0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Оценка на моториката
« Отговор #500 -: Януари 11, 2011, 14:46:35 pm »
Благодаря, Докторе!
Според мен мизерията в Бг идва най-вече от мръсотията, а не от това колко луксозни са сградите, мебелите и т.н. Като гледам по филмите (не съм обикаляла кой знае колко много) и там има беднички селца, но чисти - чисти улици, чисти дворове, а не заринати с животински екскременти, пътища с повече дупки, отколкото асфалт...
« Отговор #501 -: Януари 12, 2011, 02:47:58 am »
Искам да изкажа възхищение от коментара на Birdie за детската кухня и домашната храна - даже ми е странно да срещна, облечени в точните думи, моите чувства и нагласи. Искам да благодаря на Birdie , за това, че го има, такъв какъвто е и има желание и енергия да споделя с нас всичко!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #502 -: Януари 12, 2011, 03:32:58 am »
1.
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 03:37:53 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #503 -: Януари 12, 2011, 09:01:28 am »
по въпроса с АД и БА, може ли да се смята, че добрата схема на захранване може да забави проявата на тези състояния
пример за моето дете, което разви двете състояния след като премина на по-обща храна, бях много стриктна по отношение на храненето й до две години, след това започнах да позволявам по-свободен прием на храни и малко след това започнаха спазмите, а докато захранвахме не е проявила реакция към нито една храна
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #504 -: Януари 12, 2011, 11:08:39 am »
http://www.focus-news.net/?id=f16823

Пламен Таушанов, председател на Българската асоциация за закрила на пациентите; Златица Петрова, шеф на медицинския одит; Бойко Коруков, шеф на ИСУЛ; Милан Миланов, БЛС, шеф на етичната лекарска комисия в предаването "Тази сутрин" по БТВ

Мини, от нашия частен случай на АД (засега БА не се е появила) мога да кажа, че няма връзка с храненето/захранването. При нас дерматитът се появи на четвъртия месец, когато бяхме само на кърма. Буквално само на хляб и вода бях две седмици, да не би от храната ми да има алергени в кърмата, но не забелязах да има полза от това. Захраних на 6 месеца излкючително внимателно, но пак сме си с АД, като появата на петната нямат връзка с приемането на определен вид храна - това мога да кажа почти със 100% сигурност. Мисля, че ако е на алергична основа, то ще е заради алерген във въздуха, но и там не забелязвам зависимост, правила съм експеримент.
« Последна редакция: Януари 12, 2011, 11:19:59 am от Тик-так »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #505 -: Януари 12, 2011, 11:10:33 am »
по въпроса с АД и БА, може ли да се смята, че добрата схема на захранване може да забави проявата на тези състояния
пример за моето дете, което разви двете състояния след като премина на по-обща храна, бях много стриктна по отношение на храненето й до две години, след това започнах да позволявам по-свободен прием на храни и малко след това започнаха спазмите, а докато захранвахме не е проявила реакция към нито една храна

Това е относително. По-голямо значение има да не се въвеждат храни в неподходящо малки възрасти. Както и с това се избягват "опустошителни" диарии, които са мега риск.
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #506 -: Януари 12, 2011, 12:08:35 pm »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #507 -: Януари 12, 2011, 15:54:56 pm »
дерматита се прояви преди около месец, преди имаше една екзема, на която в общия случай никой не обръщаше внимание
точно, че детето е захранвано в срокове, които Вие препоръчвате- 10 м глутен, 13 месеца кисело мляко, 15 месеца белтък от яйце, 18 месеца краве мляко, шоколад на 20 месеца по невнимание от страна на баща й, и след това с контрол, ядки и мед след 36 месеца  :(
най-голямата ми болка е, че всички около мен на които обяснявам колко е важно правилното захранване, за да не развие детето алергии и да изгради правилен хранителен режим сега ми подхвърлят "И какво като я захранва бавно и внимателно, пак ти прави спазми"- т.е явно е все тая  :?
Но аз не съжалявам, и да върна назад времето, пак бих постъпила по същия начин с нея и захранването
Благодаря, че Ви имаме и ни помагате.
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #508 -: Януари 12, 2011, 18:00:25 pm »
Ако не бяхте я захранвали внимателно, сега може би картината щеше да е много по-тежка и изискваща много повече лекарства.
А и това ще го израсне- вижте след Кетотифен колко дългъг период, свободен от симптоми имахте... и ако сега не я бяхте водили на ДГ мисля , изобщо нямаше да има нужда от Фликсотайд...или поне не толкова често, в сравнение с предишната зима.

От друга страна, храните са само част  от проблемите при тези заболявания... щом Ви говорят така, защо самите те дават  с месеци Зиртек/Аериус ( неправилно като подход при БА) и си играят с козе и овче кашкавал, щом храните за тях са без значение? Вие се оправяте от половината техни дози Фликсотайд, които и те вземат много по-дълго от Вас... всичко играе роля. Това са недоброжелателни изказвания.
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 00:05:52 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #509 -: Януари 12, 2011, 23:33:45 pm »
Докторе, пак сте намерили уникални снимки.
Втората е страхотна, знае ли се кой е зад обектива?
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #510 -: Януари 12, 2011, 23:36:03 pm »
На 4-та снимка е Полк. Борис Дрангов, герой от Първата Световна Война. И геройски загинал на 26/05/1917 при завоя на р.Черна.

На третата снимка е н.ц.в. Борис III. Фигура почитана в моето семейство. И когото бездарната комунистическа паплач си позволяваше да кръщава   -- " човекът с меката шапка". Като че ли те бяха от "голямото добрутро", нещастниците -  както казваше  дядо ми... .
Бог да прости синчето му, С2, който се опозори. И себе си, и България, поставяйки "имотите си" над името на България. Вместо да работи за нея, както баща му работеше. Бог да го съди... .

На останалите е... старата Бг. Толкова оплювана от комунистическите изчадия едва ли не като "Ада на земята" преди да дойде техния "рай".
Вижте тези лица -  това са нашите родители, баби, дядовци. Тези човешки съдби червените "затриха". Историята има лице, и не е анонимна.
Помнете... .
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 01:35:10 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #511 -: Януари 13, 2011, 20:20:53 pm »
Докторе, обмисляли ли сте да публикувате във Фейсбук албум "Намерено от Бърди".
Някои снимки са просто уникални и трябва да се събират в албум в някаква страница.
"Мажоретките" по скандалните бански е много добро попадение :)
Някак ме връщат към един от недовършените романи на Д.Димов (много почитан от мен), в който действието се развива за едно лято край един басейн.

Историята никога не е била анонимна, Слава Богу. Иначе нямаше да я помним. Анонимността предполага забрава.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #512 -: Януари 13, 2011, 20:48:21 pm »
Фейсбук е огромен риск. Имах там ъкаунт, но го изтрих.

Имам огромна колекция от редки снимки... събирани с годините.
Повече са около хора, личности. И за БГ... .

Снимка 1  е от строежа на Храм Ал. Невски в София... .
Снимка 2-Откриване на първият филиал на "Мерцедес-Бенц" в София ( и в Бг)
Снимка 3- Шаляпин и Сергей Рахманинов са били много близки приятели. Малко хора мисля знаят това... Това е снимка от началото на предишния век, когато и двамата са били в частната Опера на Мамонтов.
Снимка 4- може би единствената снимка, на която са снимани заедно Шаляпин, Карузо и Тито Руффа ( известен Италиански баритон)
Сн.5 - това са прочути натурални бани за лечение на псориазис в Исландия. Момчето е келнер. Да, и в басейна има обслужване, питие и рум-сервис :).
Снимка 7- Матилда Кшесинская, балерина, първа любов на Николай II. Снимката е от 1970, около една година преди смъртта и. Там е някъде над 90-91 години. В ляво са- Сергей Лифар и Наталия Макарова- известни балетни танцьори... .
Снимка 8-  млади снимки на Матилда Кшесинска.
Сн.9 - младият  Николай II,който посещавайки тайно и вечер младата балерина у дома се представял на прислугата като "Хусар Волков" и обичал да "танцува" пред Кшесинска "Червената Шапчица" сложил си червена кърпа на главата. Ех, младост, младост... .
Сн.10 Императрица Мария Фьодоровна и малкият и син Николай II- През целият си съзнателен живот, Императрица Мария Фьодоровна се е обръщала в писма и кореспонденция към сина си като " Мой беден Ники".
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 21:20:42 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #513 -: Януари 13, 2011, 21:42:43 pm »
Много са хубави.
Идеята ми е, че трябва не само в Зачатие да се виждат, хубаво ще е повече хора да познават "архивите".

П.С. Не знаех, че псориазиса е лечим чрез бани 8O Изпитвам ужас от него и моя приятелка се разболя, тогава й обясниха, че не се лекува доживот. Може само да се подтисне с билки и билкови мазила.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #514 -: Януари 14, 2011, 13:17:13 pm »
Простете, да попитам... какви са тези "гости"?  хора не желаещи да се регистрират?
И защо да не се регистрират, и да влизат с ник, а четат като "гости"?
Странни работи... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #515 -: Януари 14, 2011, 14:10:59 pm »
Да, "гост" е потребител, който не е регистриран или е, но влиза като нерегистриран.
*
« Отговор #516 -: Януари 14, 2011, 15:34:00 pm »
Обожавам исторически, ретро и др. подобни снимки! Ето една тематична за форумчето :)

Възможно ли е снимките да са от любимия ми сайт Изгубената България:
http://www.lostbulgaria.com/
?
« Отговор #517 -: Януари 14, 2011, 23:04:28 pm »

Цитат
На пръв поглед - нищо Като се вгледаш и помислиш...
Двете жени в носии са селянки. Момиченцето пред едната е също селянче.И то е със сукманче. Младата жена в края, обаче е облечена с рокля. Момиченцето пред нея е също в рокличка и с панделки. Ясно. Това са граждани, дошли на село. Да, ама не! Мадата жена с роклята ,само работи в града. запазила е старото селско сплитане на косата на плитки. Най-интересното е детето в средата. Като го погледнеш, май е момиченце... Да ,ама не е. Това е момченце! Облечено е в ... завязка. Когато детенцето излезе от пеленките, т. е. станат му мънички, му се завързвала завязката. Нещо като престилка но на ... голо дупе. когато му се приискало да се облекчи ,то само навдигало поличките и ... Така ходело ,докато стане достатъчно голямо, за да може да се контролира. Тогава момиченцата ги обличали в сукманчета ,а момченцата в гащи.
Още нещо интересно има. Обувките. Дечицата са с толкова големи обувки... Да ги носят по -дълго време... Снимката е правена през 1954 г.
От албума "Когато светът си събуваше потурите" на Български фолклор/Фейсбук. Има доста интересни
« Отговор #518 -: Януари 14, 2011, 23:13:18 pm »

Цитат
На снимката няма дата която да показва ,кога е правена. По възръста на хората които са заснети съдим, че е след освобождението 1878 г. Вероятно 1900-1910 г. От дясно на ляво - Васил Стойнов Велиолу, съпругата му - Елисавета и децата им - Лала и Стойно.
Тази снимка е светиня за нас. Васил Стойнов Велиолу е бил опълченец.
Отличителното?
Няма сукмани. Има възрожденски дрехи. Жените са във възрождеско облекло. Защо? Защото мястото от където произхождат, където живеят, рано е приело друг начин на живот. Селото се е " гражданеело". Само възрастният мъж е с калпак и кюрк. Но с голяма астраганена яка...
Снимката е от с. Габарево Казанлъшко.
« Отговор #519 -: Януари 14, 2011, 23:44:24 pm »
Много хубави снимки :) Ще потърся групата във ФБ :)
Първата снимка казва мнооого за отглеждането на деца. Никога не бях чувала за "завязка" :lol:
[/url][/url]