0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Всичко за забрeменяването (бел. мод.)
« -: Декември 07, 2007, 20:49:04 pm »
Здравейте,
днес си направих тест за бременност "Шуър чек"!
Почти веднага се отчете втора, бледорозова линия, а първата - много силно розова.
След това изтичах до аптеката и си купих нов - на лентичка..
Направих си и него - но той беше категорично отрицателен.
Кажете ви моля, какво да си мисля?! :?
« Последна редакция: Януари 26, 2009, 15:24:07 pm от rally_pat »
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
Re: Бледа втора линия на шуър чек
« Отговор #1 -: Декември 07, 2007, 20:53:23 pm »
Направи си кръвен тест.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
« Отговор #2 -: Декември 07, 2007, 21:00:24 pm »
да - помислих сега над този вариант, защото тук във форумите пише за него..
Много съм объркана!
Искам да съм бременна и това би ме зарадвало много!
Мисля да изчакам до 12-ти този месец, защото тогава ще се потвърди 10 дневно закъснение, и след това да ходя на кръвния тест..
Тази втора линия няма да ме остави да заспя..
*
« Отговор #3 -: Декември 07, 2007, 21:01:49 pm »
по принцип и бледата втора линия на теста за бременност означава положителен резултат. Дано и при теб е така. Възможно е вторият тест да е с по-ниска чувствителност. Най-сигурно е кръвен тест.
Аз например имам 6-дневно закъснение на цикъла си /по принцип не ми  закъснява с повече от един ден/, но до преди два дни уринните тестове ми показваха отрицателен резултат - и сега не смея да направя нито уринен, нито кръвен - ако и в понеделник не ми дойде отивам на кръвен.
Успех стискам палци да имаш резултата, който желаеш!!!
« Отговор #4 -: Декември 07, 2007, 21:05:51 pm »
И аз съм на шести ден, приблизително по закъснение и определено зная как се чувстваш - незнаеш какво да си мислиш, не знаеш на какво да вярваш..
Дано да издържа до 12-ти. Чичо ми е гинеколог, но не смея да му звъня, за да го попитам.
Чувала съм такива неща за тестовете за бременност и незная какво да мисля!!!
*
« Отговор #5 -: Декември 07, 2007, 21:32:52 pm »
Аз дори си мислех да пусна тема, в която да попитам момичетата, които вече са забременели дали и на тях им се е случвало да имат на 6-7 ден от закъснението отрицателни тестове - току що си направих шуър чек, който отново е отрицателен. Май още утре сутринта ще отида на кръвен, защото не издържам и не зная от какво е това закъснение - не е типично за цикъла ми. Много ме е страх да не се окаже извънматочна бременност.
Ти преди това имаше ли други отрицателни тестове?
*
« Отговор #6 -: Декември 07, 2007, 21:39:30 pm »
Не чакай направи си кръвен тест!
« Отговор #7 -: Декември 07, 2007, 21:41:26 pm »
днес си направих първият и вторият тест - не съм си правила преди това..
Около 1-ви би трябвало да ми дойде цикъла, но сега закъснява с шест дена..
Вторият се оказа категорично с една линия. Първият е този който ме плаши - с една неясна втора линия -бледа, но видима.
И много искам да знам дали по принцип линиите на шуър чек са бледи преди да се използват - защото не погледнах преди да го използвам и сега това ме кара да се двуумя и да си мисля какви ли не неща..
*
« Отговор #8 -: Декември 07, 2007, 21:46:55 pm »
При вашето закъснение - 6-7 дни освен кръвен тест на ЧХГ, вече можете и на ехограф да отидете. На хубав апарат би трябвало да се види гестационен сак ако има бременност.
Първата линия е контролна, а втората е тестовата, която реагира и се оцветява, ако има бременност. Това че е бледа според мен говори за бременност. Но при твоето закъснение, Ксения, би трябвало да е по-ярка. :? Така че както те е посъветвала Лан, кръвен тест и преглед с вагинален трансдюсер.
Успех!
« Отговор #9 -: Декември 07, 2007, 22:01:56 pm »
Да - ще го направя - ще отида на лекар в понеделник и то при положение, че през уикенда не ми дойде цикъла..
Молш се тази втора линия да не е просто грешка в теста! :( :oops:
*
« Отговор #10 -: Декември 07, 2007, 22:20:45 pm »
Молш се тази втора линия да не е просто грешка в теста! :( :oops:
:goodluck:  :babyflips:
« Отговор #11 -: Декември 07, 2007, 22:29:54 pm »
Благодаря tani77 - и аз се надявам !!!
*
« Отговор #12 -: Декември 07, 2007, 22:33:46 pm »
Момиче, НАПРАВИ си кръвен тест, не чакай до понеделник!
« Отговор #13 -: Декември 07, 2007, 22:51:29 pm »
Lan, страх ме еда избързвам  :oops:
Все пак шест дена са само от закъснението..
Мисля за другата седмица, за да е сигурно поне!
Благодаря ти за смелостта, която ми вдъхваш с мотивацията за кръвния тест, но наистина - незная какво да кажа!
Тази бледа черта се гласува с различна вярност в различните блогове, информационни материали и форуми!
Затова - ще изчакам понеделник и задължително ще предприема нещо с лекар, тест или нещо друго!
Благодаря!
Kseny
*
« Отговор #14 -: Декември 07, 2007, 22:57:45 pm »
 Направи си тест, кръвен. Причината да съм настоятелна е по-скоро евентуална проблемна бременност. Иначе ти пожелавам да са си само мои страхове поради моят си опит. Направи си кръвен тест още утре, не чакай до понеделник, тестът ще отчете и сега достатъчно точно!
 Разбира се втора бледа черта може да означава и други неща, но най-очевидното е ниско ЧХГ, което за такъв период закъснение е притеснително.Другото възможно обяснение е късна овулация, но тогава просто ти казваме честито! :)
« Последна редакция: Декември 07, 2007, 23:01:41 pm от Lan »
« Отговор #15 -: Декември 07, 2007, 23:04:45 pm »
Мила Lan, всичко това като термини ми е много ново - обясни ми моля те какво означава късна овулация и ЧХГ? И какво означава късна овулация - честито!?!
Една от причините да не ходя утре е , че е събота и дори незная къде да отида. През седмицата поне знам че има кръвни лаборатории и добре познавам една от тях по специално, защото си правех преди три месеца СПИН изследване, заради кампанията за доброволно изследване, в която участвах. Но дори не съм сигурна, че работи в събота..
Моля те обясни ми за тези термини.. :(
*
« Отговор #16 -: Декември 07, 2007, 23:14:36 pm »
Добре е да направиш кръвен тест в събота. Ако е положителен добре! В понеделник отиваш на лекар и ако той види плоден сак - прекрасно! Значи овулацията е била късно (това е моментът, в който се отделя готова за оплождане яйцеклетка). ЧХГ - хормон, който индикира бременност, именно той се засича с кръвните тестове. В този случай тестът е бил излишен и ти казваме "Честита бременност, мила!". Ако обаче лекарят не види бременност?...това е другото неприятно обяснение на ниските нива на ЧХГ (бледата втора черта). Не ми се мисли за това, но тогава именно този съботен тест ще даде насока на лекаря какво да прави!
Третият вариант е тестът да е отрицателен, тогава пак може да идеш на лекар, но и той ще има известна яснота за положението в момента.
« Последна редакция: Декември 07, 2007, 23:17:35 pm от Lan »
« Отговор #17 -: Декември 07, 2007, 23:19:58 pm »
O.k. - утре по обяд имам служебна среща и след това ще отида до въпросната лаборатория за кръвни изследвания. Ако работи - ще си пусна кръвен тест, но ако не работи - ще се наложи да чакам!
Както се е видяло - притесненията няма да ме избегнат. . .
Колко ми се иска този тест да беше категоричен.. Или да покаже ясна или да не показва въобще..
Лош тест! :(
*
« Отговор #18 -: Декември 07, 2007, 23:26:36 pm »
Късмет! Стискам ти палци за хубави новини и утре и най-вече от понеделник!
« Отговор #19 -: Декември 07, 2007, 23:38:56 pm »
Благодаря Lan!
Ще си стискам и аз палците! От толкова време очаквам тази новина..
Ще ви пиша утре вечер за случилото се!
Благодаря отново и за разясненията с термините!