0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клиника Торакс или Селена?
« -: Декември 09, 2007, 13:14:01 pm »
Здравейте!
Искам да Ви попитам за мнението Ви за двете клиники Торакс и Селена-коя е с по-добри условия,цени на раждания,качество на обслужване и вообще всякаква информация и най-вече да изкажите предочитание за една от двете.
Благодаря Ви предварително!

*
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #1 -: Декември 09, 2007, 21:37:40 pm »
най-важното е правилния избор на доктор, който ще ти води раждането. условията и качеството на обслужване са добри и в двете клиники, няма кой знае каква разлика, а и се водят за най-добрите в Пловдив. за цените можеш да се обадиш и да попиташ, но мисля, че в Селена са по-ниски.
Успех!
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #2 -: Декември 10, 2007, 07:09:23 am »
Раждах в Торакс,но нямам база за сравнение,защото не съм била в Селена,за мен по-важен беше лекарят,който ми води раждането.Иначе в клиниката е идеално чисто,няма самост.санит.възел,(но аз знаех за това,а и отидох да раждам,а не на почивка),ако това ще те претесни,то в Селена всяка стая е със самостоятелен санит.възел.Цените в Торакс са по-високи(секцио 1100лв.,като в сумата е вкл.изсл.на вагинален и анален секрет,ПКК,2профилакт.прегледа за детето)
Аз лично останах доволна от чистотата,екипът от гинеколози+анестезиолог,лаборантки,мед.сестри,регистратура,имам леки забележки към акушерките,които не бяха заинтерисувани особено да ми покажат основни неща за кърменето,а и проспиваха нощтните смени,но си мисля,че във всяко стадо си има и мърша.
*
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #3 -: Декември 10, 2007, 09:13:45 am »
...имам леки забележки към акушерките,които не бяха заинтерисувани особено да ми покажат основни неща за кърменето,а и проспиваха нощтните смени,но си мисля,че във всяко стадо си има и мърша.

Аз също раждах в Торакс, само защото там работеше моят доктор. Сега изражда в Селена и ако ми предстоеше раждане, не бих се замислила къде да родя, естествено при избраният от мен лекар.
Потвърждавам написаното от baksisa за клиниката и персонала, но що се отнася за акушерките, просто нямам думи. Невероятно арогантно държание спрямо мен, незнам взаимна антипатия или нещо друго не им изнасяше, но определено от едната смяна от мисля три, бяха повече от отвратителни и с явно нежелание ни обгрижваха с бебчо, даже съм получавала иронични забележки, които аз под въздействие на хормоните ги възприех като обиди. Добре че все пак едната смяна акушерки бяха дружелюбни, спокойни и невероятно отзивчиви, които ми показаха кое, кога и как се прави, относно кърменето и грижите по малчо.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #4 -: Декември 10, 2007, 09:46:51 am »
Много съм доволна от персонала в Селена и най вече от моя лекар  :D.Информират те за всичко.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #5 -: Декември 10, 2007, 10:09:16 am »
Аз също раждах в Селена и съм супер доволна, освен това преди 9 месеца не предлагаха консултант по кърмене, което вече разбирам е поправено. Санитарки, акушерки, анестезиолог- всички са супер, условията и храната също. Цените са по-ниски от Торакс и също в цената са включени изследвания на бебето и майката, на мен три дена ми правиха ПКК защото бях с много нисък хемоглобин, не се плаща допълнително, нито ако се наложи допълнителен престой извън клиничната пътека.
Главното предимство- там работи д-р Даскалов.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #6 -: Декември 10, 2007, 11:11:23 am »
Аз също родих в Селена! Чувствах се по-скоро като на почивка! Изрядна хигиена,  лъчезарни хора от персонала! Ако се наложи да го правя още веднъж няма да се колебая! Бях отишла преди деня за раждане и една акушерка ми показа всички помещения от родилното отделение! Можеш да отидеш и да помолиш да ти покажат! Мисля, че няма да съжаляваш! Естествено, най-важно е лекарят! Д-р Даскалов ми помогна да се чувствам като на поредния преглед без да имам съмнения в процедурата! Тук навсякъде бяха отказали да ме оперират заради фраксипарина!
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #7 -: Декември 10, 2007, 16:18:21 pm »
Момичета,много ви балагодаря за отговорите! Като гледам повечето сте за Селена,трябва да проуча как стоят нещата там.Зная,че ми е много рано но съм голям песимист и искам в седмия месец да съм решила всичко за раждането,ако бебчо недай си боже реши да ни изненада.

Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #8 -: Декември 10, 2007, 17:10:30 pm »
В Селена цените вече се определят и от това, при кой лекар ще си избереш да раждаш. По-евтино е при лекарите, които са собственици на клиниката, иначе е 1100 като в Торакс. 

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #9 -: Декември 10, 2007, 19:50:29 pm »
Аз също родих в Торакс заради доверието ,което имам в доктора си! Според мен не е важна коя е клиниката ,а кой е доктора! Ако му имаш доверие на всякъде раждането ще е приказка!
*
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #10 -: Декември 11, 2007, 13:53:25 pm »
Stankova моят доктор, при когото ще раждам изражда и на 2-те места. Като го питах коя от 2-те клиники е по добра - той каза следното.
В Торакс цените са по-скъпи, но всичко е на ниво и уредено и работещо отдавна.

В Селена е по евтино, също добро, но като по-нова клиника още не са организирани добре и все още имат административни неуредици.

Както разбирам вече, цените и на 2-те места вече са еднакви.
Извод: довери се на доктор, а не на клиника!


"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #11 -: Декември 12, 2007, 09:46:01 am »
taurus,и моят лекар води раждания в двете клиники,но ми каза да си избера една от двете без той да ми препоръчва.Аз за това съм пред дилема и искам да получа повече информация как стоят нещата и при двете.Иначе съм се доверила изцяло на лекаря си и за мен той е най-важния.

Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #12 -: Декември 12, 2007, 14:43:06 pm »
Момичета, чух, че от скоро Торакс май са сключили договор с касата + малко доплащане от пациента, но за съжаление незнам точно как стоят нещата. :D
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #13 -: Декември 15, 2007, 18:24:24 pm »
Да се запиша и аз,на 10.12 родих в селена и съм много доволна от всичко,но наистина най важното е при кой доктор си.Моят доктор е Даскалов и колкото деца имам ще е при него.От Селена съм доволна от всичко акушерки,сестри,анестезиологът и всеки ти обръща внимание и те питат постоянно как сте и в коридора да те срещнат.Болка след операцията нямаше,но както казах зависи и от доктора.
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #14 -: Декември 15, 2007, 22:05:39 pm »
Сигурно вече си взела решение ама да си кажа и аз  :lol: Докторът ми работи и с двете клиники и ми каза аз да си реша - Родих в "Селена" защото ми беше по-евтино. Но съм супер доволна от персонала и от обстановката. Верно не сме на почивка, но какво по-хубаво от това да се чувстваш обгрижвана и да ти е комфортно!
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #15 -: Декември 16, 2007, 11:04:58 am »
Mari_Pz,ти нормално ли раждаше или секцио?И какви са цените в Селена? Аз се бях насочила към Торакс,защото разбрах,че могат да ми издадат фактура,касова бележка и епикриза,за да може после да ги представя в Дженералити, и да ми възстановят част от сумата,но като цяло за мен няма значение цената,важно е всичко да мине добре.

Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #16 -: Декември 16, 2007, 16:27:20 pm »
Mari_Pz,ти нормално ли раждаше или секцио?И какви са цените в Селена? Аз се бях насочила към Торакс,защото разбрах,че могат да ми издадат фактура,касова бележка и епикриза,за да може после да ги представя в Дженералити, и да ми възстановят част от сумата,но като цяло за мен няма значение цената,важно е всичко да мине добре.
Раждах секцио. Цената беше 860 лв. Мисля, че ако си поискаш и там ще ти издадат фактура. Епикризата е сигурна и за теб и за бебето ти.
Успех!
*
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #17 -: Декември 23, 2007, 09:29:48 am »
Моя позната роди в Селена март месец-нормално, но тя беше второ раждане.
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2008, 18:54:20 pm »
знае ли някои кои сега в момента гинеколозите в "селена" и  в"торакс"?
*
Re: Клиника Торакс или Селена?
« Отговор #19 -: Февруари 09, 2008, 20:57:30 pm »
В Селена-Д-р Минев Д-р Топалова и Д-р Ставрев май.