Камбозола, чакай сега - коремна операция за две миоми, от които по-голямата 1.5см? Иначе, няма проблем, правила съм и коремна операция.
Моята миома обаче беше 4 см, отпред на фундуса, което ако не бъркам ще рече в маточната стена. Къде мислиш да я правиш операцията? Мисля си, че доц.Щерев може да те погледне, но все пак това не му е тясна специалност. Щом не става забременяване с тия мимоми, направо ги разкарай.
Ако ти правят отворена, коремна операция, после трябва да се въздържаш от бременност поне 6 месеца. Ако е лапароскопски - само 1-2 обикновено. Какво ти казаха за пазенето?
Коремните операции и лапароскопиите се поемат от касата, за хистероскопията няма клинична пътека, но ако я правиш в държавна болница, финансира се от държавния бюджет.
Все пак хубаво провери дали няма да някъде да се навият да ги махнат лапароскопски (и ако местоположението позволява, де). Иначе и коремната не е толкова страшна, но после трябва да си почиваш.
Болнични обикновено дават, както следва - при коремна операция - до шест месеца, от които поне един е добре да почиваш, за лапароскопия - един месец, от които поне 1 седмица е добре да почиваш, хистероскопията - дават 15-тина дни, от които поне 3-4 дни почивка е добре.
Ако мога да съм ти полезна с друго, казвай