0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мнения за ПЕРСУФЛАЦИЯ
« -: Декември 13, 2007, 10:40:30 am »
  Преди време , тук , във форума писах , че методът , по който провериха проходимостта на тръбите ми беше Персуфлация.Правена е във В. Търново от д-р Ангелов. Когато отидохме във Плевен малко скептично погледнаха на тази проверка на проходимостта , но все пак зачетоха мнението.Сега ни предстои инсеминация, може би и започвам да се съмнявам за достоверността на резултата. Искам да попитам има ли други момичета , правили персуфлация ?Моля да споделите опит и мнения.
И още един въпрос - каква е "давността" на резултата?Моите тръби са проходими, но все пак проверката е правена през март месец,2007г.Трябва ли да правя нов тест на проходимостта на тръбите? Какъв да бъде?
 Много въпроси станаха. :oops:
Re: Мнения за ПЕРСУФЛАЦИЯ
« Отговор #1 -: Декември 13, 2007, 11:26:13 am »
не сьм чувала за този метод които са ти направили.Но можеш да обясниш какво представлява.На мен са ми правиха цветна снимка на трьбите при която се поставя контраст които преминава през трьбите исе вижда дали са проходими и ако има налепи сьщевременно ги продухват.
*
« Отговор #2 -: Декември 13, 2007, 11:50:59 am »
Ето аз какво открих:

"Продухването, или както го наричат персуфлация е вкарване на газ под налягане в тръбите, след което излиза една диаграма от уреда, която малко прилича на кардиограма, на която е показано как е влязъл въздухът и има ли запушване. За съжаление не може да даде точен отговор на въпроса коя тръба е запушена и до каква степен. На това отговор може да даде цветната  снимка, но най-сигурна е лапароскопията."
« Отговор #3 -: Декември 13, 2007, 11:52:44 am »
не сьм чувала за този метод които са ти направили.Но можеш да обясниш какво представлява.
Персуфлацията е метод за проверка проходимостта на тръбите , при който се използва газ. Апаратът отчита докъде е досигнала тази газ в движението си по тръбите.Резултатът е една диаграма , на която се вижда къде има стеснения и степента на проникване на газта. Док каза , че ако има малки запушвания , персуфлацията ще ги отстрани.Предполагам , че на същия принцип действат цветната снимка и хидротубацията.
 В Плевен , обаче много скептично погледнаха на този тест и казаха , че това е много остарял метод. От там идват и моите притеснения.  :?
« Отговор #4 -: Декември 13, 2007, 12:04:05 pm »

За съжаление не може да даде точен отговор на въпроса коя тръба е запушена и до каква степен. На това отговор може да даде цветната  снимка, но най-сигурна е лапароскопията."
Явно заради това така реагираха в Плевен.
Fanta_23 , мислиш ли , че е редно да си направя нов тест - цветна снимка? :?
« Отговор #5 -: Декември 13, 2007, 13:08:05 pm »
според мен си направи цветна снимка на нея много добре се вижда проходимоста на трьбите а и в момента се проследява на монитор как навлиза контраста.Струва 200лв.
« Отговор #6 -: Декември 13, 2007, 14:51:59 pm »
според мен си направи цветна снимка на нея много добре се вижда проходимоста на трьбите а и в момента се проследява на монитор как навлиза контраста.Струва 200лв.
Къде си си правила цветна снимка? 8O Аз не съм чувала за проследяване на монитор.Пък и доколкото съм запозната , по цени от това лято , а и от сайтовете на клиниките, цветната снимка струва 60 - 80 лева.Боже , само как поскъпват цените.... :(
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #7 -: Декември 13, 2007, 16:10:59 pm »
моята снимка беше само преди два дена...и ми взеха 120лв. в клиника Малинов
« Отговор #8 -: Декември 13, 2007, 17:51:41 pm »
моята цветна снимка я правих в Тина Киркова но освен контраста които е необходим ми поставиха повече за да може с една процедура да се направи и продухване за евентуални налепи по трьбите.
« Отговор #9 -: Декември 14, 2007, 11:50:04 am »
моята цветна снимка я правих в Тина Киркова но освен контраста които е необходим ми поставиха повече за да може с една процедура да се направи и продухване за евентуални налепи по трьбите.
Повечето контрастно вещество оскъпи ли ти допълнително процедурата?
« Отговор #10 -: Декември 15, 2007, 12:33:49 pm »
предполагам че да щом е по скъпа от вашите.
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #11 -: Декември 17, 2007, 02:51:49 am »
Странна работа са цените в нашето здравеопазване!!!!  :o И на мен ми вкарваха двойно количество контраст, но не ми взеха повече пари. Аз платих 120 лв, но все още има и клиники, в които се заплаща по 60, 80 лв! А пък варианта да се сложи повече контраст, че да се премахнат леки сраствания ми звучи мнооого, много странно! Ако могат да се премахнат, това би се случило и с първото количество контраст си мисля! 8O
« Отговор #12 -: Декември 17, 2007, 09:44:36 am »
Здравей fatalwoman. Аз също съм правила персуфлация при д-р Ангелов септември 2004, резултата беше проходими тръби. Когато отидохме в София, докторите също ми казаха, че този метод е остарял и почти не се практикува. Февруари 2006 направих и цветна снимка, която потвърди резултата от персуфлацията - всичко е ок.
Ако искаш за свое успокоение направи и цветна снимка успех
« Отговор #13 -: Декември 17, 2007, 10:37:24 am »
Аз също съм правила персуфлация при д-р Ангелов септември 2004, резултата беше проходими тръби.
И моите са проходими според Ангелов , но ме тревожи това отношение с недоверието към персуфлацията на други лекари. Да , със сигурност ще направим и цветна снимка , защото мислим за инсе.Явно само в Търново и то Ангелов продължава да я прави.Странното е че като го питах за методите за проверка на тръбите , той спомена само за нея , сякаш персуфлацията е единствения метод и му се доверих напълно.От форума научих за другите методи за проверка проходимостта на тръбите.
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #14 -: Декември 17, 2007, 16:54:43 pm »
А някоя от вас дали е  правила това - Три-измерен (3D) ултразвуков тест за проходимост на маточните тръби :ask:
« Отговор #15 -: Декември 21, 2007, 10:24:37 am »
А някоя от вас дали е  правила това - Три-измерен (3D) ултразвуков тест за проходимост на маточните тръби :ask:
Аз лично даже и не съм чувала за този вид тест , но ще ми бъде много интересно да дадеш повече инфо. През 2008 , въоръжена с нови сили може да го изпитам на свой гръб. :wink:
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #16 -: Декември 21, 2007, 11:41:45 am »
Предлагат го в инвитро център "СОФИЯ",но и аз не знам повече :?
« Последна редакция: Декември 21, 2007, 12:33:17 pm от krasiko »