Докторе здравейте,
1. днес бяхме на консултация. Кристина на навършени вчера 5 месеца, днес измериха - тежи 7350 и е дълга 63,5 см. Т.е. наддала е 950 гр. и 2,5 см. Да не стане дебела се притесних
че добре си хапва.
2. След броени дни ще я захранвам по вашата схема, започвам с ябълково пюре след обяд. Нашата педиатърка каза да започна първия ден с една лъжичка и всеки ден да увеличавам с по една, не е ли бавно?
3. Дали бихте ми предложили схема /приблизителна като часове и количества, знам за казармата, но приблизитела/ на хранене, че нещо сега и с АМ и с пюрета и малко се обърках. Лекарката ни хем казва бавно да захранвам, хем сутри пюрета, след обяд каша....Но аз твърдо ще спазвах вашата препоръка.
4. Искам да питам, малко е рано, но да се ориентирам...Смятам да готвя домашни неща, но гледам много майки пишат за някакви по-изчанчени манджи - пуйки със сметани, пилешко с незнам си кво, ечемици, ръж, овес, просо...Трябва ли да въвеждам задължително толкова водове "фураж" и разни засукани гозби? Не може ли да въведа всички обикновени продукт и да ги разнообразявам - например богат набор зелечуци, плодове, по-късно жълтък, меса, мляко, сирена? Ако се налага тези зърна, може би ще трябва готово да взимам?
Много благодаря предварително!
Поздрави!