0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета, от скоро чета форума, планирам бременност и реших понеже имам хашимото да си изследвам антифосфолипидни антитела(Анти-кардиолипин IgM ми е 13.84 (+)) и НК клетки (12.26%), оказаха се ЛЕКО ПОВИШЕНИ, реших и генни изследвания да си направя, свързани с тромбофилия и резултата е: Фактор В лайден -хетерозиготен носител, МТНFR-хомозигетон носител - свързан с пиене на доста високи дози фолиева киселина!
Консултирах се с доц.Конова и доц.Ковачева, генетичката и ми предписаха фолиева в конски дози, витамини В6 и В12 и след установена бременност вливане на имуновенин и биене на фраксипарин..
Въпросът ми е има ли възможност при тази ситуация да си имам нормално и здраво бебче???
моля, дай ми съвет, безкрайно съм уплашена! :(
Разбира се, че има :D

Много хубаво си направила, че си взела мерки - така всичко ще е наред!

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

дано FreshBreeze, благодаря ти  :D
чуда се има ли такива мами, родили сладки здрави бебчета.... :(
защо никой не пише...... :(
Ами да, доста бременни са били на такава терапия и са нямали проблеми - потърси в по-старите теми, писано е доста.

не се притеснявай :D
Благодаря ти, Бени!

Аз имах сьщите предписания,и в момента сьм бременна в 25 седмица.Не се претесняваи ако всичко се спазва стриктно ще успееш.
Фолиеве киселина се пие поне 3 месеца преди да направиш икси от по 5мг.и се продьлжава до раждането.В6 и В12 на инжекции всеки ден до третия месец на бременноста после до края ведньж седмично.За тромбофилия от деня на започване на стимолацията до раждането.За вливанията не сьм много сагласна трябва да се правят през цялата бременност,ако искаш можеш да направиш ваксина която важи 1 година аз сьм с такава и нямам проблеми.Каква крьвна група си и резосфактор.АЗ правих икси в чужбина ако бях правила тук още щях да сьм до никаде.
*
При всеки е различно май. Аз имам повишение само на НК клетки и Конова ми препоръча имунотерапия и преди забременяване и след.
За вливанията не сьм много сагласна трябва да се правят през цялата бременност,ако искаш можеш да направиш ваксина която важи 1 година аз сьм с такава и нямам проблеми.Каква крьвна група си и резосфактор.АЗ правих икси в чужбина ако бях правила тук още щях да сьм до никаде.

Честито и лека бременност до края!
Би ли ми казала къде направи имунизацията и в коя държава икси-то?

Благодаря!
Благодаря ти, Бени!

АЗ правих икси в чужбина ако бях правила тук още щях да сьм до никаде.
Би ли ми казала къде направи имунизацията и в коя държава икси-то?

Мисля, че sapsovae е правила АИ и процедурата в Гърция, в Якентро.
Здравеите,аз направих активна имунизация и икси в Солун,Гьрция.Веднага след имунизацията опита които направих е успешен и досега нямам проблеми.Ако ви интересува нещо конкретно може да ме питате.
Благодаря, и аз така предположих, че в Гърция (може би заради споменаването на една година).

Оказа се, че няма много възможности за тази процедура - не във всикчи държави се практикува.

П.С. а като съм тръгнала да те разпитвам, мога ли да те помоля да споделиш имахте ли някакви определени причини за стерилитета?
Благодаря ти, Бени!

Една от основните причини е мъжки фактор,слаба подвижност.Освен това при мен тромбофилия,повишени NK,автоантитела,повишени хормони,липса на витамини.Вобще каквото се сетиш,всичко това ми бе открито в Гърция.В България 5год.ме мотаят и ми взимат парите без да могат да ми изяснят причините за стерилитета.Не искам да споменавам имена но това са най големите светила в София,и като чета в форума много момичета им се доверяват и много са се упарили като мен.Успех на всички!