http://www.guardianoffers.co.uk/mall/productpage.cfm/GuardianOffers/_14872/-/RazorPit%C2%AE-Razor-Blade-SharpenerТези, които с толкова любов наричат другите " мизерни" или "нещастници", продават на собствения си народ "заточващи устройства за... Жилетни компактни ножчета за бръснене."
Ако това го бях прочел за бедна страна, не бих се учудил.
Но за УК, със заплати ( или помощи) по хиляди и/или стотици лири, да продават това, за нещо, струващо в Супермаркет 3-4 лири за пакетче от 4-5, ми се струва връх на (не материалната) духовната мизерия.
Има и друго, тези ножчета оригинално са с лентички от Алое/специално покритие ? ( което е и част от тайната за успеха), които са "не обновяващ се" компонент. Интересно как "заточват" лентичките после- сигурно ги мажат с клечка за зъбки, натопена в Алое. За пълно "обновяване" след "заточването".
Има и 7 коментара надолу - "Ау, ой... успех".
За справка- общо практикуващ ( семеен) лекар в УК взема някъде около 110.000 лири годишно.
Специалист, на прием в Болница ( кардиолог, например) има визита от около 185 лири ( на визита).
Помощ за безработен? не знам точно- но някъде около 300-500 лири.
Има много туристи тук от УК. Предимно млади хора.
Поведението им в Гърция е ужасно- пиянстват по цял ден, ходят неприлично облечени, бият се, скандалничат ( пияни, или не). И пият по цял ден. Ужасно е да гледаш младите от женски пол, с разпуснатото им поведение, и хаотичен сексуален живот на обществени места.
Даже в Русия съм виждал по-малко пияни, отколкото в някои Гръцки курорти англичани. Но и Гърците си го знаят това, и ги "ограждат" в специални места ( те така или иначе не пътуват) за да не скандализират хора със семейство, деца.
Аз лично, например, за около 15 години живот в Гърция, пиян Грък на улица не съм виждал! Леко пийнали, весели? да. Но никога влачещи се на 4 крака, или много пияни, или "прилегнали" някъде.Още по-малко повръщащи по улиците. За англичаните туристи- това е норма на живот. Ужасно е. Когато дойдат в Гърция, правят впечатление като на пуснати от затвор. Същото впечатление правят и редица немци.
Масовият англичанин е нещо абсолютно неописуемо.
Колкото и да уважавам "висшите" им слоеве, и страната им като цяло, просто не ми е понятно как е възможен такъв упадък.