0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: дуфастон и тест за бременност
« Отговор #20 -: Декември 14, 2007, 10:11:47 am »
saraapl,както ти е казала зеленоочка,най-добре е да отидеш на лекар и да ти пуснат хормонални изследвания и всичко което е необхиодимо не си назначавай самолечение.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #21 -: Декември 15, 2007, 00:23:38 am »
Аз имам изписан дуфастон(преди време) защото имам нередовен цикъл.А нямам никакви проблеми нито кисти или нещо такова.и мъжа ми е добре..зна4и затова питам за дуфастона..дали да го пия или не...вече близо 3 месеца не ми идва..:( какво да правя???
Започнала ли си да го пиеш?

не съм...не знам дали да започна..мисля че един два месеца няма да навреди само да ми дойде сега и след това ще видя...пак явно по излседвания трябва..все нови и нови..ама все едно и също...стрес и напрежение!
*
« Отговор #22 -: Декември 15, 2007, 09:18:51 am »
Може точно затова да са ти го изписали -за да ти дойде менструацията.
Защо не се консултираш пак с лекаря си?
« Отговор #23 -: Декември 19, 2007, 15:17:05 pm »
здравейте на всички, за първи път пиша и ми е малко притеснено! вече ми писна и не знам какво да правя! пик клостилбегит! закъснява ми 3 ден а теста е отрицателен! опитвам се да забременея, но не става! имах мола и спонтанен! след това лапаро а сега и галакторея! изписаха ми клостилбегит и полудях от него! нормално ли е да ми закъснява от него? БТ я меря, но тъй като не спя добре, може би не е вярна  :) от два е по-висока..?/ цунки гунки
« Отговор #24 -: Декември 27, 2007, 13:20:19 pm »
здравейте момичета.
От този месец и аз съм на дуфастон,след хормонално изследване(прогестерона е в долната граница на нормалната стойност)Чудя се обаче ,че доки каза да го пия от 14 ден.На 10-ия бях на преглед и имах 23мм фоликул.Тъй като обаче сега са празници,доки не можа да ме гледа а ми назначи прегнил 1500 на 14-и ден -за всеки случай ако не се е спукал фоликула.От същия ден започнах и дуфастона.Има ли опасност ако в същия ден ми е било ову-то ,да го подтисна като  съм пила дуфастон?
« Отговор #25 -: Януари 15, 2008, 16:36:38 pm »
здравейте момичета искам да се допитам до вас.Приемам утрогестан,след уж доказана ову,след прегнил,във форума чета че се пие по схема от 16-26 ден,а док.ми каза да направя тест,и ако е -,да ги спра,но кога най-рано да си го направия и кога се очаква мц,т.че да не ми се удължи мц,че малко влязъхме във релси след лапарото?Благодаря предварително.
Някъде във форума четох,че прогестерона,слаган вагинално можел да свали НК клетки,това вярно ли е?!!
Упех на всички във бебеправенето.
« Отговор #26 -: Януари 15, 2008, 17:14:52 pm »
здравейте момичета искам да се допитам до вас.Приемам утрогестан,след уж доказана ову,след прегнил,във форума чета че се пие по схема от 16-26 ден,а док.ми каза да направя тест,и ако е -,да ги спра,но кога най-рано да си го направия и кога се очаква мц,т.че да не ми се удължи мц,че малко влязъхме във релси след лапарото?Благодаря предварително.
Някъде във форума четох,че прогестерона,слаган вагинално можел да свали НК клетки,това вярно ли е?!!
Упех на всички във бебеправенето.

Здравей Диси,
Аз пия утрогестан, след доказана О 14 дни после правя тест и ако е " - " го спирам. И ми идва М два дена след като го спра. Не прави тест по-рано от 14 ден след О, защото може да не ти отчете. Но не се притеснявай ако си бременна и спреш утрогестана нищо неможе да стане на бебчо. Просто ако не си бременна ти идва МЦ.
« Отговор #27 -: Януари 16, 2008, 17:15:58 pm »
Благодаря heppy  за бързия отговар.Дано да има с какво да се похвалим.
« Отговор #28 -: Януари 17, 2008, 17:28:16 pm »
Heppy,от няколко дни имам леки болки ниско долу,възможно ли е да е от утрогестана,който слагам вагинално?Чудя се каква може да е причината,благодаря ти предварително.
« Отговор #29 -: Януари 17, 2008, 17:49:12 pm »
Heppy,от няколко дни имам леки болки ниско долу,възможно ли е да е от утрогестана,който слагам вагинално?Чудя се каква може да е причината,благодаря ти предварително.

Незнам от какво имаш леки болки, но надали е от утрогестана. Той е прогестерон от растителен произход, доколкото ми е известно. Единствената му странична реакция при мен беше сънливостта. Първия месец си ги слагах вагинално, но голяма цапаница а и ни пречи на секса с мъжа ми, затова втория месец го пиех. То няма разлика дали го пиеш или вагинално го поставяш. Някои казват че вагинално се усвоявал повече и директно където трябва, но в листовката пише че и двата приема са еднакви. Май не помогнах много... ;-)
« Отговор #30 -: Юни 21, 2008, 11:14:38 am »
Моми4ета,след спирането на Дуфастона до колко дни трябва да доиде цикъла ако няма бременност :ask:

*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #31 -: Юни 21, 2008, 15:16:43 pm »
При мен М идва от 3 до 5 дни след спирането на дуфастона!Но мисля,че е индивидуално!
« Отговор #32 -: Юни 21, 2008, 17:07:57 pm »
Благодаря ти eveishan,стискам палци на хубавата ти графика! :blowingdust2: :crib: