0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
http://www.fpnotebook.com/PED40.htm
Цитат на: tonev в Декември 18, 2007, 02:00:18 amайде добре заварил и от мен. повода да дойда - Бърди това видял ли си го - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10055.0 ? част от рецептите са неуместни за възрастта според мен. пп. тук няма свещички с глицерин... можеш ли да пуснеш линк. Не съм го видял. Не ме учудва обаче.Неподходящи за възрастта неща:*овесени ядки, елда*краве масло*оризова каша (ако не е бебешка)*3 вида месо, докато за 7 м възраст само пилешко се дава по принцип.*"40 г пуешки гърди" къде ще ги намери тези "гърди"? през м юни, например?*лук-предизвиква слуз и диарии в тази възраст+ повишено газообразуване.*риба не се дава от 7 месец.*"Кашата от домашно приготвено брашно" <--- употребата на брашно за каши до около 11-12м възраст е забранено по принцип.*грис също не е добре да се дава под 10-11м възраст.
айде добре заварил и от мен. повода да дойда - Бърди това видял ли си го - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10055.0 ? част от рецептите са неуместни за възрастта според мен. пп. тук няма свещички с глицерин... можеш ли да пуснеш линк.
Благодаря Ви за отговора!Намаляването на Фризовома няма ли да върне предишните ни страдания - гърчене и плач след приема на мляко, силни колики?А кои са другите две най-качествени млека, освен Хуманата?Лека вечер!
Докторе, разгледах файла с притеснителните симптоми и взех че се замислих. По време на къпане и на хранене дъщеря ми стиска здраво юмручета. Да се притеснявам ли? Или е проблем само ако е постоянно.
Докторе днес бяхме на консултация- 64 см,6,200 кг., обиколка на главичката 42 см., на гръдния кош - 42 см. Ние сме на 4 коригирани месеца. Как мислите вие? Докторката каза, че е добре, ама аз държа на вашето мнение.За 1 месец сме качили 600 гр.
Цитат на: Birdie в Декември 18, 2007, 10:22:43 amЦитат на: tonev в Декември 18, 2007, 02:00:18 amайде добре заварил и от мен. повода да дойда - Бърди това видял ли си го - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10055.0 ? част от рецептите са неуместни за възрастта според мен. пп. тук няма свещички с глицерин... можеш ли да пуснеш линк. Не съм го видял. Не ме учудва обаче.Неподходящи за възрастта неща:*овесени ядки, елда*краве масло*оризова каша (ако не е бебешка)*3 вида месо, докато за 7 м възраст само пилешко се дава по принцип.*"40 г пуешки гърди" къде ще ги намери тези "гърди"? през м юни, например?*лук-предизвиква слуз и диарии в тази възраст+ повишено газообразуване.*риба не се дава от 7 месец.*"Кашата от домашно приготвено брашно" <--- употребата на брашно за каши до около 11-12м възраст е забранено по принцип.*грис също не е добре да се дава под 10-11м възраст.Спокойно г-да доктори, за майките от този форум можете да бъдете сигурни, че не са захранвали преди 5 м., че не са давали сокчета преди 1 г., както и риба, 13 вида месо, домашно приготвени каши и т.н. За съжаление или за щастие, знаейки цената на забременяването, нормалната бременност и разбира се успешното раждане всички сме повече от предпазливи, четем много, разпитваме и мислим преди да направим каквото и да е при отглеждането на децата си. и за което благодарим сърдечно на д-р Бърди
Цитат на: ILYOVA в Декември 18, 2007, 18:42:29 pmДокторе днес бяхме на консултация- 64 см,6,200 кг., обиколка на главичката 42 см., на гръдния кош - 42 см. Ние сме на 4 коригирани месеца. Как мислите вие? Докторката каза, че е добре, ама аз държа на вашето мнение.За 1 месец сме качили 600 гр. Къде стои в кривите детето? Какво каза педиатъра Ви?
Цитат на: StefiZ в Декември 18, 2007, 18:43:14 pmЦитат на: Birdie в Декември 18, 2007, 10:22:43 amЦитат на: tonev в Декември 18, 2007, 02:00:18 amайде добре заварил и от мен. повода да дойда - Бърди това видял ли си го - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10055.0 ? част от рецептите са неуместни за възрастта според мен. пп. тук няма свещички с глицерин... можеш ли да пуснеш линк. Не съм го видял. Не ме учудва обаче.Неподходящи за възрастта неща:*овесени ядки, елда*краве масло*оризова каша (ако не е бебешка)*3 вида месо, докато за 7 м възраст само пилешко се дава по принцип.*"40 г пуешки гърди" къде ще ги намери тези "гърди"? през м юни, например?*лук-предизвиква слуз и диарии в тази възраст+ повишено газообразуване.*риба не се дава от 7 месец.*"Кашата от домашно приготвено брашно" <--- употребата на брашно за каши до около 11-12м възраст е забранено по принцип.*грис също не е добре да се дава под 10-11м възраст.Спокойно г-да доктори, за майките от този форум можете да бъдете сигурни, че не са захранвали преди 5 м., че не са давали сокчета преди 1 г., както и риба, 13 вида месо, домашно приготвени каши и т.н. За съжаление или за щастие, знаейки цената на забременяването, нормалната бременност и разбира се успешното раждане всички сме повече от предпазливи, четем много, разпитваме и мислим преди да направим каквото и да е при отглеждането на децата си. и за което благодарим сърдечно на д-р БърдиКолко по-лесно би било да не се налага всички майки да стават енциклопедии... .
Цитат на: Birdie в Декември 18, 2007, 19:07:42 pmЦитат на: ILYOVA в Декември 18, 2007, 18:42:29 pmДокторе днес бяхме на консултация- 64 см,6,200 кг., обиколка на главичката 42 см., на гръдния кош - 42 см. Ние сме на 4 коригирани месеца. Как мислите вие? Докторката каза, че е добре, ама аз държа на вашето мнение.За 1 месец сме качили 600 гр. Къде стои в кривите детето? Какво каза педиатъра Ви?Каза че сме добре. Нещо не мога да се оправя с кривите които давате вие и затова Ви питам какво е Вашето мнение
Добре е до 12м възраст само две хранения да заместите с външни- това в 12-13-14 и в 16-17-18.Аз лично не съм привърженик на повече замествания-тоест, останалото остава АМ/кърма.