0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Днес по БТВ
« -: Декември 21, 2007, 17:55:42 pm »
В сутрешния блок имаше тема за една 71 годишна дама кандидат-осиновител, вписана в регистрите, изтекъл двугодишният срок, подновила си документите, обърнала се към Комисията за защита от дискриминация (дискриминирана заради възраст), комисията се произнесла в нейна полза, Социално подпомагане обжалва решението на Комисията. Дамата имала съпруг, по-млад с 28 годиин.

Какво ще кажете за този казус?
Благодаря ти, Бени!

*
Re: Днес по БТВ
« Отговор #1 -: Декември 21, 2007, 17:59:53 pm »
Мисля,че е справедливо,всеки има право на щастие независимо от възрастта,пола,расата и каквото и да било,което го прави различен от масата!
Подкрепям с две ръце!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Декември 21, 2007, 18:11:58 pm »
Мисля,че е справедливо,всеки има право на щастие независимо от възрастта,пола,расата и каквото и да било,което го прави различен от масата!
Нали не говориш за луд, който иска да осинови дете. Нямаш предвид, че една 71 годишна жена може да се грижи за бебе. Ами когато бебето стане на 12? Кой за кого ще се грижи?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #3 -: Декември 21, 2007, 18:16:28 pm »
И аз си мисля, че ситуацията е да - деликатна - обаче все пак си мисля и аз за това детенце - дали ще е добре за него? Водещата беше много възмутена от поведението на социалните, а дамата също беше много възмутена, че не им предложили нито едно дете за този двугодишен период. Много възмутена беше и дамата от Комисията за защита от дискриминация. Впечатлих се също, че кандидат-осиновителката се оплака, че не им предложили нито едно дете, че те да мислели дали да приемат предложението. От друга страна пък натежава фактът, че съпругът й е доста по-млад.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #4 -: Декември 21, 2007, 18:23:47 pm »
Щом комисията се е произнесла в полза на жената,
значи компетентни хора са предценили,че тази жена може да се грижи за това дете.
Освен това тя си има съпруг!
Освен това на 12 години бебето вече не е бебе,не казвам че е в състояние да се грижи за нея!
И не,не говоря за луд!
Не съм запозната,как точно процедират в комисията,но уверявам те,че не биха допуснали луда жена да осинови дете!
*
« Отговор #5 -: Декември 21, 2007, 18:27:53 pm »
Извинявам се,че "запалих",но откъдето и да погледнеш този случай е доста странен!
Немога да свикна с начина по който "хапе" Тамара,знам че не е лично!
Съжалявам,малко съм по-чувствителна!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #6 -: Декември 21, 2007, 19:11:12 pm »
Тамиииииииии, много си страшна бе! :D

:jump12: :croc:
*

Tamara

• 1662
« Отговор #7 -: Декември 21, 2007, 20:58:25 pm »
Ани, комисията за защита от дискриминация не преценява дали жената може да се грижи за дете или не. Преценява само дали е била дискриминирана по пол, възраст, раса или каквото и да било друго.
Да, тя е била дискриминирана заради възрастта й. Ама това е само защото социалните не са успяли да докажат, че не се е появило подходящо дете за нея. Вижда се, че тя няма да може да се грижи за бебе. Може би трябва да осинови доста по-голямо дете.
А може би тя не може да се грижи за дете... Все пак за едно дете трябва да се грижиш поне до 18. А ако тя иска бебе - няма бебе, което да стане на 18 след 2-3 години. Тя може да се грижи за деца, които са отгледани, но останали без надзор на възраст около 15.
Дори ако си помислим само, че не е много случайно това, че жените ги пенсионират на 60, мъжете на 63. Надхвърлила е всяка граница на работоспособност.
А за доста по-младия мъж дори не искам да споменавам.
Ани, прецени ако ти беше социален работник какво щеше да направиш. Да хвърлиш съдбата на едно дете в ръцете на баба с доста нетипични прояви ли? Аз не бих го направила. Поне не и докато има по-добри родители за тези деца.

Съжалявам ако тонът ми ти се е сторил хаплив. Да, не трябва да се отнема правото на щастие на тази жена, освен ако нейното "щастие" ще попречи на развитието на едно дете.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

eganeva

• 4584
« Отговор #8 -: Декември 21, 2007, 21:13:20 pm »
Тами,  :balk_5: :balk_21:

А на 71 години тая жена няма ли си друга работа, че тръгнала деца да
осиновява?  8O
*
« Отговор #9 -: Декември 21, 2007, 22:04:36 pm »
Благодаря на Тами за извинението,уточнението и т.н.Точно си мислех,че никъде не беше опоменато за колко голямо дете става дума,а това в случая има значение!Ако аз бях социален работник бих дала не по-малко от 14год. дете.Всичко,което си написала е вярно!Аз също на 71 не бих го направила!Но немога да я осъждам,всеки си има светоглед и право на щастие,но разбира се не и за сметка на дете,което може да има по...-хубав живот,или семейство,което има цял един живот пред себе си за да се грижи за осиновено дете!
*

eganeva

• 4584
« Отговор #10 -: Декември 21, 2007, 22:08:06 pm »
Абе той съпругът й може да й е дете.
Щом имат 28 години разлика. :wink:

*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #11 -: Декември 21, 2007, 22:13:02 pm »
Нали не говориш за луд, който иска да осинови дете. Нямаш предвид, че една 71 годишна жена може да се грижи за бебе. Ами когато бебето стане на 12? Кой за кого ще се грижи?

Ще ме прощавате,че се намесвам,но ако неграмотна ромка кандидатства за мед.сестра и не бъде одобрена това според вас дискриминация ли е?
За мен правото на всики човек да е щастлив е свещено.Но има неща ,които човек ако е с акъла си никога не би направил.Макар,че е трудно да интерпретирам ситуацията при условие,че не знам дали става въпрос за осиновяване на бебе или по-голямо дете,мисля че е абсурдно да има толкова много чакащи млади двойки за осиновяване и да се даде приоритет на старостта.Моите най-искрени почитания към старостта,но точно тук...Не съм много запозната,но мисля,че има комисия която преценява дали кандидат осиновителите могат да се грижат за дете.Да не забравяме,че социалните защитават правата на детето и при най-малките съмнения за нередност трябва да отхвърлят молбата за осиновяване.За мен лично тук не става въпрос за дискриминация
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #12 -: Декември 21, 2007, 22:50:49 pm »
Цитат
Ще ме прощавате,че се намесвам,но ако неграмотна ромка кандидатства за мед.сестра и не бъде одобрена това според вас дискриминация ли е?
Няма да бъде назначена не поради дискриминация,а заради липса на квалификация.

П.П.По темата-аз също съм против хора на такава преклонна възраст да осиновяват./Освен ако са милионери и няма кой да ги наследи :lol: :lol: :lol:/
« Последна редакция: Декември 21, 2007, 22:53:48 pm от Жекова »
*

Tamara

• 1662
« Отговор #13 -: Декември 21, 2007, 23:43:17 pm »
Освен ако са милионери и няма кой да ги наследи :lol: :lol: :lol:
А защо не си вземат
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

eganeva

• 4584
« Отговор #14 -: Декември 22, 2007, 00:18:03 am »
Освен ако са милионери и няма кой да ги наследи :lol: :lol: :lol:
А защо не си вземат

Жекова, даваш ли Цанко?

« Последна редакция: Декември 22, 2007, 00:20:44 am от eganeva »
*
« Отговор #15 -: Декември 22, 2007, 00:36:54 am »
 Нееее!Мъжа давам ,Цанко не!
« Последна редакция: Декември 22, 2007, 19:54:41 pm от Жекова »
*
« Отговор #16 -: Декември 22, 2007, 06:44:03 am »
Нееее.Мъжа давам ,Цанко не!

Преди време говорим с кръстниците на тема-ако света умира утре и имаш 4 местна совалка-кого би взел освен теб.Аз викам-Мама, Тедка и Яшо.Кръстника вика-ами ако си имате дете?Викам-Явор отпада! :lol: :lol: :lol:

По темата.Когато 53 годишна жена роди ин витро, не я укорих.Знам какво е да нямаш, знам какво е по Коледа да обикаляш магазините, за да купуваш подаръци на племенника, на кръщелника, на децата на кръстниците и на приятели.И когато купуваш блузка магазинерката да ви пита- на колко годинки е сина ви? :(.Всеки заслужава да влезе в магазина е да каже-детето ми е на 2 годинки, търся му блузка.А не-ааа, за племенника е!
Но наистина 71 годишна жена.....Не става въпрос за това, че детето ще остане рано сираче (рода на моя мъж са столетници да им се не види  :lol:).Защото миналата седмица почина жената на мой познат -на 27 години, с детенце на година и половина.Кел файда като е родила на 25.Детето е пак сираче.
Става въпрос, че на тези години жената трудно обслужва себе си, камо ли едно дете.Гледам на Яшо баба му-на 77 години е.Пъргава е като мишка.Не дава никой нищо да пипне у тях-само тя готви, чисти и прочее.Но когато комшийката роди и оставяха на бабата бебето, за да излязат вечерта-определено се усещаше, че и тежи вече.Едно бебе е доста повече от готвене и чистене.А като се има предвид, че тя е от доста енергичните баби.Познавам жени доста под тази възраст, които ходят с катетър.Едно дете е 24 часов ангажимент и жената трябва да има достатъчно физически и психически сили за него.Аз за последните години толкова нерви изхабих, че не мога себе си да търпя вече-да идва вече бебето, че ако се забави още няколко годинки, сигурно няма да имам нервички за безсънните нощи и коликите.Ще има да рева редом с него. :oops:
И според мен трябва да има критерий за възраст при осиновителите.
« Отговор #17 -: Декември 22, 2007, 09:32:43 am »
Социалният доклад и двата пъти бил много положителен, по думите на кандидат-осиновителката. Сигурно жената има сили и възможности. Но и аз си мисля, че все пак житейският път си върви неумолимо. Снощи пак споменаха темата, не чух добре, но май искала дете към 3-8 години.
Благодаря ти, Бени!

*

eganeva

• 4584
« Отговор #18 -: Декември 23, 2007, 10:48:50 am »
Снощи пак споменаха темата, не чух добре, но май искала дете към 3-8 години.

10-12 годишно дете е по-приемливо.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #19 -: Декември 23, 2007, 10:50:06 am »
Пък аз докато й слушах мрънканията на въпросната госпожа по телевизията се чудех: А какво е чакала досега като толкова добре се е устроила, както тя самата гордо заявяваше :x!!!

Още повече, че по собствените й думи, тя е слючила граждански брак с въпросния мъж , защото й казали, че така има по-голям шанс :balk_154:.
Измежду многословието й чух, че всъщност преди две години, когато са изготвили първия й доклад тя искала точно определено 3-годишно дете, което сега вече е на 5.
Всички знаем какъв е новия закон за осиновяване и, че не можеш да си избираш кое дете да осиновиш (изключвам случаите на Тити Папазов и госпожицата от Сървайвър :x).
Подкрепям Тамара, че докато има по-подходящи осиновяващи за едно малко дете, все пак трябва да се дава предимство на по-младите, които имат физическата и психическата издръжливост да отгледат това дете.

За дискриминацията не искам да говоря - все пак това е бил ЛИЧЕН избор на въпросната госпожа да чака да стане на 70 и тогава да се сети, че няма кой да я гледа на старини и на кой да си завещае двата безценни апартамента и вилата!
Намерихме нашето синче.