0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: химичен масаж.
« Отговор #20 -: Декември 20, 2007, 16:50:20 pm »
А има ли шансове да е било малко страстване и да са го отстранили.
Това би трябвало да го пише в епикризата.
*
« Отговор #21 -: Декември 20, 2007, 17:08:29 pm »
silvanchence, може би аз приемам за общовалидно мнението на един лекар, на когото имам пълно доверие, но може би пък сестра ти да има късмет. Във всеки случай втора консултация с добър лекар и то добър специалист по стерилитет няма да и е излишна. Да си вземе задължително и всички епикризи, хистологии и каквито има други документи от двете операции...Пожелавам ви много късмет и на двете.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #22 -: Декември 20, 2007, 17:31:48 pm »
Мерси!
И на всички вас късмет!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #23 -: Декември 20, 2007, 18:11:16 pm »
Това че извънматочната е открита навреме , и също така навреме е направено каквото трябва, говори добре за лекуващия й лекар.Просто Силванченцето не може да разкаже всичко подробно, защото става въпрос за сестра й, тя преживява всичко това, на нея й се казва какво следва и какво става.Най-страшното е минало, нещата доколкото разбирам вече са под контрол, не вярвал лекарите да допуснат трета извънматочна без да направят необходими изследвания за да го предотвратят.
*
« Отговор #24 -: Декември 20, 2007, 18:18:20 pm »
не вярвал лекарите да допуснат трета извънматочна без да направят необходими изследвания за да го предотвратят.
Е, те такова нещо няма! Никой не може да предотврати извънматочна.
*
« Отговор #25 -: Декември 20, 2007, 18:51:57 pm »
Можеше след първата извънматочна да проверят останалата тръба.Сега могат да го направят също.Иначе ясно че е Божа работа, но частично може да се вземат мерки.
*
« Отговор #26 -: Декември 20, 2007, 19:31:06 pm »
Можеше след първата извънматочна да проверят останалата тръба.Сега могат да го направят също.Иначе ясно че е Божа работа, но частично може да се вземат мерки.
Тя е минала лапароскопия, това е достатъчно точен метод за определяне на проходимостта на тръбата. Явно е, че е проходима иначе няма особен смисъл да и я оставят. Как стои обаче въпросът с тази част: "Фуниевидното разширение завършва с ресни, наречени фимбрии. Краищата на ресните се разцепват на по-малки ресни. Остава една по-дълга ресна, която се нарича яйчникова ресна. Тази яйчникова ресна е най-дългата - около 2-3 милиметра и тя се прикрепва към яйчника.", след изкарана извънматочна и лапароскопия не се знае и това няма как да се установи.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #27 -: Декември 21, 2007, 10:33:21 am »
Но все пак си има шансове някакви за нормално протичане следващия път предполагам.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #28 -: Декември 21, 2007, 10:36:26 am »
Има ли бременни момичета след прекарана извънматочна,знаете ли.И да ви питам,плаща ли се лапароскопията.Преди две години на мен ми направиха диагностична и нищо не платих,а сега сестра ми плаща 150 лева на каса,сигурно са се променили нещата.

09.04.2009 г.
*
« Отговор #29 -: Декември 21, 2007, 10:39:02 am »
Разбира се ,че има момичета, забременяли и родили след прекарана извънматочна бременност.
« Отговор #30 -: Декември 21, 2007, 10:40:56 am »
Има ли бременни момичета след прекарана извънматочна,знаете ли.И да ви питам,плаща ли се лапароскопията.Преди две години на мен ми направиха диагностична и нищо не платих,а сега сестра ми плаща 150 лева на каса,сигурно са се променили нещата.

Има, разбира се.  Просто е вериятно, ако веднъж е имало извънматочна, пак да се случи.  А що се касае до цената, на мен дори ниска ми се вижда.  Моята сестра плати преди месец и половина около 600 лв.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #31 -: Декември 21, 2007, 10:54:55 am »
От какво всъщност се получават тези сраствания,от бяло течение ли.При мен пък са нагънати,не се знае от какво.

09.04.2009 г.
*
« Отговор #32 -: Декември 21, 2007, 11:13:05 am »
silvanchence, въпросът е неточен - има много жени забремененли и родили след извънматочна, аз също съм една от тях. Ако обаче попиташ за конкретно нейният сучай - две извънматочни, една отстранена тръба и една тръба с пластика, ще видиш, че едва ли някой ще ти отговори положително. Това ти го казвам, не за да я/ви отчайвам, а просто, за да си прецени сама и да потърси добър специалист. Ред лекари отричат изцяло пластиките на тръбите, самата пластика е също предпоставка за нова извънматочна...Истината в точно такъв случай като на сестра ти е, че ако въобще има нормално забременели, то те са много малко. Не губете време - нека се свърже с добър специалист по стерилитет.
*
« Отговор #33 -: Декември 21, 2007, 11:15:23 am »
От какво всъщност се получават тези сраствания,от бяло течение ли.При мен пък са нагънати,не се знае от какво.
Срастванията се получават от възпалителен процес, който почти винаги съпровожда хирургична интервенция (освен другите възможни причини). Най-вероятно и нейните са имали дефект и за това са двете извънматочни. Ако е дефект по рождение, никой не може да каже от какво е - лош късмет... :( :bighug:
Бяло течение, когато говорим не за нормалната слуз, а за по-обилно и непривично течение е симптом на някаква болест и да има болести, които предизвикват бяло течение и които могат да доведат до сраствания. Трябва да се открие болестта и да се лекува, защото може да навреди и на бъдеща бременност. Най-вероятно става дума за гъбично заболяване, но това трябва да го каже лекар!
« Последна редакция: Декември 21, 2007, 11:19:04 am от Lan »
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #34 -: Декември 21, 2007, 11:24:54 am »
Винаги ли протича с болка в корема самото пропукване.
Питам това,понеже предния път нямаше никаква болка и почвам да се съмнявам,че "лекарката" Златева от Тина Киркова е реагирала адекватно и е трябвало да го направи.

09.04.2009 г.
*
« Отговор #35 -: Декември 21, 2007, 11:31:19 am »
silvanchence, не разбрах, за какво "пропукване" става дума?
« Отговор #36 -: Декември 21, 2007, 11:34:33 am »
silvanchence, въпросът е неточен - има много жени забремененли и родили след извънматочна, аз също съм една от тях. Ако обаче попиташ за конкретно нейният сучай - две извънматочни, една отстранена тръба и една тръба с пластика, ще видиш, че едва ли някой ще ти отговори положително.

Да дам малко надежда.  Сестра ми е с една извънматочна, отстранена тръба, пластика на много нагъната друга тръба, лапароскопия с отстраняване не ендометризно огнище и бременност в следващия месец. 
*
« Отговор #37 -: Декември 21, 2007, 11:39:52 am »
Да дам малко надежда.  Сестра ми е с една извънматочна, отстранена тръба, пластика на много нагъната друга тръба, лапароскопия с отстраняване не ендометризно огнище и бременност в следващия месец. 
:DБраво! Дано да "зарази" и сестрата на silvanchence!
*Принцеска*, при кого са правени операциите - поне за второ мнение да потърси добър специалист?
« Отговор #38 -: Декември 21, 2007, 11:48:12 am »
*Принцеска*, при кого са правени операциите - поне за второ мнение да потърси добър специалист?

При извънматочната я спасиха (имаше опастност за живота и), но иначе операцията с пластика не бяха направени добре и имаше страствания след това.  Лапароскопията направи Козовски син, сестра ми е много доволна, и след стимулация с Клостил забременя.  За съжаление, предвид възрастта и - 37- и доц. Маркова и д-р Александров не искаха да правят друго, освен ин-витро.  А то взе, че стана :)  Пожелавам на всички такъв късмет - и на сестрата на Силванченце, и на себе си, и на останалите тук :).  А на моята сестричка пожелавам успешно износване на бременността и здраво бебче накрая!  От все сърце!
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #39 -: Декември 21, 2007, 12:12:11 pm »
Лъч надежда.Мерси Принцеска,мнооооооооооого!

09.04.2009 г.