Здравейте,докторе!
Искам да ви питам,понеже много се притеснявам,ще може ли да сложим ваксината за 13-ти месец,която е на дъщеря ми(ще я водя да я слагат на 8-ми януари),при положение,че има 2 бактери в гърлото си-стафилокок ауреус и стрептокок пиогенис гр.А?Бях ви питала и преди време за стафилокока,бях ходила и при 2-те ми педиатърки тук(едната държавна,другата частна),и двете не поискаха да ми изпишат нищо за бактериите,понеже детето е здраво на външен вид и няма нито сополи,нито температура,нито нищо(имаше сополи преди това,аз така открих бактериите).Едната(държавната)заяви,като я попитах нарочно кои бактерии за опасни и кои не,че навсякъде покрай нас има бактерии най-различни,и не е проблем да си живеем с тях
,другата(частната,на която имам повече доверие)каза,че за момента няма да ми изпише никакъв АБ,поради това,че на детето му няма нищо-изписа само Бактробан в носа(понеже имахме стафилока и в носа)-аз мазах сега 10 дена,правих пак изследванията,не показаха нищо в носа,но пък излязоха тези 2 бактерии в гърлото.На детето му няма нищо,само похърква откъм носа,но дълбоко,сякаш от сливиците ли и аз не знам,но не често,мен лично ме притеснява,но държавната ни я слуша и пак не откри нищо...затова не изписва никакъв Аб за гърлото.Аз не искам да тъпча дъщеря си с ненужни АБ-не ме разбирайте неправилно,но се виждам в един затворен кръговрат вече,да си отглеждаме тези бактерии и никой за сега да не е притеснен от това.Какво е вашето мнение по въпроса?Може ли от гърлото пак да преминат в носа(той поне е изчистен за сега)?
Благодаря ви много и ви пожелавам весело изкарване на праниците!!!
Прощавайте,че пуснах въпроса си тук-трябваше в темата за бебета от една година вече,дъщеря ми е на година и 1 месец,но по навик го направих-ще мисля другият път(ако искат модераторите могат да я преместят).