Здравейте, имам бебе на 7 дни, родено секцио. Захранена е на шише в болницата, като от 4 дена е на гърда плюс шише. До вчера дохранвахме след кърмене по 30 грама и бебето беше спокойно и спеше почти през цялото време, като през нощта последното хранене беше в 23,30 и после отказа да се събуди и да яде до 5,30. След това се яде в 10, като този път не дохраних, понеже беше повърнала. Не заспа и рева 3 часа, когато отново яде, но отново не дохраних по съвет на педиатъра. Плака около час и заспа - спа около час и половина и пак ревна.
Проблемът е, че първо стои на гърдата около час, час и нещо, не съм сигурна, че гълта нещо, но дърпа. Не съм сигурна и колко дърпа. Сега дохраних с 40 грама фризолак и пак порева и заспа. Като изцеждам след хранене, от гърдата не излиза почти нищо. Решила съм за следващото хранене да й дам АМ, а да изцедя гърдата, която е на ред (редувам гърдите за всяко хранене), за да добия бегла представа, какво има в нея. Не знам, дали е правилно, но ако имате някаква друга идея, готова съм да я приложа, че вече нямам понятие, какво става.
Забравих да кажа, че до сега не съм кърмила, като ревне не помага нищо - нито гушкане, нито разхождане, нито люлеене - само слагане на гърда - тогава млъква. Другото е, че детето няма хрема, не кашля, прибрахме се в къщи в петък, т.е. би трябвало да е свикнала с обстановката, ходенето по голяма нужда леко е намаляло (миналия път нямаше нищо, но сега като ядяхме се изходи). Ми това е, всеки съвет ще ми е от полза. Педиатърката ми общо взето нищо не каза - каза да дохранваме, но с колко... 20-30-40 грама...