0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #380 -: Април 14, 2009, 13:12:29 pm »
Със сигурност е изнервящо да чакаш по 2-3 часа, особено ако не си от София и трябва да пътуваш. Аз бях преди това в клиниката на Щерев и там  много харесвах организацията и точността!Но не и отношението към проблема, който не се търсеше, за да се отстрани, а просто се констатираше. В клиника Малинов организацията е ужасна /съжалявам за това мое мнение, но.../но пък виждам разликата. Макар и за краткото време в което се виждам с док, търсим решение на проблема, а не тръгваме към поредния опит. За него е важен крайния резултат, а не колко направени опита има!
Беше ми трудно, но док успя да ме накара да повярвам в него и в успех!
Дано!
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #381 -: Април 14, 2009, 14:07:42 pm »
Че чакането е голямо и изнервящо е така,но навсякъде се чака дори и в една тъпа поликлиника за УНГ съм чакала по 1-1.5ч.Но човек трябва да се въоръжи с търпение.Просто добрите специалисти по репродуктивна медицина в БГ са твърде малко около 10-ма,а двойките с такива проблеми - твърде много.Дано всички в най-скоро време да постигнем заветната цел!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #382 -: Април 14, 2009, 18:07:30 pm »
Ето и моето мнение.
Така си загубих близо година и половина първо за чакане, после размотаване и дори нищо конкретно не се предприе от негова страна.
...
Никой от персонала не ти дава смислен отговор.
Прегледи и манипулации вървят като на конвейр.
Прегледа трае 5-10 минути и въобще не може да си събереш мислите да обсъдиш конкретно какво ще правите- отговорът винаги е...ще видим другия път, направи тези изследвания.
Следващия път отиваш с въпросните изследвания и пак ти казва без да ги е гледал- направи тези изследвания- ами аз вече съм ги правила. и т. н. и т.н.
...
Последният път, след 5 часа чакане, ми каза нещо което няма нищо общо с моето състояние и то не си направи труд да ми го каже лично, а чрез една от служителките.
При което просто нямам думи да изразя възмущението си, още повече че съм медицинско лице и знам за какво става въпрос, въпреки че не му се представих-никога не парадирам с това.
Това беше и краят на посещението ми в тази клиника.
Резултатът: изгубено ценно време, съсипани нерви, за парите - то се подразбира.
Може би съм нямала късмет....

Като премахна частта с чакането за която всички останали се хващат (то е ясно че се чака навсякъде, и пред личните и пред специалистите и навсякъде) просто си вадя изводите че ти не си попаднала на твоят лекар. Съжалявам за случилото ти се. Но единственото което мога да ти кажа е че времето лекува тези рани от разочарование бавно и постепенно, а ти трябва да просто през това време да намериш своят лекар. Аз също съм била пациентка на д-р Стаменов, но бързо се изместих и намерих своят лекар в лицето на д-р Александров - АГ Варна. В крайна сметка най-важното нещо в нашата борба е именно изборът на лекар и клиника. Успех ти желая с новият избор и дано скоро да има резултат при вас!!!
« Последна редакция: Април 14, 2009, 18:09:36 pm от Starlet »
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #383 -: Април 14, 2009, 22:19:38 pm »
Чакането явно е неизбежен проблем защото както са казали момичетата по горе че добрите лекари по репродуктивна медицица са наистина малко а пациентите наистина сме много.Аз съм се въоръжила с голямо търпение защото лекарите не са тръгнали да се разхождат на работа са  и приемат и преглеждат по някога възникват спешни операции и разни други проблеми трябва да бъдем хора и да влезем в положение.И аз намерих своя лекар и искренно му вярвам и съм му се доверила понякога той ме вижда в коридора ми казва ще трябва да изчакаш .Отговарям му знам да ще изчакам стига да уточня с вас нещата които ме вълнуват или притесняват.Лекарят ми е д-р Александров от АГ Варна.
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #384 -: Април 14, 2009, 23:29:58 pm »
чакането сие чакане, в крайна сметка какво означават няколко часа особено ако си чакал години - ние чакахме нашата рожба 9 години. след лутане и разочарования в софийските клиники намерихме нашия доктор - д-р Александров от АГ Варна и успяхме. това е най-голямото щастие на севта. Пожелавам го на всички от сърце.


благодаря Ви д-р Александров
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #385 -: Април 14, 2009, 23:45:14 pm »
Чакала съм от сутрин до вечер при моя лекар - Д-р Стаменов, невероятен Човек, страхотен професионалист и добър приятел!
Няма формула или съвет как да се справяме с чакането и времето прекарано пред кабинетите, до процедурите..., само знаех че си струва!
Кураж момичета!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    leon

Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #386 -: Април 15, 2009, 00:19:24 am »
Здравейте момичета!
Виждам, че моето мнение разбуни духовете.
Но явно грешно сте ме разбрали.
Не ме е яд за самото чакането в клиниката, а за пропиляното
време без да се започне каквато и да е процедура, при
положение че имах всички изследвания и беше ясно какво ми е.
Аз съм с ИЯР и почти към 40г.- нямам голям избор.
Затова времето ми е ценно.
Така се подредих, защото първо беше професионалното развитие,:balk_172:
после все попадах на неподходящ лекар и така от 8 години нищо.

Между другото, имам регистрация в сайта, но нещо не мога да вляза с нея,
явно съм забравила паролата.
  :balk_40:
Поздравявам всички с наближаващите празници и ви желая успех!
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #387 -: Април 15, 2009, 11:01:39 am »
Не мисля, че това е "разбунване на духовете" просто всеки си казва мнението. И аз не съм съгласна с някои неща които казваш. Аз също като теб съм с ИЯР и с 2-3 години по-малка, също чакам по 3-4 часа и съм на 500 км от София които пътувам два пъти на ден, но както повечето момичета са казали за да успееш трябва да си позитивно настроен и да вярваш на лекаря си, и поради друга причина съм в тази клиника там лекарите мислят върху причините за неуспеха и не ме карат да си правя излишни изследвания, всичко е премерено. Поне това е моето впечатление, казвам го защото съм ходила при доста лекари които вдигат рамене и те мотаят с години, тук ми казват истината по начин който ме кара да се върна при тях дори и след неуспех.
Успех където и да решиш да отидеш и наистина часовника тиктака не губи време :D
« Последна редакция: Април 15, 2009, 11:03:53 am от Felindra »
*
Re: Въпрос към момичетата - пациентки на д-р Стаменов
« Отговор #388 -: Април 15, 2009, 11:47:41 am »
Радвам се, че така ти е отговорила д-р Персенска.  На мен за 3-ти път ми се случва като отида (и то на място) - да ми кажат "Няма никакви часове. Абсолютно невъзможно". Това много ме натоварва и изнервя в тази клиника, а аз искам точно там да провеждам процедури. Чакаш цяла година и накрая това.
Няма да се откажа, защото страшно ми допадна д-р Персенска и от прегледите и проведените процедури съм повече от доволна. Абсолютен професионалист.
Виждам че е много натоварено и за това все още си сдържам нервите. Но това явно се случва само на мен. Последния път обяснявам за кога искам час  - те съответно ми обясняват как няма никакви часове. Да не говорим, че преди да искам час стана такава обърка с тяхната организация, че цял ден не разбрах какво ще правят с мен -  прегледа беше сутринта, резултатите от хормоните станаха на обяд; от там насетне трябваше да получа указания от някой на 3-тия етаж в 13 часа, но уви.... Всички вдигаха рамене и отговаряха дижурно - "Ами никой не ти е донесъл файла при нас". Е, в 17 часа след много питане най-накрая ми отговориха, че процедурата ми е стопирана заради високо LH. И да си запиша час за следващия цикъл.
От там се качих на 4-ия етаж да искам час за следващия цикъл и съответно получих отказ за деня, за който искам. Не издържах и им казах да ми дават за когато искат - те да преценят и каквото искат да правят. След това напрежение цял ден вече все ми беше тая...
Е - изнамериха ми час съответно.
Съжалявам, че разказвам тези неща. Но дано поне за някой са полезни. На мен никой не ми беше казал, че трябва да бъда нахална. И че трябва и за този психически тормоз да се подготвя. Не ме изнервя нито чакането, нито това, че времето с лекаря е твърде малко и понякога не можеш да си зададеш въпросите, нито претъпканата зала...
Но да се притеснявам, дали ще имам час за следващото действие .....малко ми идва в повече....



Еееее, това все едно аз съм го писала! И аз мислех, че съм единствена в борбата за записване на часове. Колко пъти съм се отчайвала - то не са обаждания, то не са обърквания, лутане и най-вече притеснения. Понякога си мисля "какъв ужас с колко по-сериозни неща се справям, а не мога един час да запазя без да се ядосвам и обяснявам, защо точно следващия месец на точно еди коя си дата трябва да мина преглед". Мъж ми също много се изнервя и казва, че ако тия секретарки продължват с това "нямаме свободни часове, госпожо!", дори и през стимулацията, въобще няма да се разправя с тях, щели сме да стоим пред кабинета ей така без час...
*

    slantze37

  • ***
  • 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #389 -: Април 15, 2009, 12:29:29 pm »
Не мисля, че това е "разбунване на духовете" просто всеки си казва мнението. И аз не съм съгласна с някои неща които казваш. Аз също като теб съм с ИЯР и с 2-3 години по-малка, също чакам по 3-4 часа и съм на 500 км от София които пътувам два пъти на ден, но както повечето момичета са казали за да успееш трябва да си позитивно настроен и да вярваш на лекаря си, и поради друга причина съм в тази клиника там лекарите мислят върху причините за неуспеха и не ме карат да си правя излишни изследвания, всичко е премерено. Поне това е моето впечатление, казвам го защото съм ходила при доста лекари които вдигат рамене и те мотаят с години, тук ми казват истината по начин който ме кара да се върна при тях дори и след неуспех.
Успех където и да решиш да отидеш и наистина часовника тиктака не губи време :D
Благодаря ти Felindra по точно не можех да го кажа дано на повечето момичета не им се налага да търсят своя лекар дълго но аз най накрая го намерих и ше го чакам колкото е необходимо-нямам нужда от повтарящи се неуспехи без да се прави нещо ново конкретно за мен.Успех на всички и търпение всички ще бъдем възнаградени.
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #390 -: Април 15, 2009, 13:37:18 pm »
Да попитам, някой знае ли доктор Стаменов в събота цял ден ли преглежда или не?!
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #391 -: Април 15, 2009, 14:03:57 pm »
viki_vat ,аз преди две седмици имах час - падаше се събота и човека си преглеждаше.Между другото и тази събота пак ще ходя до клиниката,дано да е там.
*
Re: Въпрос към момичетата - пациентки на д-р Стаменов
« Отговор #392 -: Април 15, 2009, 14:17:02 pm »
Някой знае ли дали в събота доктор Стаменов преглежда цял ден или не?!
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #393 -: Април 15, 2009, 14:37:03 pm »
Той е на работа в събота, но не разбрах дали ще е цял ден. До сега винаги съм ходила вечер, а сега ми записаха час сутринта и затова питам. А секретарките нещо бяха ядосани и въобще не ме слушаха. И се притеснявам де не е Персенска сутринта, а той следобед. :(
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #394 -: Април 15, 2009, 14:41:41 pm »
viki_vat, сутрин обикновенно преглеждат стимулациите, така че може да попаднеш и на него и на д-р Персенска. Те и затова са недоволни секретарките като записват часове за сутрин и искат много подробни обяснения за какво е точно часа.
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #395 -: Април 15, 2009, 15:40:40 pm »
Не е праблем кайто и да те прегледа другия винаги е в час.Аз по принцип съм негова пациентка но и Персенска ме е преглеждала.Нямай грижи.
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #396 -: Април 15, 2009, 16:17:16 pm »
Благодаря ви момичета!
До сега съм била винаги при него. А сега ме следи за Инвитро на ЕЦ и нещо не е много доволен и затова питам. Няма доминантен фуликул, а съм 12 ден. А те заминават и двамата на 23 и въобще не знам какво ще правим.
А като си записвах часа,даже не ме попитаха за какво е! Исках вечерта, те ми викат елате в 8.50  8O
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #397 -: Април 15, 2009, 16:32:55 pm »
Записваха часовете само за 22 следобяд и то само с уговорка с док.Не се притеснявай те си пресмятат точно дали ще могат да ни вместят.Щом си 12 ден значи скоро ще се реши ще има ли пункция.Имаш време успех! :crossfingers:
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #398 -: Април 15, 2009, 16:42:21 pm »
viki_vat,ти ако си им казала,че си на ЕЦ,явно те затова са те записали за 8.30ч.Между другото пусни си сутринта ако искаш ЛХ и Е2,аз поне така направих когато бях на ЕЦ,док беше забравил да ми каже,но аз нали съм си умничка - си ги самоназначих  :lol:Успех!!!!
*
Re: Инвитро при Д-р Стаменов
« Отговор #399 -: Април 15, 2009, 17:15:09 pm »
Мече не ми е казал за хормони, но той май се съмнява че ще има ову въобще. Ще видим в събота.