Здравейте отново докторе!
Може би не сте видяли вчерашните ми въпроси, но по-добре, защото докато четях старите теми открих и отговора на част от тях...
Останаха следните:
- От близо два месеца дохранвам, като постепенно количеството се увеличи, вече сме само на АМ. По препоръка на педиатърката сме на НАН-ХА..видях, че сте против даването на хипоалергенно мляко без нужда, а при нас няма такава (няма и не е имало индикации за алергии)...Предполагам е по-добре да изчакам още месец и да започна направо смяна с НАН-2, а не сега да сменя с НАН-1 и малко след това нова смяна...? (Впрочем защо не е добре да се дава ХА без причина, заради хидролизата ли?)
- В края на деня Николета губи апетит, хапва доста малко за вечеря и от близо седмица започна по тази причина да се буди нощем, спи неспокойно и повърхностно...Причина? Да правя ли нещо или да изчакам? Може ли да е от превъзбуда?
- От около месец има много ситни пъпчици около очите, опитах се да ги снимам, но не се виждат на снимките. Не са червени, не са с връх... Чистя ги с преварена вода, но нещо не виждам ефект... Имате ли предположения (макар и така "на сляпо") от какво може да са? (търка си очите, но само при заспиване)
- Пишете, че не е нужно да се чака 6 мес., за да се слага бебето седнало и подпряно. Но тежестта на гръбчето ли да пада или на дупето? И ако е второто, каква е причината тук масово ортопеди и педиатри да препоръчват да не се прави... било вредно за гръбнака??? Дъщеря ми вече има желание да седи и се дразни на полулегналото положение в шезлонга...(на 4,5 месеца е).
Благодаря Ви предварително!
И малко встрани, ако позволите, но не мога да не го кажа: Впечатлена съм от Вас и като специалист, и като човек (съдя по начина на разсъждение и някои коментари встрани от медицината)!Не се учудвам, че сте емигрирали. Свободомислещите, умни и отворени за новото хора трудно могат да живеят в нашето общество...