0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мили момичета, искам да ви пожелая много вяра и спокойствие при процедурите.
Дано Новата година бъде по-благосклонна от миналите и да сбъдне най- съкровените мечти на всички от Зачатие.

Стискам палци за много положителни тестове. :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17
 :bighug:

*

Crystal

За замразените ембриони е писано доста в този форум. Не съм правила до сега такъв трансфер, но от прочетеното разбирам,че преди трансфера се следи за естествената овулация и след като се установи, че фоликулът се е спукал се чака толкова дни, на колкото са замразените ембриончета. Мисля че се размразяват в деня на трансфера и ако има оцелели-се трансферират. Шансът е по-малък, защото замразяването малко или много уврежда ембриончетната, възможно е не всички или дори нито едно да не оцелее след размразяването, а освен това се предполага че при инвитро опита, от който са били получени, са били траснферирани най-качествените ембриони.   
*
Аз съм правила трансфер на замразени ембриони.Самият трансфер се прави след овулация и ако има нужда се вземат малко естрогени за подобряване на лигавицата.Моите бяха замразени повече от една година и въпреки това всички оцеляха и се развиваха след размразяване.Друг е въпроса, че пак беше неуспешно, но по думите на ембриолога си бяха много добре.
Относно замразените ембриони ще споделя как протече при мен . Правих опита във Варна преди около 2 месеца . При мен имаше блокиране с decapeptyl 0.1 от 21-ви ден на предходния цикъл. На 1-ви ден изследвах естрадиол , трябваше да е под 50 /както при стандартното инвитро/. От този първи ден започнах да пия естрофем 3х2 и през ден ходех на преглед , за да следим  как нараства лигавицата /при мен тя е проблем/. На 7-ми ден изследвах прогестерон , стойността му трябва да е под 6 . От 14-е ден освен естрофема ми включиха и утрогестан 3х2 .Трансфера  ми беше на 17 ден. Размразяването става в деня на трансфера . Аз имах замразени 8 /на стадии бластоцист/ , от които 4 оцеляха ,като единия не беше хубав . Върнаха ми 3 ембриона ,перфектни според д-р Александров . За съжаление опита е неуспешен. Процедурата във Варна струва 200 лева , отделно за лекарства и изследвания съм дала около 800 лева или общо ми излезе 1000 лева.
В началото на следващата година ще започвам подготовката за следващия опит.
Пожелавам на всички успешни процедури  и дано 2008 год. ни носи само положителни тестове  :)
« Последна редакция: Декември 28, 2007, 10:19:36 am от Angelina »
*
Мили момичета пожелавам ви здраве и късмет,
спокойствие, леки стимулации и пункции,успешни трансфери
и накрая мечтаните две чертички,а след това здрави
бебчета по едно или по две, кой по колкото си е пожелал!!!
Стискам ви палци на всички!!!
Може да ви се стори странно, че не знам, но наистина не ми е ясно защо са нужни тези блокажи. Правих инвитро през 2001 и 2004 и тогава не са ми били такива депа. Отговорът на яйчниците ми беше почти същия, а и опитите са неуспешни и при двата варианта. Питам, защото определено не се чувствам добре след диферелина и ми се ще при следващия опит да го избегна.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
lily_v, по къс протокол ли си била?
Може да ви се стори странно, че не знам, но наистина не ми е ясно защо са нужни тези блокажи. Правих инвитро през 2001 и 2004 и тогава не са ми били такива депа. Отговорът на яйчниците ми беше почти същия, а и опитите са неуспешни и при двата варианта. Питам, защото определено не се чувствам добре след диферелина и ми се ще при следващия опит да го избегна.
При теб ми намирисва на къс протокол...

Я, Ганевата ме изпреварила  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Не, бях по дълъг. На 21 ден от предходния месец ми го поставиха, 2 седмици по-късно започна стимулацията, ама тоя път доста дълго продължи и със различни инжекциики като видове, редуваха пурегон, меногон.
*

eganeva

• 4584
На 21 ден от предходния месец ми го поставиха

Кое? Декапептил, Диферелин?

Ако е било 1 от двете и е 3.75, значи е депо.
« Последна редакция: Декември 28, 2007, 13:23:59 pm от eganeva »
забравих да изредя и мерионала към коктейла. Блокажът ми беше с диферелин.
Диферелин 3,75 беше. С каква цел се лага?
*

eganeva

• 4584
Правих инвитро през 2001 и 2004 и тогава не са ми били такива депа.

Значи са ти били депо.
*
Диферелина е за блокаж. А защо точно - само док си знае. Такъв е дългия протокол. Моето мнение е, че Александров не си пада по депата, защото доста сериозно блокирали. Аз също имах депо, но не го ползвах, а ми биха декапептил 0,1
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Диферелина е за блокаж. А защо точно - само док си знае. Такъв е дългия протокол. Моето мнение е, че Александров не си пада по депата, защото доста сериозно блокирали. Аз също имах депо, но не го ползвах, а ми биха декапептил 0,1

И при мен първия път беше с микродози, защото тогавашния доктор не беше привърженик на депото, заради блокажа... А пък сега ще съм с депо... ама те докотрите си знаят работата.
*
Блокаж се прави за да подтиснат собствените ти хормони и овулация,за да могат лекарите след това да създадат процеса "изкуствено" - чрез стимулацията,и по този начин да имат възможно най-голям контрол върху нещата - т.е. могат да таймират времето на овулацията/пункцията на яйцеклетките когато са готови. Иначе без блокажа си има голям риск да си овулираш естествено и да "изтърват" момента,така да се каже. :D
Хайде успех на всички в новата темичка! :lol:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Успех на всички през новата година в новата тема  :D Искрено се надявам и аз да започна с първия си опит до края на март, но не се знае.. Времето и натовареността на греафика ще го покажат. Обаче вече съм решила да чета по-обстойно за това какви са стимулациите и т.н. За да свиквам. :D Още веднъж- успех на всички. :D

*
Zlatulka, и аз ще съм като теб (ако не се обърка нещо) - през март ще правим ИКСИ. Преди това ме чака една инсеминация на естествен цикъл, но нея съм я отписала.

Желая ви безброй щастливи мигове през другата година и мноооого бебета!  :blowingdust:

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Аз не смея да твърдя, че март ще е нашия месец, но поне искрено се надявам да е така. А ти не отписвай нито един опит. Така не бива да се тръгва с поражженческо мислене.