и аз от известно време имам такива болки по време на и след овулация, и пролет, зима и есен. Болките ми са долу в дясно, не са силни, но ме дразнят. Първоначално мислех, че е нещо свързано с храносмилателната система. Ходих по доктори, нищо не ми откриха - казаха, че при настинка червата може да реагират с лека болка. Ходих и при гинеколожки, защото го усещах и като дърпане - и там нищо не видяха. Но същото ми казаха, че може да е от лека настинка. Една моя позната ми каза, че може да имам леко срастване на сака, който държи червата с нещо около него (точните и думи не си ги спомням). Тя ми препоръча електропроцедури, които спомагат за разкъсването на такива малки сраствания. Те може да се получат от лошата стойка - например ако по цял ден седиш пред компютъра, носиш тесни дънки. Това намалява кръвоснабдяването на някои тъкани, притиска ги, и ето ти на минисрастване. Май при мен е това.
Аз си направих експеримент - в момент, в който ме болеше направих ударно около 35 бързи коремни преси, за да видя как болката ще реагира на натоварване на мускулите. При мен болката се концентрира, което за мен е показател за някакъв вид минисрастване. Но това са си мои интерпретации