0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката
« Отговор #960 -: Октомври 11, 2011, 14:19:04 pm »
Чудесно клипче!
Благодаря!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #961 -: Октомври 12, 2011, 15:38:55 pm »
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1073157

Бог да прости малкото ангелче!
Как е възможно всичко това? Възможно е.... както се вижда.

"...Въпреки съветите на джипито д-р Вороневска да му сложат хомеопатични свещички Дани се влошава."
При внезапно изникнали симптоми, особено коремни, нищо не се прави, което би замъглило картината, или отложило диагнозата. Първо се правят подробни и пълни изследвания и тогава се взема решение за даване на медикаменти. Или детето се оставя за наблюдение.

"Сега, и независимо от 30 годишната ми практика, нищо не предизвиква у мен по-голямо чувство на обърканост, несигурност и страх, от необяснимата коремна болка при деца".
Чарлз Бренеман- известен частно практикуващ Педиатър, Чикаго, 1949
« Последна редакция: Октомври 14, 2011, 18:03:10 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #962 -: Октомври 12, 2011, 17:14:02 pm »
2-годишно момченце е починало в болница в Пловдив - приятелско дете, на възрастта на дъщеря ми. По същия начин, дълго време на система с физиологичен разтвор в коридора на приемното, без одеало, защото видиш ли "циганките ги откраднали". За два часа една единствена сестра е минала, за да го види. Още се чака петорната експертиза :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #963 -: Октомври 13, 2011, 09:51:22 am »
Как е възможно всичко това? Възможно е.... както се вижда.

Всичко е възможно, Бърди  :? Възможно е в 2ч през нощта лекар в спешна помощ /на смяна/ да НЕ прегледа 4г дете със силни болки в корема и да вдигне луд скандал, че го притесняват. Възможно е  :?
*
« Отговор #964 -: Октомври 13, 2011, 10:21:26 am »
Мда, абсурдните в Бг стават ежедневие за огромно наше съжаление  :x :x :( :(
Били сме във въпросната болница и видях мизерията не само в обстановката а и в душите на лекарите там, пък и не само там  :( :( :(
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #965 -: Октомври 14, 2011, 15:10:33 pm »
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1073157

Това се случва в нашия град, мястото, където отглеждам дъщеря ми, а това е същата болница и медици, които се 'опитваха да лекуват' и моето дете, но го измъкнах на време от там.. ужасии... :( :(
« Отговор #966 -: Октомври 14, 2011, 17:44:52 pm »

"Съдът призна за виновни д-р Петър Константинов - лекар от Приемно спешно детско отделение в УМБАЛ “Св. Марина”, и д-р Николай Неделчев, хирург в МБАЛ “Св. Анна”. Двамата получиха по 3 г. условно."

Условно....това ми изглежда като присъда от "кумова срама". Как спят спокойно тези лекари, и как могат да продължават да се наричат такива??? Ако бях на тяхно място, сигурно нямаше да посмея да пипна повече чуждо дете, камоли да го лекувам. Това е наглост. Съдията има ли деца...не вярвам?

"Магистратите глобиха с 1000 лв. д-р Анна Гочева от болница “Св. Анна”. Петорна графологична експертиза доказа, че тя е подправила подпис на майката на Дани. Нанесла го е в декларация - отказ за извършване на изследване на стомаха.""

Нямам думи.... Тази жена е чиста измамница, а е просто глобена, при това с тази смешна сума... Ако това беше се случило в някоя цивилизована страна, съм сигурна че най-малко щеше да лежи в затвора, а след това щеше да забрави за кариера изобщо.
Как ли би реагирал съдията, ако фалшифицират неговия подпис под смъртната му присъда??

Болно ми е и плача за родителите на това малко слънчице. Дано никой никога не преминава през ада, през който преминават тези хора! За съжаление обаче, докато правосъдната ни система не се събуди от летаргията в която е изпаднала, съм сигурна че подобни случаи ще продължават.

Почивай в мир, ангелче!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #967 -: Октомври 14, 2011, 17:54:15 pm »
Ох... какво да кажа... .
« Последна редакция: Октомври 15, 2011, 21:39:08 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #968 -: Октомври 15, 2011, 00:11:55 am »
Отраснах с кучета в къщи. Доста пъти се е налагало да ги водим на ветеринарен лекар- понякога е било спешно, за съжаление понякога и с фатален изход. Повярвайте ми, никога не съм срещала такова безхаберие и нечовешко отношение.

Всичко което се е случило с това детенце, ми изглежда сякаш нереално и като зле написан сценарий за филм на ужасите. Просто не ми го побира ума....

*
« Отговор #969 -: Октомври 15, 2011, 22:59:59 pm »
... Не можах да дочета статията. Нямам сили...

Нека Бог ни пази и никога, никой не преживява тази болка, която се се стоварила върху тези родители!
« Отговор #970 -: Октомври 17, 2011, 10:31:01 am »
2-годишно момченце е починало в болница в Пловдив - приятелско дете, на възрастта на дъщеря ми. По същия начин, дълго време на система с физиологичен разтвор в коридора на приемното, без одеало, защото видиш ли "циганките ги откраднали". За два часа една единствена сестра е минала, за да го види. Още се чака петорната експертиза :(

Ако е за този случай, който аз се сещам, то тук е доста безсрамно написано "въпреки интензивните грижи". От близките на детето има съвсем друга информация. Пфу!
Господ да пази децата ни!
А ангелчетата, отишли си без време да почиват в мир!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #971 -: Октомври 17, 2011, 11:22:07 am »
Вера, да, всичко написано във вестниците за този случай е лъжа. Безумно е това, което се случва :(

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #972 -: Октомври 17, 2011, 11:29:14 am »
Безумно е да имаш дете с остри симптоми и да не го прегледаш обстойно, с грижа и мисъл, какво не е наред.
Навсякъде се случват обаче такива работи- просто в Бг са гротескни- като че ли ги гледаш с лупа.
Sir Alec Guinness
« Отговор #973 -: Октомври 18, 2011, 09:40:19 am »
Вера, да, всичко написано във вестниците за този случай е лъжа. Безумно е това, което се случва :(
Вчера случайно видях майчицата на това дете, не се познаваме лично, но ми се искаше да й кажа нещо. Но знам, че думите не помагат. Миличката... :?
*

Ganka

• 5926
« Отговор #974 -: Октомври 18, 2011, 10:26:52 am »
Майката е много борбен човек, невероятна е и се държи въпреки мъката. За съжаление никой от нас не може да им помогне...Можем само да предложим рамо и да поплачем с нея... Лошото е, че заради забавените експертизи и с друго не можем да помогнем и едни безхаберни лекари си живуркат щастливи и доволни :x А докторката, която го е приела, се опита и да замаже случая и да покрие документи :x

*
« Отговор #975 -: Октомври 22, 2011, 21:24:09 pm »
 Здравейте,
бих искала да попитам за пелтето от ябълковия сок, с който можем да подслаждаме евентуално, как се приготвя?
*
« Отговор #976 -: Октомври 22, 2011, 22:09:10 pm »
а какво и защо искаш да подслаждаш? на децата не е нужно да им се подслажда НИЩО.
*
« Отговор #977 -: Октомври 23, 2011, 10:16:14 am »
Здравейте,
бих искала да попитам за пелтето от ябълковия сок, с който можем да подслаждаме евентуално, как се приготвя?
Дидон нещо като желе е - сваряваш плодовете нарязани на дребно с малко вода отцеждаш и от сока ама не знам дали се вари още да се желира и дали се слага захар ако е за бебе.
*
« Отговор #978 -: Октомври 23, 2011, 17:59:32 pm »
М-и, и аз това се чудя. Четох рецепти, но там, и захар, и лимонтозу. Ама за бебче изобщо не ми звучат удачни
*
« Отговор #979 -: Октомври 23, 2011, 18:03:25 pm »
Ами, Дидон, не ти звучат удачни за бебче, защото както е писала Стефи, на бебче не е необходимо да му се подслажда нищо. Достатъчно сладко им е на бебетата чистото плодово пюре.