Благодаря ви докторе за отговора за пъпчиците, сега имам поредните въпроси към вас:
1. Бебето ми сега изяжда около 120 мл. АМ, бих искала да ми кажете какъв е правилният начин на хранене, тоест ще ви кажа как го храня аз сега - давам шишето, той хапва около 20 мл и спира и аз вадя шишето, слагам го на рамо, той в повечето от случаите се оригва и аз след това продължавам пак с храненето, после след около 20-30 мл пак същото и така докато го изяде всичкото, но на всяко спиране той започва ужасен рев, та въпросът ми е като започна хранене трябва ли да прекъсвам, за да се оригне въпреки, че плаче, но все пак орига или спирам чак когато изяде всичко и тогава орига???, но пак ако не се е оригал дълго тогава самото оригане е толкова силно, че се връща малко млекце...........
какъв е правилният начин на хранене???
2. Когато съм свършила с храненето, бебето се е оригнало дори някоко пъти и аз след около 30-60 минути го сложа да си легне, естествено не откъсвам очи от него и по някое време след час усещам, че нещо го мъчи,защото се кокори, изплюва си биберона, разбужда се напълно и с две думи дава сигнали, че нещо не е наред, вдигам го и той пак се орига и заспива, а какво би станало ако не го вдигна -
може ли да се оригат легнали, може ли като не е изправен с оригването и да повърне, защо има още оригване след толкова дълго време след като е приключило храненето, това нормално ли е, какво би станало ако през нощта не го вдигна ..????
3. ОЩе от родилният дом заради дългите му нокти го държа все с ръкавички - денем и нощем, но вчера най-накрая направих опит и му изрязах ноктите и му махнах ръкавичките - не знам дали си внуших, но според мен то стана някак по нервно, имам чувството, че се плаши от ръцете си, може и да е съвпадение, но като му сложих ръкавичките отново - то се успокои и заспа - той е на 1м и 11 дни, въпреки нервността му според вас
да спра ли вече да му слагам ръкавици, притеснявам се дори да не съм закъсняла и дали не съм прекалила с тези ръкавици, от кога бебето трябва да може да хваща???....
Това са въпросите, по които мислих тази нощ