Трябва да уточните на какво се дължи жълтеницата. С вода, захар нищо не става.
Физиологична ли е?, не е ли? на кърменето ли се дължи, или?
Не е нужно да почиствате, нито да правите нещо определено.
Д-р Бърди, моля да ме извините, но не мога да се стърпя да не посъветвам Марипоса; Вие знаете през какви безсмислици преминахме с нашия иктер. Не го пиша на лични, за да видят всички с този проблем... и да не се предоверяват...
Позволявам си да ви пиша, за да не допуснете това което се случи с нас относно жълтеницата. Слушайте Д-р Бърди! Изяснете причината за жълтеницата- настоявайте за пълни изследвания на детето :
1. Пълна кръвна картина
2. Ретикулоцити
3. Общ билирубин + директен билирубин.
4. Чернодробни ензими- АСАТ,АЛАТ, ГГТП, ЛДХ, Г-6-ФДХ, АФ
10. желязо, феритин
5. Антитела за стара и нова инфекция към Хепатит А , Хепатит В, Хепатит С, Епщайн- Бар вирус, Цитомегаловирус
6. Кръвна захар
7. Урина- белтък, билирубин, уробилиноген, седимент
8. Стерилна Урина- за урокултура ( има специални стерилни бебешки колектори за събиране на урина с овален отвор за залепване за момиченца , и кръгъл за момченца)
9. Изпражнения- за копрограма и копрокултура
11. Ехография на черен дроб
Ако има нещо което съм пропуснала да напиша нека Д-р Бърди да допълни.
НАстоявайте!!!
Ние също имахме продължителен иктер.С лека ръка (с непълни изследвания) ни поставиха диагнозата "жълтеница от майчина кърма". Започна някакво безсмислено лечение ... 2,5 месеца... а детето е било с уроинфекция Е.коли най-вероятно от родилния дом! Всичко се оправи след 10 дни лечение с АБ. Както ми писа и д-р Бърди, 4е най-честата причина за продължителен иктер е уроинфекцията, и изобщо инфекцията!
Дано вашето сладурче да няма проблем!