Моето дете е недоносено и ваксините ни бяха отложени след 6-ти месец. Когато дойде време да ги слагаме, педиатърката искаше да ги слага наведнъж, защото много щяло да се проточи. Категорично отказах и настоях да ги слага една по една. Не беше съгласна. Тъй като водя детето на ТФЕГ в София, при доц, Георгиева и педиатърката ни знае това, ми каза да попитам доцентката за мнение. Направих го, жената каза задължително една по една и педиатърката вече нямаше избор и склони, иначе си настояваше
От самото начало съм я предупредила, че не искам съвети кога и как да си захранвам детето и тя си знае, че няма смисъл да ми дрънка глупости. Опита се веднъж да ми обяснява как трябвало да давам сок на 2 месеца /при нас на 4, защото недоносено детето, иначе още от 2 месец трябвало/, но аз директно я отрязах, че това са глупости и да не ме занимава. И тя вече си знае, но сестрата, забележете - сестрата, продължава да ми настоява и да ме съветва. Последният път яко я насметох и й запуших устата. Стана така, че се засякохме две майки в кабинета и след като обясняваше на другата майка, чието бебе тъкмо беше навършило 3 месеца, че вече спокойно трябва да дава на бебето зеленчуково пюре
, вече не издържах и й дръпнах една лекция. Направо вече се потресох, все съм чувала за ранно захранване, ма и то е след навършени 4 месеца, е за 3 - не бях чувала. Аргументът й ЗА беше, че бг педиатрите скоро имали конференция, на която решили, че всичко си оставало същото - ранно захранване и това е. Ма това СЗО, това световни педиатрични асоциации - не, те нямат стойност, бг педиатрите са най, те най-добре знаят. Те хората 30 години така били захранвали и всичко било наред
Изсмях се иронично, тя се възмути
Поспорихме доста
и тя накрая се отказа да ме убеждава
Но аз пък после си поговорих с майката и й обясних някои работи, та поне я отказах да следва тия безумни съвети
Извинете за отклонението, ама исках да си кажа, колко бях потресена и втрещена вече. То имаше и други бисери, ама много дълго ще стане. Извинете отново