Здравейте Докторе, аз пак имам няколко питанки
1,Боян продължава да се храни само 4 пъти на ден, като последното му хранене е АМ. На консултацията онзи ден го измериха 6200гр., 60,5см. Качил е 1100гр и 5см за месец и 5 дни. За мен това означава, че този режим е добър за него, права ли съм?
Едва ли помните, но цялото семейство лекува стафилококи ауреус. На Боян давах Клацид и Бактробан - назален. Носът се беше оправил докато траеше лечението /11дни по Ваша препоръка/, но ден преди да спре лекарствата "хъркането" се появи пак
Педиатърката ни изпрати на УНГ, за да го огледат хубаво и да видим от къде идва проблема.
Вчера го заведох и лекарят ме нахока и ме обвини че съм лоша майка и се мъча зорлян да си разболея детето
Ушите и гърлото били идеални, а носът че хърка не било проблем, въпреки че обясних, как детето последната нощ много трудно спа, дави се и кашля от сополите. Отговори ми, че ще го израсте, сега нослето му било сплескано, нещо било късо и т.н.Една негова реплика беше "Повръща си сополите, и какво от това?" Каза също, че нямало нужда да пускам контрола за стафилококите, да оставя детето на мира. Каза, че единственото, което ми дава да ползвам е стеримар или да сваря лайка с малко сол и сода
Сега съм много объркана. Не знам как да приема за нормално да слушам как детето се мъчи като диша. Вече не мога да преценя дали кашлицата е от сополите. Тази сутрин се опита да се изкашля и повърна всичко изядено
2,При положение, че единствения проблем е хъркането и сополите, можем ли да сложим първата доза Пентаксим?
3,Възможно ли е наистина, това хъркане да е, защото има по-къси носни кухини или нещо от този сорт
не можах точно да запомняНослето му е доста малко, но не са ли нослетата на всички бебета малки
Бях Ви споменала, че като спра да му мажа личицето се появяват пъпчи по челото и около бакенбардите. Педиатърката каза Атопичен Дерматит и ако искам да мажа с Ескупал или нещо от сорта
вече всичко трябва да си записвам4,Така лесно ли се диагностицира АД и ако Ви говори нещо това, на което съм забравила името, мога ли да мажа с него?
Пак стана доста дълго, прощавайте и благодаря за отделеното време.