0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
Re: ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ - МОЛЯ ЗА ВАШИТЕ МНЕНИЯ
« Отговор #220 -: Ноември 17, 2008, 09:48:33 am »
Благодаря ви за отговорите. Значи няма такава несъвместимост според вас при която изобщо да не се стига до забременяване или имплантация? Това имах май предвид. По някакъв начин да се отблъскват сперматозоидите от женския организъм. Де да знам правилно ли се изразих...... :lol:
« Отговор #221 -: Ноември 17, 2008, 16:28:34 pm »
Здравейте на всички.За први път пиша във форума.От два месеца с мъжа ми правим опити да забремнея, но за сега неуспешно  :( .Сега си правя тестове за Ову и се надявам да уцелим момента. А искам да попитам ако някой знае, дали е добре или не - ако се пие фолиева киселина преди бременноста,(т.к. аз пия вече от половин месец) а четох различни мнения и не знам дали да продължавам да я пия. Благодаря предварително на всички  :wink:
« Отговор #222 -: Ноември 17, 2008, 16:48:15 pm »
:welcome3: Даже е препоръчително :wink:
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #223 -: Ноември 17, 2008, 21:57:32 pm »
Добре дошла...хубаво е да я пиеш поне 3 месеца преди забременяване и 3 месеца след това.Няма нищо лошо.Аз също я пих доста време и още я пия.Успех.
« Отговор #224 -: Ноември 18, 2008, 21:52:24 pm »
Здравейте!
Чета темата и това частично много ме успокоява, за което благодаря на всички!
Но има едно "но" което ме притеснява. :?
С мъжът ми правим опити за първи месец. До тук добре. Правих си тестове за овулация като започнах да ги правя един ден от колкото е предписано. Обаче на всички тестове излизаше бледа втора чертичка  :? Цикълът ми е много редовен- 28 дни. Първия ден е на 25,10 което означава че на 08,11 трябва да е ову а на 22,11 МЦ
Още е рано да се каже за бременност, но това което ме притеснява повече е бледата чертичка на теста за ову. Имам и малко предистория която допринася за притеснението. До преди две години имах много дълга връзка през последната година от която правихме опити за бебе, но тогава го приемахме някакси на шега. После се разделихме. Сега обаче не е шега и тези факти ме притесняват.
Спорта прече ли? Моля ви помогнете.
« Отговор #225 -: Ноември 19, 2008, 14:50:16 pm »
Здравейте всички,
Изчетох доста тук не намерих конкретен отговор спорта от рода на каране на кростренажор ниска степен проблем ли е за бебеправенето.
Много благодаря
Re: Спорта прече ли? Моля ви помогнете.
« Отговор #226 -: Ноември 19, 2008, 14:52:57 pm »
Напротив дори е хубаво да се спортува.Естествено да не е голямо натоварването.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #227 -: Ноември 19, 2008, 15:18:37 pm »
не пречи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Опити за забременяване и кортикостероидите
« Отговор #228 -: Ноември 19, 2008, 20:59:20 pm »
Здравейте на всички,
от известно време с приятеля ми правим опити за бебе, но от няколко дни аз не се чувствах добре и като отидох на лекар ми казаха че имам бронхит. Съответно доки ми изписа антибиотик Curam и понеже нощно време получавам спазми от кашлицата, ми изписа кетотифен и метилпреднизолон. Започнох великото ровене в нета за вредата от последните 2 лекарства но така и не откерих нищо конкретно как биха повлияли те на една евентуална бременност преимерно следващият месец. Страничните им ефекти са ужасни и затова ги прекратих веднага щом прочетох как влияят на организма, а и до колкото разбрах са с остатъчно действие и след прекратяването им продължават да действат около месец а някои и до 6 месеца.
Само да уточня, че от кетотифена съм пила само 1 хапче а от метилпреднизолона - 3.
Антибиотика няма как да го спра, ще си го пия 5 дни и се надявам да повлияе и да се оправя.

Моля и за вашите мнения.
« Отговор #229 -: Ноември 20, 2008, 10:14:36 am »
Момичетаааааааааа  :balk_145: днес сутринта си направих тест - отрицателен е, миналия месец ми дойде на 20-ти, днес ми беше първия ден на закъснението и си мислех, че ще се е получило, дали избързах с теста незнам, но имам пак онези гадни предменструални болки - моля Ви кажете ми няколко окуражителни думи  :(
« Отговор #230 -: Ноември 20, 2008, 10:28:52 am »
Според мен изчакай до утре сутрин и ако не е дошъл отивай доктор за кръвен тест. За да не се тормозиш целия ден (ако не си на работа естествено) пусни си някакъв филми или излез на разходка ей тъй на зяй пазар. Гледам че е слънчево времето  :goodluck:
*
« Отговор #231 -: Ноември 20, 2008, 10:57:35 am »
Момичетаааааааааа  :balk_145: днес сутринта си направих тест - отрицателен е, миналия месец ми дойде на 20-ти, днес ми беше първия ден на закъснението и си мислех, че ще се е получило, дали избързах с теста незнам, но имам пак онези гадни предменструални болки - моля Ви кажете ми няколко окуражителни думи  :(
Моя съвет е да изчкаш поне 3, 4 дена закъснение(най малко)
Не всеки месец Овулацията е по едно и също време!
Така, че много е възможно този месеж да си с късна О и съответно да нямаш дори още закъснение.
така, че изчакай
Дано да е +  :D
« Отговор #232 -: Ноември 20, 2008, 12:29:29 pm »
Не пречи. Аз спортувах преди да забременея и после до 3 месец. Ходех на фитнес, вдигах тежести и т.н. Даже е хубаво, понеже релаксираш. Успех.
]
Re: Всичко за забраменяването (бел. мод.)
« Отговор #233 -: Ноември 20, 2008, 19:48:11 pm »
здравейте на всички
и аз имам едно въпросче  :oops: бременни сме вече 6 седмица след няколко месечни опити , даже бързо стана и въобще не го очаквах  :dance2: ходих два пъти на доктор и питах какви изследвания трябва да си пусна и кога? Казаха ми че било още рано и да отида средата на другия месец ...... наистина ли по-късно се правят изследванията и какви са по точно?
*
« Отговор #234 -: Ноември 20, 2008, 21:09:46 pm »
здравейте на всички
и аз имам едно въпросче  :oops: бременни сме вече 6 седмица след няколко месечни опити , даже бързо стана и въобще не го очаквах  :dance2: ходих два пъти на доктор и питах какви изследвания трябва да си пусна и кога? Казаха ми че било още рано и да отида средата на другия месец ...... наистина ли по-късно се правят изследванията и какви са по точно?

И на мен ми казаха да отида 11-12г.с.

*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #235 -: Ноември 21, 2008, 11:18:03 am »
И на мен ми бяха казали да отида за картон в ЖК и за изследвания чак когато съм в 12г.с..
*
« Отговор #236 -: Ноември 21, 2008, 13:39:19 pm »
Здравейте и от мен,
ние със съпруга ми също се опитваме да имаме бебе, правим опити повече от година. Последното което ни препоръчаха преди 2 месеца беше инвитро /проблема е при него - няма достатъчно подвижни сперматозоиди/, обаче миналия месец направих сп. аборт, което ме навежда на мисълта че бебчо ще се получи и без инвитро или инсем.
Моля ви дайте ми съвет да изчакаме ли да видим дали ще се получи така или да започваме процедурите които следват.   :ask:
« Отговор #237 -: Ноември 21, 2008, 15:03:07 pm »
Здравей gucci!Лично мое мнение е да послушаш лекаря ти, а ако наистина имаш финансовата възможност и психическата подготовка за инвитро, изобщо не се колебай :balk_113: Все пак веднъж си усетила ужаса да не се получи...Аз лично нямам търпение и имам огромното желание да си имаме и ние детенце, но мен ме стимулират с Утрогестан и Клостил засега и не ми повдигат въпроса за инвитро.Истината е , че трябва ти сама да си решиш и ти пожелавам успех в решението ти :balk_602:

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #238 -: Ноември 21, 2008, 15:06:12 pm »
Според мен щом си забременяла веднъж значи има вероятност да забременееш спонтанно,явно още не сте за ин витро,може би трябва да опитвате още малко,ако разбира се годините не те притискат.Успех ти желая.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #239 -: Ноември 21, 2008, 15:09:19 pm »
Извинявай,първо писах после видях годините ти в профила,младичка си още имаш време да опитваш още малко,но това е мое мнение разбира се.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"