Докторе здравейте, искам да питам някои неща:
1.Кристина вече 13 дни подред от както е захранена яде ябълка и круша, домашно приготвени, пресни, само един път готово. Много и харесва. С количествата сме Ок, по 150-180 гр. вече давам само 30 мл. АМ на това хранене, което е с пюрето в 18.00, опитах да не давам, но тя плаче, като дам малко, може да е 20-30 мл., но това я успокоява и тогава вече с усмивка проключва яденето. Да давам ли АМ или е по-добре вода?
2. Вие ми препоръчахте преди дни да дам банан /тогава казахте след 5-7 дни/ и това време дойде - дилема, има тук дискусия относно суровите плодове. Дали натоварват стомаха или? Кристина за сега не показва никакви проблеми. Моята логика е, че все пак се дава фино пюре, а не някакви твърди неща за храносмилане. Но сега за банана дали да го дам суров започвам да се чудя
От друга страна при термична обработка може би някои вредни неща се унищожават, не знам как стоят нещата в това отношение???
3. Купила съм пюре от сливи на Гербер, понеже няма тука в момента сливи и ще дам готово по-нататък за разнообразие. Кога да го въведа, колко дни след банана?
4. Купих и оризово брашно, за да приготвя каша, но тя също ли се въвежда примерно 5-6 дни след нов въведен плод или примерно ако въведа утре банан, мога в други ден да дам оризова каша?
5. От кремче на Еусерин съм доволна, но имах тестер и свърши. Купих днес А дерма, сухи са бузките на Кристина понякога. Мога ли да мажа веднъж дневно всеки ден или само при нужда?
6. Имало и специални кремчета за обриви от храна и слюнка около устичкта, но ако А дерма става, мога ли да ползвам него?
Благодаря и лека вечер!