Горната рецепта я правя с маргарин и чубрица, ако имам време разбивам маргарина (олиото) с чубрицата и овалвам всяко картофче в сместа. Пека на вентилатор, стават по-хрупкави. Вкъщи са популярни с прозвището "Дупени картофи"
Друго строго вегетарианско, което се сещам в момента са
пълнените гъбки:
Половин кило по-големи печурки с приблизително еднакви шапчици се слагат в найлонов плик с брашно и малко вода за по-лесно измиване, пуска се някакво рок парче и гъбките се тръскат в такт известно време. Изплакват се, отделят се пънчетата, нарязват се наситно заедно с каквито зеленчуци има - морковче, лук, праз, чушка, целина, доматче, тиквичка - абе каквото намерите в хладилника и се задушават с подправки по избор до омекване.
Пълнят се шапчиците и се запичат във фурна. В непостния вариант прибавям и настърган кашкавал към сместта, може да се замени с растителна сметана или тофу.
Сетих се и за една любовна рецепта с гъбки
Взимате бутертесто и докато все още не се е размразило напълно изрязвате по-големички сърца от него, примерно колкото разперена длан. Вътре в голямото сърце изрязвате по-малко. Целта е след като се опече, малкото сърце да се извади лесно от голямото. Дупката пълните със задушени гъбки с лук, сол и черен пипер, а малкото сърчице може да служи като похлупак или да го сложите до голямото, намазано с доматено-чеснова паста примерно.