0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нормална ли е тази БТ?
« -: Декември 19, 2007, 15:27:54 pm »
Моми4ета нормална ли е тази БТ,може ли да се говори за бременност?

*
Re: Нормална ли е тази БТ?
« Отговор #1 -: Декември 19, 2007, 15:33:01 pm »
Графиката ти на този етап е добра. БТ е чудесна, но е рано да се разбере има или не бременност. Трябва да изчакаш поне 16-17 дена с такава БТ, за да говорим за бременност. За сега графиката ти е добре! Успех

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #2 -: Декември 19, 2007, 15:36:11 pm »
благодаря ти,стискам и на теб палци :crossfingers: :bori_007:

« Отговор #3 -: Декември 19, 2007, 15:44:34 pm »
жалко,4е имам вси4ки пмс,май 6те си 4акам лелката :(

*
« Отговор #4 -: Декември 19, 2007, 15:47:40 pm »
ПМС и бременните симптоми си приличат ужасно много, не само си приличат, ами са си едни и същи :) Казвам го от опит!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #5 -: Декември 19, 2007, 15:57:13 pm »
Зеленоочка,много ти благодаря,повдигна ми духа :bighug: 

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Декември 20, 2007, 07:26:58 am »
Само да попитам  :D ,защо има разминаване в тестовете за О./означен положителен на 17 ден от МЦ/ и означен ден с О.на 22 ден?
Да не би да са те гледали на УЗ?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Декември 20, 2007, 12:42:40 pm »
Гледаха ме на ехограф,но днес ми доиде :balk_145:,а уж съм нямала проблеми,ве4е 4-ти месец ни6то

*
« Отговор #8 -: Декември 20, 2007, 14:03:28 pm »
Първо се успокой, 4-ри месеца са твърде кратък срок за да се разтройваш толкова. Ако си сигурна че д-ра е потвърдил овулацията точно на 22-ри ден, то тогава най-вероятно имаш проблем с дължината на лутеалната фаза, а това лесно се коригира с хапчета. Говори с лекаря за дължината на лутеалната фаза. Това е проблем който лесно се отстранява

« Отговор #9 -: Декември 20, 2007, 14:39:41 pm »
Благодаря ти Зеленоочка .Доиде ми два дни по рано,не6то маи и нямям доверие на тази лекарка,тя тогава каза ,4е вижда ,4е съм овулирала.Знае6 ли как се прави фоликомерия? :ask:

*
« Отговор #10 -: Декември 21, 2007, 10:05:57 am »
Фоликуметрия буквално означава да се мери фоликула ;) Т.е прави се ултразвуков преглед (с вагинален ултразвук) и се следи как и с колко пораства фоликулът. Това се повтаря най-малко три пъти в един цикъл - първият ден два след менструацията, после около деня на предполагаемата овулация (принципно около 14-ти ден) и третият преглед се прави след овулацията, за да се потвърди че е минала, да се види жълтото тяло и какво става с него. В заависимост от това дали овулацията ти е редовна и около 14 ден, зависи и колко пъти ще идеш на преглед, за да се констатира.
По това което си написала разбирам, че д-рката на 22-ри ден е видяла че овулацията вече е минала, но това не значи че е била тогава. По скоро е била ден два след положителният тест за овулация.

« Отговор #11 -: Декември 21, 2007, 17:00:22 pm »
благодаря ти много за то4ния отговор :D

« Отговор #12 -: Януари 10, 2008, 17:41:15 pm »
моми4ета,според вас кога е съм била в овулация? :ask:

*
« Отговор #13 -: Януари 15, 2008, 23:02:03 pm »
Според мен на 19 ден,но щеше да буде хубаво да си по сериозна с БТ. :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Януари 16, 2008, 09:37:52 am »
моми4ета,според вас кога е съм била в овулация? :ask:
Според мен на 20, или 19/20 ден от МЦ.
Защо е висока БТ на 23 ден, да не си болна?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #15 -: Януари 16, 2008, 13:20:43 pm »
Благодаря ви моми4ета.бях настинала,сно6ти имах невероятни болки в матката, яи4ниците,кръста не можех да помръдна,и днес ме боли,но по малко.Миналия месец док.ми каза,4е съм здрава,нямам кисти и запу6вания.Какво може да е,болката бе6е нетърпома?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Януари 17, 2008, 08:02:33 am »
Болката може да е от много неща.
Това лекар трябва да прецени.
Графиката ти е добре, само малко ме притеснява тази висока Бт- правиш много голяма разлика , над 0,6.
Дано само да се задържи висока, важното е графиката да е сравнително хоризонтална.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Януари 21, 2008, 13:11:42 pm »
моми4ета,според вас как ми е графиката,притеснява ме този спад в температурата,сутринта се събудих с болки,такива все едно ми е до6ло,но няма ни6то :ask:дали има о6те надежда?

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Януари 21, 2008, 16:10:49 pm »
Сега графиката ти има повече стойности и е придобила по-завършен вид.
Може и да е имало О., но ме притесняват някои неща:
- По-късна О.
- Графиката ти образува един връх
- Много голяма разлика в БТ през ФФ и ЛФ
Тези неща, често се срещат при ЛУФ синдром.
Не искам да те плаша, разбери ме правилно.
Ако не си правила ФМ, добре е да направиш и да се консултираш с лекар- покажи му графиката.
Ако това се повтори и следващият МЦ- трябва да отидеш на лекар.
Дано да няма проблем, но ако има и да се залъгваме тук - полза няма.
Не е страшно, просто трябва лекар да си каже мнението.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #19 -: Януари 21, 2008, 16:51:11 pm »
благодаря ти много!На мен цикала ми е 32-33 дни,а и този месец бях болна,не съм си мерила температурата по едно и съ6то време.Ако ми доиде 6те те послу6ам :blowingdust: :balk_602: