Нали знаете как се радват понякога бебетата, поемат си звучно дълбоко въздух и дори правят нещо като хълцане. Не знам как да го обясня по друг начин. Е, такова нещо направи само че за да си поеме въздух. И после вкъщи заплака леко и спря, стои и гледа, пак се опита да заплаче, но не можа. Пак стоя 1-2 секунди и започна да прави тези дълбоки, хрипящи поемания на въздух. Първо нарядко и после едно след друго, докато накрая спря и се отпусна недишащ. Само гледаше. Аз го наведох надолу и се оправи за малко, после за малко си пое въздух, но не много добре, защото пак се отпусна. И когато втория път го наклоних надолу с главата по корем се пооправи. Но и до сега продължава да прави тези хрипания, но по-леки. Ходих при лекарката, изписа му половин свещичка Ефералган(която вече сложих) 2 пъти на ден, 2мл вит.С(дадох му смесен с малко водичка) и калций 2 мл. 2 пъти на ден от утре сутрин, каза тя. Ако нещо пак съм пропуснала, ще допълвам.
Сега вече си мисля, че миналия път му дадохме Панадол веднага след убождането и не се стигна до задушаване. Хрипове направи(отново пред лекарката, но тя отново каза, че нищо му няма). И после пак вкъщи, но до към 17 -18 часа отшумяха.
Не мисля че това има връзка с ваксината... .
Може би болезнена инжекцията да е била, или детето да има температура, или да е болно по някаква друга причина.
Ваксината не е с гърчово действие-тя е с безклетъчна коклюшна компонента.
Хрипове от ваксината не може да има-или е плакал много при поставянето,или има друга причина.
Точно преди инжекцията му търках крачето с ръка, защото първия път много се стегна и остана дълго време топче.Така че сигурно не е била болезнена, няма температура, не е болен(само зъбките се подготвят). Мисля, че е от ваксината, защото го направи само миналия път и днес(при 2-я и 3-я прием).
Сега пак го направи- в 21.30, предния път беше в 19.30.
Благодаря Ви за отзивчивостта!