0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Моите хормонални изследвания преди инвитро
« Отговор #20 -: Декември 13, 2007, 22:45:02 pm »
За да не пускам нова тема искам да попитам и за мойте изследвания, тъй като и при мен има проблем с естрадиола.Според моя доки той/естрадиола/ е отговорен за качеството на фоликулите и съответно на яйцекетката и изобщо за наличието на такава.Значи ли това, че при много нисък естрадиол няма да се развие и да се пукне читав фоликул.И нали Е и ЛХ са свързани.Тогава при високо ЛХ не трябва ли и Е да е висок.Вече се обърках тотално.ДЕНИС помагай с каквото знаеш мила.
На 3-ти ден
лх-10.06 /1-18/
фсх-/20.51 /4-13/
тестостерон-1.23 /0.17-2.53/
Е2 - 8.0/39-189/
аз май изобщо нямам естрадиол в организма :oops:
Високия ФСХ "говори" за ИЯР, ниският ти Е2 в случая, че вероятно няма да има овулация.

Всеки път когато става дума за лошо реагиращи яйчници, високо ФСХ, намален яайчников резерв се сещам за протокола при Сънифлауър, на който тя отогвори прекрасно:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12119.msg249419#msg249419

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

NDK

• *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
« Отговор #21 -: Декември 14, 2007, 12:35:27 pm »
Verka, Evro много Ви благодаря за добрите новини.

Ще обнадежда нежната половинка, тя  го ползва агнеса от този месец и сигурно е малко рано за ефект, но това е единственото което остава да се пребори.

Много ви благодаря  дами.
« Отговор #22 -: Декември 14, 2007, 14:16:57 pm »
На Агнеса пише да се пие по 1 таблетка на ден.
Обаче понеже аз реших, че съм "тежък случай" и в някои дни го пиех по 2 или 3. Според хипохондрията ми  :oops:.
В последствие се оказа, че не съм го предозирала, защото в Агнеса има еквивалент на 5 мг сух екстракт Agnus castus. А има и таблетки Префемин /сега им тече сериозна реклама като средство за облекчаване на ПМС/, където еквивалента е 20 мг. /т.е равнозначни на 4 табл. агнес/.
Не знам до колко е от полза, но таблетката се пие сутрин много рано на гладно с чаша вода. Бях чела, че сутришните часове са най-добри за въздействие върху хипофизата.
« Последна редакция: Декември 14, 2007, 14:19:04 pm от *vera »
*
« Отговор #23 -: Декември 14, 2007, 21:55:13 pm »
Момичета какво е точно Агнес и откъде да го намеря.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #24 -: Декември 15, 2007, 05:21:39 am »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #25 -: Декември 16, 2007, 15:52:20 pm »
Денис,мерси много.Влистовката пише да не се взема, ако се приемат хормонални препарати.Аз взимам естрофем и по късно дуфастон.Това значи ли че не мога да го прибвам?
« Отговор #26 -: Декември 16, 2007, 18:28:22 pm »
kolean, докато аз пих Агнес, не съм приемала хормони. От него ми се нормализира лутеалната фаза на 12 дни.
« Последна редакция: Декември 16, 2007, 19:12:25 pm от *vera »
*
« Отговор #27 -: Декември 16, 2007, 19:01:36 pm »
Аз се чудя, защото и без това се тъпча с какво ли не/по лекарско предписание/.Да не ми се объркат още повече хормоните.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #28 -: Декември 17, 2007, 07:26:14 am »
Денис,мерси много.Влистовката пише да не се взема, ако се приемат хормонални препарати.Аз взимам естрофем и по късно дуфастон.Това значи ли че не мога да го прибвам?
По-добре се консултирай с лекар.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #29 -: Декември 18, 2007, 22:03:32 pm »
kolean, съжалявам, бях претоварена в работата, и чак сега виждам поста ти...

Цитат
Raly_pat, ако не ти е проблем да ми отговориш - как се справяш с тази жестока диагноза и имаме ли изобщо някакъв шанс.Аз все още отказвам да повярвам.Миналата година по това време бях бременна.Много съм шокирана.

Как се справям ли? С помощта на любимия мъж до мен, с помощта на доктора ми, който ми върна вярата, че все пак ще стана майка...

Реално при мен кризата беше миналата година лятото, след първоначалните изследвания и падането на диагнозата... Сигурно около 3 дена не бях на себе си, после още няколко дена, разпръснати в няколко месеца пак така... И просто го приех, разбрах, че имам няколко опции... ИКСИ, второ ИКСИ, неуспешни... Сега действаме на донорска, като междувременно ще пробваме колкото можем и на ЕЦ, дано пък да стане...
Но не се предавам, твърдо, знам, че ще успеем с милото  :lol:

ПП - то малко стана моя пост като за емоционални, ама и темата е такава...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #30 -: Февруари 26, 2008, 16:58:12 pm »
Момичета,

а възможно ли е в овулаторна фаза естрадиола да е по - нисък от референтната стойност на фоликулярната фаза...в същото време има фоликул, който расте?

Това вече наистина ме озадачи, вярно, че ми е нисък естрадиола по принцип....но пък точно това не ми е ясно, как има фоликул, който расте, а естрадиола е по - нисък от най - ниската стойност. От къде ресте фоликула тогава? Или освен да започва да прави обратно развитие?
« Отговор #31 -: Октомври 07, 2008, 15:32:01 pm »
Здравейте момичета скоро не е писано в тази тема но за да не пускам нова ще публикувам тук и моите хормони.Да поясня че ми предстои процедура,с поликистоза съм,а цикъл идва само с дуфастон иначе го няма и така от една година вече.Изследванията са от вчера на трети ден,ето ги:

ЛХ 15.28 при реф.1.9-12.5

ФСХ 4.68 при реф.2.5-10.2

Пролактин 246 при реф.59-619

Естрадиол 169 при реф.40-606

Тестостерон 2.75 при реф.2.68-11

ДНЕАС 10.58 при реф.2.68-11

4Андростендион -не е готов все още

Как ви се вижда положението,най-много ме притеснява високото ЛХ,както и естрадиола,той не трябва ли да нараства по време на стимулацията и да е нисък при започване,всъщност с какви стойности е най-добре да се стартира процедурата?