимостта има ли друго?
*

evro

• 5167
Доставянето на ембрионите в матката би трябвало да стане по най-финият начин. Нетравмирането на цервикалният канал, недокосването на лигавицата по време на ЕТ, липсата на кръв и слуз по катетъра, липсата на контракции след ембриотрансфера и т.н. са все фактори които са от изключителна важност за един трансфер и постигане на бременност. :D

Те осмислят живота ни!

*
Доставянето на ембрионите в матката би трябвало да стане по най-финият начин. Нетравмирането на цервикалният канал, недокосването на лигавицата по време на ЕТ, липсата на кръв и слуз по катетъра, липсата на контракции след ембриотрансфера и т.н. са все фактори които са от изключителна важност за един трансфер и постигане на бременност. :D

В такъв случай би трябвало да е и абсолютно безболезнена манипулацията, за да не свиваме матката от болки и да не мърдаме. А обясненото до тук от evro и ocean ,че дилатацията е много важда,май ще е много полезно за момичетата които по-нагоре писаха и не им е правена такава.
*
За мен е много ценна тази информация. Не са ми правили такива "екстри" - сондаж и дилатация. Сега като си връщам лентата си спомням, че мен направо си ме болеше при втория трансфер, като при хидротубация, казаха ми да пия Но шпа. 8O А то работата си е била ясна още тогава. За кой ли път ми отваряте очите!
*
На мен при трансфера ми биха 1 инжекция нош па изчакаха половин час и след това при трансфера абсолютно нищо не усетих.Все едно нищо не ми правиха.Бях отпусната и спокойна.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Днес ми поставиха Диферелин Депо, имам странен фкус в устата (някак сладникав), а не съм яла нищо – възможно ли е да е от него?
На преглед съм чак на 1 февруари, за да изследвам естрадиол и да започнем същинската част – стимулацията.
Аз имам три трансфера при д-р Владимиров и сондаж или дилатация никога не са ми правени,защо като е толкова важно той не ги прави тези манипулации.
*
Днес ми поставиха Диферелин Депо, имам странен фкус в устата (някак сладникав), а не съм яла нищо – възможно ли е да е от него?
На преглед съм чак на 1 февруари, за да изследвам естрадиол и да започнем същинската част – стимулацията.

И аз имам странен вкус след него.А докато ми го бият сякаш главата ми се изпълва с кръв.Чакай да видиш Пурегона.В болницата ми казаха че от него посинявало там където го бият. :lol: С тебе вървим почти заедно. Само 3 дни разлика. Желая ти успех.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Pukanka,
аз вях първия път с Пурегон - посинява, ако не ти го поставят както трябва. На мен повечето ми ги слагаше мъжа ми и се справяше доста добре, даже по-внимателно и безболезнено от акушерките в болницата.
Сега ще съм с Гонал, а той се слага подкожно в корема и не боли.
Ти кога започваш?
Вече са ти направили сондажа? Някой писа, че при д-р Стаменов сондажа се прави преди първата инжекция, а пък на мен сега нищо не ми казаха в клиниката за сондаж. Ама то и докотра няма да го има - ще бъде в чужбина до 5-ти февруари, та в началото ще ме следи д-р Персенска.

Успех Пуканка. Дано така както сме тръгнали ръка за ръка, така и да успеем заедно.  :bighug: