Нееее.Мъжа давам ,Цанко не!
Преди време говорим с кръстниците на тема-
ако света умира утре и имаш 4 местна совалка-кого би взел освен теб.Аз викам-
Мама, Тедка и Яшо.Кръстника вика-
ами ако си имате дете?Викам-
Явор отпада! По темата.Когато 53 годишна жена роди ин витро, не я укорих.Знам какво е да нямаш, знам какво е по Коледа да обикаляш магазините, за да купуваш подаръци на племенника, на кръщелника, на децата на кръстниците и на приятели.И когато купуваш блузка магазинерката да ви пита- на колко годинки е сина ви?
.Всеки заслужава да влезе в магазина е да каже-детето ми е на 2 годинки, търся му блузка.А не-ааа, за племенника е!
Но наистина 71 годишна жена.....Не става въпрос за това, че детето ще остане рано сираче (рода на моя мъж са столетници да им се не види
).Защото миналата седмица почина жената на мой познат -на 27 години, с детенце на година и половина.Кел файда като е родила на 25.Детето е пак сираче.
Става въпрос, че на тези години жената трудно обслужва себе си, камо ли едно дете.Гледам на Яшо баба му-на 77 години е.Пъргава е като мишка.Не дава никой нищо да пипне у тях-само тя готви, чисти и прочее.Но когато комшийката роди и оставяха на бабата бебето, за да излязат вечерта-определено се усещаше, че и тежи вече.Едно бебе е доста повече от готвене и чистене.А като се има предвид, че тя е от доста енергичните баби.Познавам жени доста под тази възраст, които ходят с катетър.Едно дете е 24 часов ангажимент и жената трябва да има достатъчно физически и психически сили за него.Аз за последните години толкова нерви изхабих, че не мога себе си да търпя вече-да идва вече бебето, че ако се забави още няколко годинки, сигурно няма да имам нервички за безсънните нощи и коликите.Ще има да рева редом с него.
И според мен трябва да има критерий за възраст при осиновителите.