Не каза конкретна причина, просто лекарят видя, че се ядосвам, че тази овулация не мога да я засичам винаги, от друга страна мъжът ми така ме припира вече да забременея, че ми беше казал, че ако аз самата не мога да я засека - да ходя по лекари колкото пъти е необходимо, само и само да я хванем - той уж за добро, ама стресирам се допълнително.
Друга причина може би е, че ендокринолога си държи на мнението, че имам хиперандрогенемия (въз основа на повишен андростендион - 2 пъти над нормата), без да ми пусне изследване за free testosteron, което си е най-важното за тази диагноза. Друго, което прочетох вчера, е че андростендиона се тествал на 3-ти ден, защото в лутеалната фаза се покачвал - а моите изследвания са точно в тази лутеална фаза, т.е. може за това да е повишен. Според ендокринолога високия андростендион подтискал прогестерона.
И аз не зная вече какво да мисля, защото специалисти по стерилитет ми казаха, че не е проблем този андростендион.
Иначе нямам клинични изяви за тази "хиперандрогенемия". Но може би наистина да подтиска овулацията, знам ли.