0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ - МОЛЯ ЗА ВАШИТЕ МНЕНИЯ
« Отговор #200 -: Октомври 28, 2008, 13:10:10 pm »
Аз пък изчаках точно 1 година,а не е трябвало изобщо и 6 месеца да чакам.Щях да си спестя половината време :)

*
« Отговор #201 -: Октомври 28, 2008, 14:06:33 pm »
А защо когато казваме че работим по въпроса за бебе от 2,3 месеца и не става..... повечето гледат несериозно на това и дори се изказват "ако бебето се забави 1 година чак тогава трябва дсе обарнем към специялист!"
Не е ли колкото по рано толкоова по добре?
« Отговор #202 -: Октомври 28, 2008, 17:55:40 pm »
Защото не е сигурно дали има проблем. Може да изхабиш доста нерви и средства за многобройните възможни изследвания и да се окаже, че не е имало такъв. Принципно, ако имаш парите, предполагам никой няма да те върне, щом искаш да направиш изследвания.
« Отговор #203 -: Октомври 28, 2008, 21:58:10 pm »
Аз пък изчаках точно 1 година,а не е трябвало изобщо и 6 месеца да чакам.Щях да си спестя половината време :)
Какво искаш да кажеш  с това Парси, че изобщо не е трябвало да чакаш?
Как се разбира кога е време за сериозни изследвания?
с ПРЕДИшНИЯ МИ ПАРТНЬОР ПРОБВАХМЕ ЗА БЕБЕ около 1 година и понеже не стана и той си направи спермограма, която според неговия докотор е лоша, се разделихме, колкото и егоистично да звучи. Със сегашния ми годеник пробваме 5-6 месеца и нищо не става. за това си мисля, че не трябва да чакам много за да си направя изследвания. Иначе съм ходила на гинеколог в началото на годината, и след неговата проверка каза, че не трябва от нищо да се притеснявам и че няма причини да не забременея. Единственият тест , който ми направи е ПАП тест, който беше нормален. Моят цикъл е доста редовен, мога да кажа на 28 дни, като продължителността е около 3-4 дена.
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
« Отговор #204 -: Октомври 29, 2008, 13:07:22 pm »
Zdraveite. S moq priqrel pravim opiti ot 2 meseca i vse o6te nqma rezultat. Znam 4e o6te e rano ,no dali ima zna4enie ,4e sum pravila abort predi vreme.?
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 13:09:33 pm от sandyna »
« Отговор #205 -: Октомври 30, 2008, 17:21:25 pm »
При аборт винаги могат да възникнат усложнения. Можеш да направиш един контролен преглед, ако не си ги сторила ваче.
*
« Отговор #206 -: Октомври 30, 2008, 17:44:26 pm »
Бебе26 искам да кажа,че човек трябва сам да прецени кога да потърси помощ от специалист.Но наистина 1 година са преценили че е период в който можеш да правиш опити и да не се дерзаеш :)Успех!

« Отговор #207 -: Ноември 04, 2008, 10:55:37 am »
Направи си тест,nadiadureva. Ако все пак МЦ дойде , мисля , че ще е добре да пуснете хормонални изследвания.

И аз да попитам, ако си правила тест, какъв беше резултата?
« Отговор #208 -: Ноември 04, 2008, 10:58:57 am »
Направи си тест,nadiadureva. Ако все пак МЦ дойде , мисля , че ще е добре да пуснете хормонални изследвания.

И аз да попитам, ако си правила тест, какъв беше резултата?
« Отговор #209 -: Ноември 04, 2008, 13:35:06 pm »
Zdraveite za parvi pat pi6a tuk.Az iskam da imam bebe i ot 5 meseca s maza mi se opitvame.vazmozno li e da imam niakakvi simptomi ako sme opitvali vednaga sled M.predi okolo 9 dni
ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ - МОЛЯ ЗА ВАШИТЕ МНЕНИЯ
« Отговор #210 -: Ноември 04, 2008, 13:54:27 pm »
 :bfn: Днес ми е отвратителен ден...:balk_146:След цялата надежда, че най-накрая ще се сдобием и ние с "точица", всичко се размина...Ще гледам да не се отчайвам и ще чакаме следващия месец  :balk_133:

*
« Отговор #211 -: Ноември 13, 2008, 21:32:57 pm »
Здравейте,

Моля да помогнете със съвет и знания - кога започват да влияят негативно опасни лекарства взимани без знание за евентуална бременност? Преди имплантация, веднага след имплантация или с дни по-късно, когато е оформена плацентата?

Да се представя:
Ние правим опити почти година. Следях си овулацията с тест лентички няколко месеца, за да се уверя че я има и да хвана подходящите дни. Предните два месеца си мерих БТ и тя изглежда добре - 36.4-36.6 до овулация и 37.0 - 37.1 след овулация.
Ходих на гинеколог и изсл. на вагинален секрет показа малко гъбички и Е.коли.
Така, че последния месец уж избегнахме ову, за да мога да започна антибиотици.
Че и приспивателни пих, защото ми беше много напрегнато в работата и не можех да заспивам.

И сега, 30-ти ден от цикъла се притеснявам, защото още нямам М, телесната температура втора вечер е 37.4 до 37.6 и имам много киселини в последните дни.

Ще изчакам още ден-два разбира се - може да съм имала късна ову, но ако съм увредила евентуалния плод...
В интернет видях, че това приспивателно е с висока степен опасно за бременност.

Моля помогнете със съвет!!

Благодаря ви предварително
« Отговор #212 -: Ноември 14, 2008, 06:28:19 am »
 briax , по принцип колко ти е дълъг цикъла? Прецени си долу - горе на кой ден ти е овулацията и от този ден отброй 14 дена , ако не знаеш точно колко дни е ЛФ при теб.Денят , който получиш е деня , в който трябва да ти дойде менструацията. След този ден можеш да направиш уринен тест.
 Кръвен тест, който е по - точен, можеш да направиш най - рано на 11 ден след овулацията.
 Относно лекарствата можеш да погледнеш в "Усложнения при бременност".
 Успех!
*
« Отговор #213 -: Ноември 14, 2008, 12:56:04 pm »
Благодаря fatalwoman!

Цикъла ми е между 27 и 29 дни в повечето случау. ЛФ съм я засякла като 13.5 -14 дни дълга. Проблемът е, че не съм си засичала ову този месец - нито с лентички, нито с БТ. Възможно е да съм имала по-късна ову от дръг път, знам ли. Днешния уринарен тест не показа нищо. Ще чакам да видя през деня дали ще ми дойде...

Благодаря за насочването към тема за лекрства :)
« Отговор #214 -: Ноември 14, 2008, 17:16:21 pm »
Balmi, това, което сподели е толкова хубаво и трогателно. Пожелавам ти успех в отглеждането на прекрасните ти деца!
« Отговор #215 -: Ноември 15, 2008, 17:51:03 pm »
Здравейте имам проблем.С мъжа ми се опитваме от 6 месеца да имаме бебе, но все нестава незнам какво да правя.Дайте ми съвет как мога да зачена.ходих на генеколог и тои ми изписа duphaston (пия го от 2 месеца),folacid i gericaps.Наистина много искаме бебе.Помогнете ни моля
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #216 -: Ноември 15, 2008, 18:25:56 pm »
Геновева,6 мес-не са период за шашкане,но ти за всеки случай направи цветна снимка,хормони си пусни,спермограма направете и ще разбереш дали имате проблем.Дано всичко да е наред,пак ти казвам 6 мес.не е никак дълго време след 1 год.неуспешни опити вече става дума за стерилитет.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #217 -: Ноември 16, 2008, 19:55:12 pm »
Някой има ли представа ролята на кръвната група при мъжа и жената? Кога има несъвместимост?
*
« Отговор #218 -: Ноември 16, 2008, 22:33:34 pm »
Някой има ли представа ролята на кръвната група при мъжа и жената? Кога има несъвместимост?
Когато и двамата сте с отрицателна, но долколкото знам при първа бременност не е проблем. След раждането се бие ваксина против антитела, за да няма проблеми при следваща.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #219 -: Ноември 16, 2008, 22:43:32 pm »

Копирам, по-лесно е.  :)

"Кръвногрупова несъвместимост е подобна на резус несъвместимостта, но като цяло предизвиква по - малко проблеми. Възниква при различни кръвни групи на майката и на плода. Най - често това става при майка с кръвна група 0 и дете с кръвна група А, B или AB. По - рядко се получава при майка с кръвна група B и дете с кръвна група A или AB, както и при майка с кръвна група А и дете с кръвна група B или AB.

Майката изработва антитела, които преминават през плацентата, попадат в детското кръвообръщение и разрушават еритроцитите. Затова децата имат по - високи нива на билирубин и малко по - тежка жълтеница след раждане. Може да се направи директен тест на Coombs с кръв от пъпната връв, както и пълна кръвна картина, която евентуално ще покаже увреждането и хемолизата на еритроцитите и наличието на анемия.

Лекува се с фототерапия, понякога с кръвопреливане. Сериозно, но рядко усложнение е керниктер - много високи билирубинови нива, тежка жълтеница и неврологични прояви."

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу