0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Цитат
Това е най-добрия вариант явно, но защо тогава реши в Понеделник.Не може ли да се направи заедно с пункцията за яйцеклетката по време на стимулациите.И при положение че там нямам тръба как ще стигнат точно до яйчника?

Значи, стимулация не се стартира при наличие на кисти по големи от 10 мм, стимулирайки яйчниците да образуват фоликули, има риск да се спука и кистата, което ще "омаже" стимулацията ти. При подобни ситуации се прави фоликулярна пункция. Упойката ще е същата като при дилатацията, така че нищо ново за теб за сега.
Пункцията протича на гинекологичния стол, спиш, иглата с която аспирират фоликулите прониква през задна стена на влагалището, тръбите не се вписват в картинката. Наистина се успокой! Всичко ще е наред! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
*
При мен имаше киста и лекаря ми прецени да отложим с един месец и да се спука от само себе си. Но съм чувала, че доста лекари пунктират задържания фоликул и продължават процедурата, това си е преценка на лекаря. Пожелавам ти леко преминаване и на тази пречка и успешна процедура до края с  :bfp:  :D
*
В кои случаи тогава се прилага лапароскопия а не пункция за отстраняване на киста?

Пуки, в твоя случай става въпрос за киста от неспукан фоликул, която на следващ цикъл ще се спука сама. Има кисти, които нарастват и в следващи цикли, обхващат яйчника и тогава може да се наложи лапаро. Докторът е преценил, че твоята е безобидна, няма смисъл да те отлага със стимулацията и затова ще ти я пунктира. Пункцията се прави с дълга "игла", прилича на игла за плетене, с канал в нея. "Иглата" минава през задната страна на влагалището, покрай червата, матката не се пробива /пази Боже/, тръбите също се игнорират /представи си само ако са много нагънати, кой ще си играе да им надява игли, цял ден няма да му стигне :D/ и стига до яйчника. На същия принцип е и пункцията за аспириране на яйцеклетки. Процедурата е не повече от 5 минути, ти си спиш през това време. Ако са засегнали по-голям кръвоносен съд, ще ти сложат марлени тампони, ти не ги усещаш /все едно тампон при цикъл/, събуждаш се, изваждат тампоните, преглеждат те на УЗ и си тръгваш, не те боли нищо.

Има и по-зле от мен когато са започвали.

Естествено, че има. Аз например си мислех, че пункцията се прави през корема, като лапарото :lol: Питай си ако нещо те притеснява. Ние, които сме минали 1-2-3 процедури, горе-долу сме наясно, но има момичета, които тепърва започват, може да им е неудобно да питат /и аз бях така/, ще им бъде от полза.

Успех ти желая! И после като станеш "гърмян заек" и щастлива мама след процедурата, да не вземеш да се скриеш - и ти ще разказваш на тези, които питат :D
споко Пуканка лекарите не са ВиК,без тръби работят :D  Аз като теб имах задържан фоликул преди начало на проц.и знаеш какво направих,но това вече беше последен шанс.3,4 дена правих коремни преси,но мноооооооооого,по 200,да не ти казвам как после ходих и дишах.Стигнах до болница за пункция сложиха ми успокоителни и всичко др.качих се на магарето,подготвиха инструменти,почнаха да фиксират кистата и в този момент тя се спука и даже видяхме как се излива течност.Ето и моята история,можеби моето желание да не ме дупчат беше по силно от кистата.Пробвай,няма да навреди е мускулна треска :D,но това е вече друга тема,успех
<a
*
Верно бе! :cool:, Vladyhka! И мен са ме карали да правя преси за пукане на фоликули. Аз бих добавила - основно почистване на къщата, плюс - абе я му хвърлете един як секс. Три в едно: къщата блести, мъжът доволен и кистата спукана.  :wink:

Vladyhka, какво направи с д-р Владимиров?
на 16 съм на първи преглед :D а 3в1 ми харесва!
<a
*
Браво на теб, успех! Пиши как е минала консултацията /ако прецениш/. Чакам добри новини в най-скоро време!
:bighug:
Браво на теб, успех! Пиши как е минала консултацията /ако прецениш/. Чакам добри новини в най-скоро време!
:bighug:
:balk_50:  обещавам :youwoman:
<a
*
Верно бе! :cool:, Vladyhka! И мен са ме карали да правя преси за пукане на фоликули. Аз бих добавила - основно почистване на къщата, плюс - абе я му хвърлете един як секс. Три в едно: къщата блести, мъжът доволен и кистата спукана.  :wink:

Vladyhka, какво направи с д-р Владимиров?

Това ми допада повече от идеята да правя по 200 преси. :lol:Повече от 50 няма да мога щото съм 80 килца. :oops: Лекарката не ми каза каква е кистата,дали е от фоликул,но ще рискувам да я спукам сама до понеделник. Между другото корема ми е много надут и имам много ама много газове.Незнам свързани ли са двете неща.
Пуканка 3в1-200 коремни преси,як секс и основно почистване,а това дето ти си го харесала е 2в1 не става!Пак се вярнахме към коремните :D
<a
*
Пуканка 3в1-200 коремни преси,як секс и основно почистване,а това дето ти си го харесала е 2в1 не става!Пак се вярнахме към коремните :D

Пак е 3 в 1 бе.Ще правя по 50 коремни, много секс и чистене което обожавам и без това да правя. :wink:
*
Пуканка, успех с пукането на кистата и с ин витрото. И като свършиш чистенето, заповядай и у нас!  :D

Пуканка, успех с пукането на кистата и с ин витрото. И като свършиш чистенето, заповядай и у нас!  :D
                                                                                    И при нас и при нас :balk_193: :balk_46:не само че без киста ще останеш,но и упойка няма да ти трябва
<a
*
Само да не сте от София. :lol:
*
 :bighug: страшни сте, много си ви обичам.
Здравийте момичета,
да се включа и аз.Искам първо да пожелая на всички през тази година да имат много ,много късмет и да се радват на :bfp:
Във вторник бяхми при д-р Владимиров на второ посещение и на следващия цикъл ,а това е в края на месеца ще започваме стимолацията.На 13.01.2008 ни вика пак това е 21 ден от цикъла ми.Толкова се бях претеснила ,че непопитах какво ще правим като изследвания преди да почне стимолацията, ще ви помоля да ми кажете какво ме очаква.Това е първият ни опит.Ние сме с мъжки фактор.

Късмет на всички

Здравейте момичета, и аз да се запиша - ин витро през февруари при д-р Стаменов или при д-р Персенска/не съм много наясно защото те са екип и при всичките ми около 10 посещения съм попадала и на единия и на другия/. Имам зад гърба си 3 неуспешни инсеминации и сега продължаваме напред. Не знам какво ме очаква, но се надявам всичко да е ОК.Пожелавам на всички успех и ако някой има опит от клиника Надежда да пише.Забравих да ви кажа, че чакам МЦ и стимулацията ми ще започне от 5-ти ден.Ще чакам някой със сходен случей да ми пише.Много положителни тестове през 2008г.:bori_016: :bori_004:
*
Успех, renive! Има доста момичета, които започват стимулации януари-февруари в Надежда, евентуално и аз ще съм след 20-ти в групата. Ще се информираме взаимно, нали затова сме тук. Стискам ти палци!
*
Аз трябва да започна Пурегона някъде на 18-19ти януари.При мене казаха че ще е от първия ден на менструацията.