0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
дуфастон и тест за бременност
« -: Декември 09, 2007, 11:34:14 am »
здравейте момичета. малко въпросче - има ли отношение приема на дуфастон към резултата от тест на бременност? може да прозвучи доста наивно, но... вече какво ли не ми минава през ума. мерси предварително за отговорите ви :)
Re: дуфастон и тест за бременност
« Отговор #1 -: Декември 09, 2007, 12:57:45 pm »
Аз до колкото зная,дуфастона не оказва никакво влияние върху теста за бременност.Той е прогестеронов препарат и се изписва в началото на бременността и при нередовен цикъл,но нека се включат и други момичета с повече информация...

« Отговор #2 -: Декември 09, 2007, 15:00:28 pm »
Няма никаква връзка между дуфастона и резултата от теста за бременност. Време ли е да честитим  :D
*
« Отговор #3 -: Декември 09, 2007, 17:35:17 pm »
ne,nqma.
« Отговор #4 -: Декември 09, 2007, 20:13:26 pm »
мисля ,че само прегнилът пречи на теста
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #5 -: Декември 09, 2007, 22:42:59 pm »
искам да попитам нещо и се надявам да има кой да ми отговори :) не сикам да се смеете защото не съм много наясно с тези неща  :oops: възможно ли е при приема на дуфастон да се забременее.искам да кажа по време на приема му има ли шанс да се забременее?мерси предварително на всички отворили :) също така желая и много успех:)
*
« Отговор #6 -: Декември 10, 2007, 09:00:02 am »
Естествено че при прием на Дуфастон може да се забременее.
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #7 -: Декември 10, 2007, 10:02:41 am »

[/quote]
искам да попитам нещо и се надявам да има кой да ми отговори :) не сикам да се смеете защото не съм много наясно с тези неща  :oops: възможно ли е при приема на дуфастон да се забременее.искам да кажа по време на приема му има ли шанс да се забременее?мерси предварително на всички отворили :) също така желая и много успех:)
моооже, разбира се, даже 1- път когато ми го изписаха, преди 2 години, ми казаха, че със сигурност ще забременея  :wink:

успех ти желая
а
здравейте момичета. малко въпросче - има ли отношение приема на дуфастон към резултата от тест на бременност? може да прозвучи доста наивно, но... вече какво ли не ми минава през ума. мерси предварително за отговорите ви :)

тестовете за бременност не отчитат прогестерона, който е осн. съставка на дуфастона, но viketo, кажи, има ли повод да честитим? :) искрено ти го пожелавам
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #8 -: Декември 11, 2007, 08:57:54 am »
здравейте момичета, няма повод за честито, само за притеснения ... и повод за смяна на лекаря. на 7-мия ден от закъснение на цикъла и 2 отрицателни теста той ми вика - може да си бременна, може и да не си (гледа ме на един от най - модерните апарати). пий си дуфастона, ако не ти дойде - пак тест. ако ти дойде - обади ми се януари да ти изпиша едни хапчета, дето ще ти помогнат да заченеш  8O. вълшебните хапченца ... ако не бях взела решение, да не стъпя повече в кабинета му, щях да ви издам тайните магически хапченца ...
е вече 13 дена закъснение и нито цикъл, нито + тест. и една година на дуфастон. това редно ли е, логично от лекарска гледна точка?
« Отговор #9 -: Декември 11, 2007, 09:13:26 am »
Ама кой е този лекар бе? Това ми звучи много познато. Аз преди 6 години се доверих на един такъв. Като ми закъсня от дуфастона и той направо ми каза:"Бременна си!" Какъв беше ужаса като прокървих - накара ме да пия папаверин и аз се наблъсках с конска доза... Резултата беше голямо отчаяние, страх и цикъла ми дойде със страшна сила.. После друг гинеколог ми каза, че не съм била бременна.  Ама аз тогава не се и сетих да си взема тест за бременност, но вярвах на въпросния гинеколог, който е приятел на мъжа ми...Той каза на мъжа ми, че щял да ми даде едни вълшебни хапчета дето от тях акушерките от МА забременявали с близнаци. Аз обаче бях прочела това оновва и го попитах-клостилбегит ли? Той ме погледна учудено и ми подаде шишенцето. Не съм пила въобще от него, защото знаех, че това се прави само под лекарски контрол. Сега не искам и да чуя за него!!
« Последна редакция: Декември 11, 2007, 09:18:14 am от Tutto_bene »
*
« Отговор #10 -: Декември 11, 2007, 09:16:15 am »
По принцип дуфастона се изписва след минала Овулация, за да подпомогне евентуална имплантация. Така че трябва да си забременяла преди това по време на овулацията, а дуфастона да помогне да се задържи бремеността.
*
« Отговор #11 -: Декември 11, 2007, 10:12:50 am »
Цитат
искам да попитам нещо и се надявам да има кой да ми отговори  не сикам да се смеете защото не съм много наясно с тези неща   възможно ли е при приема на дуфастон да се забременее.искам да кажа по време на приема му има ли шанс да се забременее?мерси предварително на всички отворили  също така желая и много успех:)

Дуфастонът е прогестеронов препарат. Прогестерона е женски полов хормон, който след овулация се синтезира от жълтото тяла и подпомага оплодената яйцеклетка да се имплантира в матката.
Да обаче има и противозачатъчни, които в състава си включват и прогестерон.
Дуфастона би следвало да се назначава само след минала овулация (това в случай че се цели подпомагане на имплантирането). Дуфастона приеман преди овулация може да я подтисне.
Дуфастон съм чела да се изписва и за кисти.

На теб как ти назначиха дуфастона, от кой ден, по каква схема и защо, в смисъл доказа ли се недостиг на прогестерон или така профилактично, като вълшебно хапченце?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #12 -: Декември 11, 2007, 14:00:39 pm »
дуфастон ми изписаха миналата година след мисед с идеята да помогне на следващо забременяване за имплантиране на "точицата" по график от 11 ден на цикъла за 14 дена. най - съвестно си го пих близо година въпреки, че от него понапълнях. да речем - няколко килца отгоре си струват за идеята да имам бебе. обаче никакъв резултат. почетох из форума и след като научих, че подтиска овулацията го спрях след октомврийския прием :x. резултат - ноември - нормален цикъл, декември - закъснение. и тъкмо реших - ето на, спрях дуфастона, току виж пък имало отражение. обаче 13 дни закъснение и все още отрицателен тест ме обезсърчиха... та това накратко с дуфастона. док ми се скара, че съм го спряла самоволно и ми "нареди" пак да го почвам. мисля обаче да потърся второ лекарско мнение, тъй като така и не разбрах с какво може дуфастона  да "помогне" на забременяването ми. явно не може  :x!!! а очевидно това е проблемът.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #13 -: Декември 11, 2007, 14:52:54 pm »
viketo искам и аз да споделя нещо с теб! През февруари гинеколога ми изписа Утрогестан(също като Дуфастона прогестеронов препарат). Уж тези вълшебни хапчета щели да ми помогнат да забременея. Цикълът ми идваше за един ден и спираше и за това доктора реши да ми изпише прогестеронов препарат(без да прави каквито и да било изследвания за прогестеронов дефицит) Каза ми да ги пия от 11-я ден като при теб за 14 дни. Но пропусна да ме уведоми за най-важното-Прогестерона освен че помага за имплантиране на ембриона може и да пречи. В противозачатъчните също има прогестерон и пиейки го жената преди овулация той пречи на забременяването. За помагане на забременяването прогестерона трябва да се приема 2 дни след доказана овулация. Добре че са момичетата тук да ми дадат съвет. Обадих се на лекаря и го попитах и той потвърди, че трябва да са минали 2 дни след овулация. Но когато ми изписа тези лекарства не ми каза нищо. Започнах да правя тестове за овулация, пиех въпросното хапче и нищо. След 3-4 месеца ми писна всеки ден от тестове за овулация и лекарството и един ден като ми дойде реших, че другия месец няма да броя дни и да пия от това лекарство. Просто имах чувството, че като го пия ми действа като противозачатъчно(мислех си дали тези тестове показват точно кога е овулацията и дали не пия лекарството много рано). Цикъла ми мина и аз не правих нищо. С мъжът ми сме правили 5 пъти секс на кръст за повече от месец(без тестове за овулация). И просто не можах да повярвам след 10 дни закъснение теста показа положителен резултат. Понякога някои лекари се правят на велики и изписват ненужни лекарства. Успех от мен в бебеправенето.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #14 -: Декември 11, 2007, 15:59:36 pm »
viketo и аз имах миналата година аборт по нежелание :( , но на мен доктора не ми предписа профилактично прогестеронов препарат!
Моето мнение, е че не е хубаво дуфастона да се пие без доказана необходимост.
Може би цикълът ти да е ановулаторен и за това да имаш сега закъснение ... Ановулаторните цикли е нормално да се появят на всеки 12-13 цикъла, така че това не е толкова страшно.
За съжаление Дуфастона не може да подпомогне зачеването, а само имплантиране на вече оплодената яйцеклетка.
Не знам от къде си и при кой лекар ходиш, но наистина е добре да потърсиш и второ лекарско мение!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #15 -: Декември 11, 2007, 19:16:52 pm »
благодаря за отговорите и съветите,момичета, със сигурност изводът от цялата ситуация е да сменя лекаря и да спра дуфастона. не можете да си представите колко ме е яд, че съм изгубила време в решаване на проблем по грешен начин поради невежеството ми :(
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #16 -: Декември 11, 2007, 19:26:12 pm »
Вики, това, че си се доверила на лекаря си,
според мен не е невежество.
Така, че не се упреквай излишно.
Смени го, ако ще се почувстваш по-добре. :D
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #17 -: Декември 13, 2007, 23:58:48 pm »
Аз имам изписан дуфастон(преди време) защото имам нередовен цикъл.А нямам никакви проблеми нито кисти или нещо такова.и мъжа ми е добре..зна4и затова питам за дуфастона..дали да го пия или не...вече близо 3 месеца не ми идва..:( какво да правя???
*
« Отговор #18 -: Декември 14, 2007, 10:02:07 am »
saraapl иди на преглед, не е нормално 3 месеца да нямаш менструация.
Дуфастона би трябвало да помогне в случая, но не си го назначавай сама!

*
« Отговор #19 -: Декември 14, 2007, 10:06:45 am »
Аз имам изписан дуфастон(преди време) защото имам нередовен цикъл.А нямам никакви проблеми нито кисти или нещо такова.и мъжа ми е добре..зна4и затова питам за дуфастона..дали да го пия или не...вече близо 3 месеца не ми идва..:( какво да правя???
Започнала ли си да го пиеш?