0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Сушилня
« Отговор #20 -: Януари 06, 2008, 14:36:09 pm »
Съгласна съм с Вера. Ползвам пералня със сушилня (също индезит) вече 5 години. Ползвам я само за хавлии и спално бельо. Много съм доволна. Не се е разваляла досега.
Също така помещението, където е уреда трябва да се проветрява, защото излиза много пара при сушенето.
При мен пара не е излизала от пералнята докато суша - никога. В бъдеще ако ми се наложи да купувам пералня пак ще си взема комбинирана.
[/quote]

Доколкото знам Индезита е с реотани, а не с пара. Не ти ли мачка прането повече? И защо я ползваш само за хавлии и бельо?
Аз суша всичко в нея освен може би маратонки.
 
*
Re: Сушилня
« Отговор #21 -: Януари 06, 2008, 19:14:30 pm »
Меги, честно казано ме е страх да сложа друго освен хавлии и бельо. Доста парят дрехите като ги извадя и се притеснявам изкуствените и вълнените материи да не се свият или разтегнат. Забелязала съм, че коприненото и сатененото бельо ги посмачква и спрях да го суша. Като се замисля сега освен хавлии скоро друго не съм сушила. Като извадя дрехите след центрофуга и да доста топли и като ги простна (в къщи сме с централно) и много бързо изсъхват. А съм забелязала, че като ги суши, доста време ги върти, а това си е амортизация и нараняване на материите малко или много.

Never say "Never"
*
Re: Сушилня
« Отговор #22 -: Януари 06, 2008, 22:21:22 pm »
bloodymary: Да ти кажа честно аз почти нямам дрехи, които да не са памучни, може би затова суша почти всички дрехи. Но не я пускам постоянно, но някъде един път седмично. Гледам прането да не стои много в пералнята след като стане готово. Като сушиш вътре не ти ли се образува влага в стаята?
 
*
Re: Сушилня
« Отговор #23 -: Януари 06, 2008, 22:44:59 pm »
Аз живея в Лондон и досега никъде не съм виждала мухъл или плесен, предполагам че е свързано с климата. Зимата се топлим с централно газово отопление и въздуха малко или много се изсушава, може и това да оказва влияние, нали уж като цяло климата в Англия е по-влажен отколкото в България. Суша в къщи защото в квартала където живеем не е разрешено да "загрозяваш" фасадите на сградите с пране или други неща. Преди време някакво индийско семейсво в съседната къща си бяха проснали прането и цялата кооперация получихме писма че е забранено. В някои моменти се дразня (не ни е разрешено да си сложим сателитна чиния например)обаче в повечето време съм доволна че не могат да си оставят боклуците или да си боядисват терасите в розово или да ги ползват за склад например както е практика в България.
Иначе прането никога не го оставям да стои в пералнята, веднъж се наложи да изляза и после трябваше да гладя чаршафите.

Never say "Never"
Re: Сушилня
« Отговор #24 -: Януари 08, 2008, 11:27:17 am »
Принципно не мога да се съглася , че комбинираният уред е удачен избор!
Ще поясня!
Като домакиня , отскоро ползваща сушилня , кондензационен тип , мога със сигурност да кажа , че в помещението няма никаква влага . Цялата пара преминава в другото си агрегатно състояние и успешно използвам тази вода за ютията (в нея няма никакъв варовик).
Имам избор от много програми вкл. и за вълнени дрехи , редуцирана температура за фини тъкани , програма за ежеднивни дрехи - дънки , тениски , ризи.
Регулиране на остатъчната влажност и пр.
Не виждам как при комбиниран уред ще имам такъв избор.
С едно съм съгласна , комбинираните уреди стават за хавлии и спално бельо , но ако искаш всичко да минава през сушилня , то тогава трябва да имаш отделен такъв уред с повече възможности.
А и интересно ми е къде са филтрите за мъха , който пада от прането при комбинираните сушилни , как се почиства , не остава ли част от него вътре в барабана и какво се случва  при следващо пране с дрехите?
« Последна редакция: Януари 08, 2008, 11:35:22 am от Efirche »
*
Re: Сушилня
« Отговор #25 -: Януари 08, 2008, 20:13:33 pm »
Беспорно отделните уреди са по-добри,наистина имат повече програми, но все пак не съм съгласна, че уредите 2 в 1 стават само за хавлии и бельо. Аз лично не съм сушила само вълнени дрехи, просто защото нямам такива, сушила съм даже домашни чехли. Не съм имала проблеми. Що се отнася до мъха той си отива във филтъра на пералнята и необходимо само периодично почистване, което се прави и без да има сушилня.
 
Re: Сушилня
« Отговор #26 -: Януари 14, 2008, 21:11:06 pm »
Да се похваля купихме си сушилня Уърпул от тези с комин4ето,много съм доволна, абсолютно вси4ко пускам в нея с изклю4ение на тези блузки с нашити камъ4ета и от тези гумираните апликации,пускам вси4ки дрехи дето съм ги извадила от пералнята на 110 мин.и натискам коп4ето за финно вси4ко излиза сухо само сгъвам и прибирам даже и не гладя!!!  :wink: :D
*
Re: Сушилня
« Отговор #27 -: Януари 14, 2008, 23:09:19 pm »
Честито, Вики. Аз засега си карам с комбинираната. И без това като ударя чертата пера веднъж на седмица. Ще имам напредвид за сушилня когато започне да се разширява семейството и има нужда. Последните 10 години ползвам Индезит, но Уърпул също ми харесват. Сега при нас рекламират Hotpoint ( http://www.hotpoint.co.uk ), познати са си купили, но още не съм ги разпитвала дали са доволни.

Never say "Never"
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Сушилня
« Отговор #28 -: Януари 16, 2008, 13:31:52 pm »
аз съм с siemens siwamat plus 5454, т.е. 2 в 1 8). толко е стара милата че вече и инфо в нета няма за нея 8) обаче още си работи като пушка. адски съм доволна. има отложен старт, деликатни програми, за вълна, регулиране на градуси и обороти, икономичен цикъл, енергоспестяващ цикъл, повече вода, по-малко вода и кво ли още не. рядко ползвам сушилнята щото предпочитам дрехите да ми съхнат естествено пък и си гълта ток все пак...обаче си има неща дето няма вариант без сушилня а пък и за зимата си е супер предимство. пухенката вече не е пухенка ако не е била в сушилнята напр.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Сушилня
« Отговор #29 -: Ноември 10, 2008, 10:52:54 am »
Момичета, да не пускам друга тема ще ви питам тук.
Искам да си купя сушилня, но пералнята ми е малко старичка на 7г. е, и центрофугата е 500 оборота. Та, питането ми е, дали ще трябва и нова пералня с по-високи обороти на центрофугата или тази става. Какво имам предвид, центрофугата е слаба, т.е. дрехите излизат мокрички, дали сушилнята ще върши работа в такъв случай? :?
Моля споделете опит.
ако мога да се размина с покупката само на един уред ще съм безкрайно доволна :)
Re: Сушилня
« Отговор #30 -: Ноември 10, 2008, 15:46:33 pm »
Стеф, определено ще ти трябва по-съвременна пералня. Като помислиш и за нарастващите нужди ;)
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: Сушилня
« Отговор #31 -: Ноември 10, 2008, 18:00:04 pm »
И аз имам сушилня от миналата година и съм страшно доволна.По принцип я ползвам само зимата и е много добър вариант на първо място защото зимата дрехите не съхнат и на второ не се омирисват на дим.И на трето не последно някоя дреха ако ти трябва за сутринта и си си наумил че искаш да я облечеш можеш да го постигнеш.
*
Re: Сушилня
« Отговор #32 -: Ноември 10, 2008, 19:08:13 pm »
пак не разбрах, сушилнята няма да ги суши ли?
*
Re: Сушилня
« Отговор #33 -: Ноември 11, 2008, 15:53:46 pm »
пак не разбрах, сушилнята няма да ги суши ли?
Напротив, ще ги суши, но ще ти трабва повече време за сушене. Аз слагам и дрехи прани на ръка, от които си тече вода и пак ги суши. Покупката на сушилня беше една от най-смислените ми покупки и съм с две ръце за това.
*
Re: Сушилня
« Отговор #34 -: Ноември 11, 2008, 15:55:38 pm »
пак не разбрах, сушилнята няма да ги суши ли?
Суши ги по-бавно, и съответно харчи повече ток.
Още нещо-сушилнята е доста шумен уред, имай го предвид като обмисляш местоположението й.
« Последна редакция: Ноември 11, 2008, 15:57:50 pm от Жекова »
*
Re: Сушилня
« Отговор #35 -: Ноември 11, 2008, 15:58:34 pm »
благодарско :D
важното е да ги суши, а едва ли разликата в тока ще е 900-1000 лв. ако си купя нова пералня, при положение че хич не ми е належащо :wink:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Сушилня
« Отговор #36 -: Ноември 12, 2008, 09:08:01 am »
Стефи, моята Изаура N1(пералната) е на 10 години- 600 оборота,
и Изаура N2 (сушилната) суши дрехите на първата, без проблем!

Же е права обаче, шумничка е, аз я сложих макс далече от стаята Миташкина!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Сушилня
« Отговор #37 -: Ноември 12, 2008, 09:17:18 am »
ами аз нямам много какаво да обмислям, защото мокрото ми е криво, междувпрочем в нашата къща няма съвсем прави ъгли, та мокрото ми в най-дълбоката си част е 60 сантиметра, но се стеснява, така че не мога да напъхам там сушилня дълбока 60 см., няма да ми се отваря врата, иначе има място и за пералня и сушилня на ширина. Та затова ще я сложа в банята, там място бол, а за шума и изаурата е ужасно шумна, така че сме свикнали, на Деси хич не й пука :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Сушилня
« Отговор #38 -: Ноември 12, 2008, 09:45:08 am »
Стефу, ние си купихме нова пералня, и нашата беше на 500 оборота, центрофугата на тази е 1200 оборота и на 800 да работи ги вади доста сухички. Аз съм доволка, имайки предвид, че дадохме предишната на Ник на сестра му и тя ни наплати 200 лева /свека я изгони на квартира, щото детето ходило по дискотеки и й пречело сутрин като се прибира, че точно най-сладко спяла  :x/, ние купихме пералня за 600, така че общо покупката ни излезе точно колкото е струвала старата преди 5,5 години.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Сушилня
« Отговор #39 -: Ноември 12, 2008, 09:57:04 am »
И аз се замислям мнооого сериозно за сушилня след като в новата квартира нямаме балкон. А хич не ми се иска пак да се занимавам с мухъл :( Само се чудя каква марка да е и все пак да не струва "майка си и баща си" по възможност.. Някой нео да ми препоръча? :D