Докторе здравейте,
Д-р Бърди, със захранването всичко е наред и вървим по график.
Имам обаче следния въпрос: Влияят ли на ЦНС на бебето мигащите лампички на коледната елха?
1. Та по този повод - в спалнята полюлея ни с три крушки, които се виждат и Кристина ги гледа. На мен ми е неприятно на очите. Предполагам и на нея, но ги гледа често, дали това е проблем?
2. Кристина много си търка ходилцата на краката едно в друго, доста енергично, чак си събува чорапчетата. Това от отдавна го прави - дали е индикация за нещо?
3. Напоследък като се храни е много буйна, пипа шишето..., но кое ми прави впечатление - през малки интервали по време на храненето поема въздух с уста, но така, все едно си го е задържала дълго време и полсе поема много въздух, така както все едно астматик диша....Това само като се храни...От около две седмици е така. Малко се притеснявам от тези звуци, дали би могло да е проблем или понеже буйства докато яде и така се получава? Иначе се храни нормално, като количества имам предвид.
4. Тя почти седи сама вече, има много голямо желание да е седнала, аз я поставям както и колкото и е удобно, не я ограничавам. Обръща се от корем по гръб, но обратното не. Държи ирачки, разглежда ги, посяга и си ги хваща, разглежда предмети, които са на високо, като я държа н ръце, т.е. главичката държи и контролира много добре. Но друго, което искам да питам и ме притеснява - знам, че децата много харесват като ги хванеш под мишничка и ги сложиш на коленете си да се подрусват като пружинки /и както в бебешките бънджита/, но Криси не иска така, огъва си коленцата и не и се ще. Аз ли избързвам или не е задължително на нея да и харесва така?
5. Издава следните звуци - мамамама /не ми се причува/, бабабаба, еееее, бууубууу, пищи. Това нормално ли е или е подранила с оглед на това, че аз и говоря нон-стоп, общува с много хора, които и говорят?
Много благодаря,
Поздрави!