0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на д-р Стаменов
« Отговор #620 -: Юли 31, 2009, 20:36:59 pm »
Момичета,при всички се слага такова лепило,ако не при кой случаи?
*
« Отговор #621 -: Юли 31, 2009, 20:44:36 pm »
На мен не ми сложи лепило, не знам защо. После в консултативния кабинет срещата беше с д-р Персенска, тя не ми каза нищо конкретно, а ми отговори, че лепилото не е панацея.
А иначе и мен силно ме вълнува това.
*
« Отговор #622 -: Юли 31, 2009, 20:54:04 pm »
Че да си слагат,ако така се захващат ембриончетата... :lol:
« Отговор #623 -: Юли 31, 2009, 22:31:18 pm »
Аз четох по-скоро за някакво набраздяване на обвивката на ембриончетата с лазер, така се увеличавал шанса да се прикрепят към ендометриума...или нещо подобно... :oops: ама за "лепило" не съм чувала :ask:

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:
~ да бъдат радостни без повод;
~ винаги да са заети с нещо;
~ да се стремят с всички сили към това, което желаят;
(Паулу Коелю)

‎"Случва се нещото, в което наистина вярвате.
А вярата е нещото, което го кара да се случи."
*
« Отговор #624 -: Юли 31, 2009, 23:21:51 pm »
Лепило не се слага на всички пациенти! Явно докторите си преценяват къде трябва и къде не! За набраздяване на обвивката на ембрионите не знам, но при мен, освен лепило, ми правиха и надраскване на стените на матката /месеца преди самата стимулация/ - всичко това увеличава шанса за имплантация.
« Отговор #625 -: Юли 31, 2009, 23:54:30 pm »
Лепило не се слага на всички пациенти! Явно докторите си преценяват къде трябва и къде не! За набраздяване на обвивката на ембрионите не знам, но при мен, освен лепило, ми правиха и надраскване на стените на матката /месеца преди самата стимулация/ - всичко това увеличава шанса за имплантация.
А тази процедура кофти ли е? :ask: И как по-точно го правят това ?При теб имаше ли резултат? (Извинявай че така те питам-ако е удобно ,разбира се) :oops:

(Паулу Коелю)

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #626 -: Юли 31, 2009, 23:56:34 pm »
при мен слагаха среда - лепило, но не помогна и теста беше 0.00
не вярвам вече в нищо, освен на шанса и вярата, че когато е писано тогава ще стане.
успех на всички  :)
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #627 -: Август 01, 2009, 00:00:29 am »
не вярвам вече в нищо, освен на шанса и вярата, че когато е писано тогава ще стане.
Не се отчайвай woman  :)р ще изгрее слънчице и при нас!Успех за напред!

(Паулу Коелю)

*
« Отговор #628 -: Август 01, 2009, 00:19:58 am »
Въпросното лепило (среда) се слага на определни пациенти , т.е  които са имали поне 1-2 неуспешни процедури , такива които имали са добри ембриони , но не е имало имплантация. И пак е въпрос на преценка на док!
« Отговор #629 -: Август 01, 2009, 00:26:32 am »
Да така е както казва Роси.При мен слагаха среда и имах категорично отрицателен резултат.При опита без среда имах за малко + тест.Така че док си преценява кога и на кого.
*
« Отговор #630 -: Август 01, 2009, 01:11:06 am »
И при мен така. С лепило , без лепило все тая.
ПОследния път не сложиха, специално попитах защо, отговориха ми че слагат веднъж, ако не помага няма смисъл да се слага пак.
И попитах лекаря какво представлява, каза ми че ембриолозите го забъркват, така че за подробности може да разпитвате тях като се обаждат.
« Отговор #631 -: Август 01, 2009, 14:02:13 pm »
За така нареченото "лепило" сме разисквали и друг път - Слага се по преценка на лекаря. В повечето случаи, когато има няколко неуспешни опита или малко на брой ембриони. Наричат го ембрионално лепило, среда. Подпомага имплантацията.Манипулацията е като трансфер. Лежиш след това 20 мин. При мен са го слагали 3 пъти и трите неуспешни. Този път док. сложи нещо по-различно. Пак течност някаква, която съдържа вещества отделяни от ембрионите. Така матката и лигавицата биват заблуждавани, че има бременност вече и не отхвърлят ембрионите.
А за "надраскването" на ембрионите - нарича се хетчинг. Прави се по физичен-чрез лазер или химичен-чрез хим.вещества начин. Цели улесняване на "излюпването" на ембриона,защото не се ли излюпи навреме ембриона той неможе да се захване в лигавицата.
« Отговор #632 -: Август 01, 2009, 15:01:07 pm »
 :balk_46:Теди,добра информация!!!Аз не съм много веща  :oops: но ми е интересно...Благодаря ти! :)

(Паулу Коелю)

*
« Отговор #633 -: Август 01, 2009, 16:18:32 pm »
А тази процедура кофти ли е? :ask: И как по-точно го правят това ?При теб имаше ли резултат? (Извинявай че така те питам-ако е удобно ,разбира се) :oops:
Надраскването на матката се прави без упойка, на магарето с инструмент подобен на голяма игла със зъбчета по нея /описанието е на мъжа ми, аз инструмента не съм го виждала/, усеща се болка, но е поносима. Когато разбера, ще кажа дали е дало резултат всичко това! :D
*
« Отговор #634 -: Август 03, 2009, 18:48:46 pm »
да се включа и аз по въпроса за "лепилото" - Теди го е описала най-точно по-горе (процеса е като при ЕТ), но исках само да добавя, че при мен го слагаха при първи опит ин-витро, при положение, че от 12 извадени яйцеклетки имах после 10 ембриона - 8 от които доста добри, един от тях беше с хетчинг - доктора като ми ги показваше ми обърна внимание, как е изтънена обвивката му и това щяло да помогне при имплантиране. Върнаха ми двечки - но за съжаление теста беше 0,00. Дано късмета да е с нас следващия път  :)

« Отговор #635 -: Август 03, 2009, 19:46:42 pm »
Средите ги слагат на пациентки с повече неуспешни опити. Слагат ги на втори ден след пункцията, а на третия е трансфера. Миналата година, когато аз правих моя опит, сложиха такива среди на две момичета, с о 4-5 неуспешни опита. И двете имаха положителен тест, едната си има момченце, а другата 3 момченца.  :D
Док мислеше и на мен да слага подобни среди, но се отказа. Ембрионите ми бяха хубави, лигавицата добра, при предния ми опит също имаше успешна имплантация без "лепило". Трансферираните ембриони се хванаха на 100% - 2 от 2.
  09.11.2007
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #636 -: Август 03, 2009, 21:09:25 pm »
Момичета недейте да нервничите чакането си заслужава,вярвай те ми.Аз сашто чаках,но ето вече минах през едно инвитро,после подадохме документи да ни одобрят от фонда от,който отпускат по 5000,вече ни се обадиха че сме одобрени и сега чакаме да се варнат от отпуска,за да стартираме с втория опит.Дано този пат имаме успех.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
« Отговор #637 -: Август 04, 2009, 12:44:03 pm »
Момичета недейте да нервничите чакането си заслужава,вярвай те ми.Аз сашто чаках,но ето вече минах през едно инвитро,после подадохме документи да ни одобрят от фонда от,който отпускат по 5000,вече ни се обадиха че сме одобрени и сега чакаме да се варнат от отпуска,за да стартираме с втория опит.Дано този пат имаме успех.
Стискам ти палци,желая ти от сърце втория опит да е успешен!!!Ще се справим!!! :bighug:

(Паулу Коелю)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #638 -: Август 07, 2009, 10:37:08 am »
Момичета, има ли сред вас такива, които правят или ще правят инвитро с донорска яйцеклетка при д-р Персенска ли д-р Стаменов? Да обменим информация и опит ...

« Отговор #639 -: Август 07, 2009, 13:19:18 pm »
Момичета, има ли сред вас такива, които правят или ще правят инвитро с донорска яйцеклетка при д-р Персенска ли д-р Стаменов? Да обменим информация и опит ...
Здравейте,може и да ви се стори глупаво,но не ми е ясно,каква сумичка трябва да платя и на кого, ако се стигне до донорска яйцеклетка?
Аз съм с един яйчник,който не се знае до кога ще ме слуша,и ми е минавал през главата този вариант.

(Паулу Коелю)