0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте моми4ета, търсих подобна тема, но нямаше инфо за то4но което ме интересува и реших да пусна тази,
знам 4е за ин-витро/ икси стимулацията зависи от това как реагира организмът и е важно да се следят хормоните за да се регулира дозата, също имахме и тема за това на кого колко му е струвала стимулацията, но каква е първона4алната доза, която се изписва за запо4ване, и първия път тя по-голяма ли е за всеки слу4ай или си по4ва с минимална доза, става въпрос за слу4аите, в които на жената уж нищо и няма, а се налага процедура заради мъжки фактор?
Или пък не се купува никаква първона4ална стимулация, а се купува ден за ден?
Някои от моми4етата бяха споделяли 4е са използвали стимулация, закупена от клиниката и са платили то4но колкото са използвали, а не пове4е, но при мен този вариянт няма да е възможен, затова бих желала да се ориентирам в цените на първона4алната стимулация, минимума без който не може, а ако организма реши да реагира добре, какво по-хубаво от това, освен разбира се положителен тест и здраво бебе на финала :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Здравей, makiyaki!

Мисля, че на тези въпроси може да ти отговори само твоят лекар.
Преди започване на стимулацията се прави изследване на 3 хормона - ЛХ, ФСХ и Прогестерон и на база техните стойности лекаря преценява дозите с които да започнеш стимулацията.
И ние сме с мъжки фактор, но започнахме с 450 ед. Пурегон. Аз съм на 36год. и ФСХ-то ми беше завишено, та затова такива дози.
Мисля, че докато не започнете стимулацията, да се види как реагират яйчниците не е възможно да се предвиди нищо.

Все пак лекарят, който ще те стимулира може ориентировъчно да ти каже като начало какви лекарства да си купиш.

Пожелавам ти успех и един прекрасен  :babyflips: на финала!

П.П. И все пак най-добрият вариант за лекарствата си остава - закупуването им от клиниката. А и цените им там са най- приемливи.
Защо мислиш, че при теб не е възможен този вариант?
Аз правих ИКСИ поради мъжки фактор при д-р Стаменов. Започнах със 150 единици Гонал Ф и на тази доза си останах.  :lol: Естрадиолът ми в първия ден на стимулацията беше 25, на 28 г, съм, нормални хормони, дълъг протокол. Дозата е индивидуална и се изписва според възрастта на жената и хормоналните изследвания.
По принцип се плаща в деня на трансфера, но може и да се даде капаро. Предварително няма как да се знае колко лекарства ще ти трябват. Аз използвах 18 ампули Гонал Ф 75 и 13 ампули Меногон - резултат 18 яйцеклетки.
« Последна редакция: Декември 12, 2007, 07:30:20 am от Жабче »
  09.11.2007
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Няма мъжки, няма женски, всичко зависи от протокола, протокола - от възрастта, хорм. статус, инфо от предишни стимулации, брой яйчници, финансовата възможност и т.н. :)

Аз съм на 31 г., норм. хорм. статус, мъжки фактор /къс протокол/:
1 икси - 14 пурегона, 3 меногона и 4 цитротида- 16 яйца
2 икси - 10 гонала, 8 менопура и 5 цитротида - 13 яйца

Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Моми4ета, мн ви благогаря 4е се вклю4ихте, доста се ориентирах, въпреки 4е вси4ко е индивидуално на вас са ви трябвали около 25-30 боцкания, което доста обнадеждаващо, защото досега бях 4ела за доста по конски дози  8O
Аз няма да мога да си ги купя от клиниката, защото обмислям вариант в 4ужбина а там най-скъпи са ампулите в клиниките, по4нах да си търся он-лайн аптеки, а те правят оферти на разли4ни коли4ества, та сега с коли4ествата които вий ми дадохте, ще из4исля горе-д олу колко ще струва стимулацията в Лондон  :)
Евро, мн яй4ица си снесла бре, а колко от тях станаха годни за трансфер и замразихте ли някакви?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
При първия опит чакахме до бластоцисти - 3 бр., а при втория върнахме 4 отлични морули на 4 ден. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
На мен СТаменов ми определяше инжекциите ен за ден след кръвните изследвания. Бях на къс протокол, т.е. слаба стимулация. Доста фактори влияят и не смятам, че някой тук може да каже какво да се прави. Говори с лекая си.
На мен СТаменов ми определяше инжекциите ен за ден след кръвните изследвания. Бях на къс протокол, т.е. слаба стимулация. Доста фактори влияят и не смятам, че някой тук може да каже какво да се прави. Говори с лекая си.
Ира, не съм съгласна с теб, че късия протокол = слаба стимулация, и то изобщо. Реално погледнато, къс протокол с ударни дози се препоръчва например при изчерпан яйчников резерв.
Всичко е по преценка на лекаря за всеки отделен случай.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Бях на къс протокол, т.е. слаба стимулация.
Съвършено невярно твърдение.
Едното няма нищо общо с другото.
Изключението не е правило ! :)
« Последна редакция: Декември 20, 2007, 15:50:44 pm от BLACK_ROSE »