0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за овулацията
« Отговор #680 -: Октомври 02, 2008, 00:48:52 am »
Момичета,още едно въпросче за пустото кафяво течение.Зачудих се дали ако не пия няколко дни Витамин Це няма да спре?В такова положение не мога да отида на док,иска да ме види Но чиста!И ако е като миналата ми менструация :rockon: пак щечакам още сума време да се изчисти и няма пак да имам ову.Кой знае?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #681 -: Октомври 02, 2008, 15:24:10 pm »
здравейте момичета! Искам да попитам какво се случва с недоминантните фуликоли и възможно ли е повече от един да се спукат? Тука нещо не ми е ясно  :oops: винаги когато съм ходила на док ми е казвал че имам няколко фоликула в единия яйчник и затова се чудех - добре, единия се пука и настъпва ову, а тогава с другите какво се случва?
Мерси  :wink:
« Отговор #682 -: Октомври 02, 2008, 19:26:24 pm »
здравейте момичета! Искам да попитам какво се случва с недоминантните фуликоли и възможно ли е повече от един да се спукат? Тука нещо не ми е ясно  :oops: винаги когато съм ходила на док ми е казвал че имам няколко фоликула в единия яйчник и затова се чудех - добре, единия се пука и настъпва ову, а тогава с другите какво се случва?
Мерси  :wink:
Тръгват няколко, но един остава доминантен и овулира, а останалите претърпяват обратно развитие и регресират.
запушена тръба-признаци
« Отговор #683 -: Октомври 06, 2008, 12:49:46 pm »
Не можах да открия дали по тази тема е писано, и моля за извинение ако е и аз пак публикувам вече съществуваща тема.
Въпроссът ми е следния и моля компетентните по темата да пишат- при запушени тръби усещали се болка по време на овулация.
Задавам този въпрос защото при мен по време на овулация се появява странна болка долу ниско в ляво.
Гледаха ме на видиозон и на ехограф и казват ,че всичко е наред , и че тръбите изглеждат добре. Сега от 2 месеца пия диане 35 ,но пак ме боля сега около овулацията-точно на 14 ден(предполагам че е тогава овулацията поннеже винаги тогава почва тази болка)
Та мисълта ми е някои може ли да ми обясни има ли признак за това ,че тръбата е запушена.
Предварително Благодаря на тези които отделиха време
*
Re: запушена тръба-признаци
« Отговор #684 -: Октомври 06, 2008, 12:52:47 pm »
Най добре се вижда дали е запушена с цветна снимка а не с ехограф.А за признаци незнам дали има такива...

« Отговор #685 -: Октомври 06, 2008, 13:00:46 pm »
С ехограф не може да се види състоянието на тръбите.Това става с цветна снимка или лапароскопия.А болките ти при ову ниско долу са нормални,почти всички ги усещаме .
« Отговор #686 -: Октомври 06, 2008, 13:09:50 pm »
С ехограф не може да се види състоянието на тръбите.Това става с цветна снимка или лапароскопия.А болките ти при ову ниско долу са нормални,почти всички ги усещаме .
Миналата година октомври направих аборт,и няколко месеца след това започна да ме боли така,а преди бременността такава болка по време на овулация не съм изпитвала.
А за тръбите гинеколога каза,че изглеждат нормални,и миобясни ,че ако били запушени се изменяли на вид-не знам до колко е вярно, но тая болка ме тормози
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #687 -: Октомври 06, 2008, 13:40:20 pm »
А за тръбите гинеколога каза,че изглеждат нормални,и миобясни ,че ако били запушени се изменяли на вид-не знам до колко е вярно, но тая болка ме тормози

Нормално е да имаш такава болка при овулаця, няма как да види гинеколога ти с
ехограф "изменят" ли се тръбите или не. Запушени, отпушени, те са си там и са същите :D
*
« Отговор #688 -: Октомври 06, 2008, 14:28:17 pm »
Гледаха ме на видиозон и на ехограф и казват ,че всичко е наред , и че тръбите изглеждат добре. Сега от 2 месеца пия диане 35 ,но пак ме боля сега около овулацията-точно на 14 ден(предполагам че е тогава овулацията поннеже винаги тогава почва тази болка)
Не може когато пиеш противозачатъчни хапчета, а Диането е такова,да имаш овулация.
Не може ако са ти нормални тръбите и без болестни изменения да се видят на ехограф.
Дори и да се видят, което не е добре, това не е гаранция че са проходими. ВИдът им може да е нормален, може и да имат образувани хидросалпингси, зависи....
Болката може да се дължи на много неща, така че не се притеснявай толкова.
Ако все пак целиш забременяване и искаш да си спокойна, просто си направи цветна снимка.

« Отговор #689 -: Октомври 06, 2008, 14:29:49 pm »
Въпроссът ми е следния и моля компетентните по темата да пишат- при запушени тръби усещали се болка по време на овулация.
Абе девойко, нерде Ямбол, нерде Стамбул! Тръбите са си тръби, яйчниците са си яйчници.  Това, че потенциално тръбите са запушени (за което, доколкото разбирам не е ясно, поради липса на цветна снимка/хидротубация/лапаро), не означава, че при овулация не те боли, защото все пак яйчника овулира, а не тръбата. И болката не се получава от това, че яйцеклетката се придвижва по тръбата  :lol: Така де, ся, няма една яйцеклетка да играе ролята на тубофло, да отпушва тръбата и затва да боли, нали ?  :lol: :lol: :lol:

Айде, сливам темата с таз за овулацията :lol:

А, и освен това Макси правилно ти е казала за диането и липсата на ову.
« Последна редакция: Октомври 06, 2008, 14:33:14 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #690 -: Октомври 06, 2008, 14:41:56 pm »
Абе девойко, нерде Ямбол, нерде Стамбул! Тръбите са си тръби, яйчниците са си яйчници.  Това, че потенциално тръбите са запушени (за което, доколкото разбирам не е ясно, поради липса на цветна снимка/хидротубация/лапаро), не означава, че при овулация не те боли, защото все пак яйчника овулира, а не тръбата. И болката не се получава от това, че яйцеклетката се придвижва по тръбата  :lol: Така де, ся, няма една яйцеклетка да играе ролята на тубофло, да отпушва тръбата и затва да боли, нали ?  :lol: :lol: :lol:

Айде, сливам темата с таз за овулацията :lol:

А, и освен това Макси правилно ти е казала за диането и липсата на ову.
[/quote]
Аз ако бях компетентна нямаше да питам
Мерси за подигравателния отговор-нерде ямбол,нерде стамбул
Истината е че около 14 ден почва да ме боли и сега когато пия хапчета и преди когато не ги пиех-наистина може да не събразих сега че пия диане и нямам овулация,но необходимо ли е такъв отговор да получа.
« Отговор #691 -: Октомври 06, 2008, 15:05:50 pm »
Тъй, тъй, след малко ще кажеш, че съм и зла  :lol: :lol: :lol: Нищо де, лошо няма :lol:

И не е подигравателно, ама айде попрочетете малко (говоря принципно), има търсачки, пуснете търсене, питайте чичко Гугъл, вижте в сайта, не само във форума, информация има бол! Да не говорим, че това се учи по биология в 8-ми клас (е, поне по мое време се учеше :lol:)...

Сега сериозно! Като си говорим за запушени тръби и т.н. - едно голямо питане: правили ли са ти цветна снимка/хидротубация/лапароскопия, и с едно от тези трите изследвания удостоверено ли е, че наистина са ти запушени тръбите? Защото ако случая не е такъв, и гинеколога/жката ти твърди само от единия УЗ (независимо дали коремен или вагинален), че са ти запушени тръбите - бягай бързо и бягай надалеч от него/нея!!! И кажи откъде си, за да те насочим към добър специалист.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #692 -: Октомври 06, 2008, 15:17:32 pm »
Тъй, тъй, след малко ще кажеш, че съм и зла  :lol: :lol: :lol: Нищо де, лошо няма :lol:

И не е подигравателно, ама айде попрочетете малко (говоря принципно), има търсачки, пуснете търсене, питайте чичко Гугъл, вижте в сайта, не само във форума, информация има бол! Да не говорим, че това се учи по биология в 8-ми клас (е, поне по мое време се учеше :lol:)...

Сега сериозно! Като си говорим за запушени тръби и т.н. - едно голямо питане: правили ли са ти цветна снимка/хидротубация/лапароскопия, и с едно от тези трите изследвания удостоверено ли е, че наистина са ти запушени тръбите? Защото ако случая не е такъв, и гинеколога/жката ти твърди само от единия УЗ (независимо дали коремен или вагинален), че са ти запушени тръбите - бягай бързо и бягай надалеч от него/нея!!! И кажи откъде си, за да те насочим към добър специалист.
Снимка не ми е правена,нищо такова не ми е правено
,тревожи ме тази болка много и на нея отдавам това че не забременявам пак
Преди не ме болеше,а и сега като се замисля наистина нямам овулация,но е пак 14 ден от цикъла и пак ме боли
Лекарите казват-нищо ти няма,хормонално нарушение и сега от диането веднага спира болката.Глупости
Иначе съм в Пловдив,тук само при Кабир съм ходила
Притеснявам се много и съжалявам ,че така отговорих,и това като ме заболи и ставам много нервна-глупаво от моя страна
И още нещо искам да добавя ,което ми каза гинеколожката- фоликула като се спука, течността от него не ицтича в тръбата, а се излива зад матката-от това ме боляло. Аз не съм компетентна и може и тъпо да прозвучи ,сега като пия диането този процес възможен ли е
« Последна редакция: Октомври 06, 2008, 15:29:21 pm от anastacia682 »
« Отговор #693 -: Октомври 06, 2008, 16:01:59 pm »
anastacia682 - споко, нищо фатално не е станало, ти пък ся  :lol: :lol: :lol:

Но това, че те боли с или без ову (при противозачатъчни няма как да има овулация), трябва да се види от какво може да бъде!
Освен това, наистина смятам, че е належащо да смениш гинеколожката. И щом си от Пловдив, бих ти препоръчала да отидеш при д-р Даскалов, в клиника Медикус Алфа

« Отговор #694 -: Октомври 06, 2008, 16:07:29 pm »
anastacia682 - споко, нищо фатално не е станало, ти пък ся  :lol: :lol: :lol:

Но това, че те боли с или без ову (при противозачатъчни няма как да има овулация), трябва да се види от какво може да бъде!
Освен това, наистина смятам, че е належащо да смениш гинеколожката. И щом си от Пловдив, бих ти препоръчала да отидеш при д-р Даскалов, в клиника Медикус Алфа
И там ходих-при Миховска, изписа ми антибиотик от които само хранопровода ми се възпали-и болката пак си остана
Може би трябва да отида на снимка,или и аз не знам вече.Отчайвам се
« Отговор #695 -: Октомври 06, 2008, 16:26:32 pm »
Анастасия, не напразно ти препоръчвам доктор Даскалов - той се занимава с проблемно забременяване, и е доста запознат с всевъзможните казуси, които могат да възникнат.

И си права, че по всяка вероятност ще се наложи да си направиш снимка, но тя не е чак толкова страшна :lol:

А, и още нещо - на база каква диагноза ти изписаха антибиотика?

« Отговор #696 -: Октомври 06, 2008, 17:07:09 pm »
На база и аз не знам. Събудих се една сутрин с голяма болка,тази лекарка ме прегледа и ми каза,че жълтото тяло ми се е спукало много късно и от това ме боли. изписа ми клиндамицин мип600
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #697 -: Октомври 06, 2008, 17:22:14 pm »
 8O  8O

Аз четох, четох... има два варианта: или ти не си  много в час с нещата и не ни ги предаваш точно, или си за незабавна смяна на гинеколога.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #698 -: Октомври 06, 2008, 17:26:02 pm »
8O  8O

Аз четох, четох... има два варианта: или ти не си  много в час с нещата и не ни ги предаваш точно, или си за незабавна смяна на гинеколога.
[/quote
Все нещо щях да предам точно
Не знам вече и аз на къде да хващам
Лошото е че така като ме гледат ми казват-екстра си ,но мен ме боли
Правихме близо 4 месеца опити за забременяване-нищо не стана
Сега с това диане пак няма да стане
Но гадното е че какво ли не пия,а накрая болката си остава където си я имам
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #699 -: Октомври 06, 2008, 17:56:27 pm »
Цитат
Лекарите казват-нищо ти няма,хормонално нарушение и сега от диането веднага спира болката.Глупости

Как установиха хормоналното нарушение? Изследва ли всички хормони? Защо ти изписаха противозачатъчни, за да ти спре болката??? Имаш ли кисти? От киста може да те боли понякога. Какъв ти беше аборта? Спонтанен? Какво ти изписаха след него? Отговорите на тези всички въроси са много важни.

Цитат
Събудих се една сутрин с голяма болка,тази лекарка ме прегледа и ми каза,че жълтото тяло ми се е спукало много късно и от това ме боли. изписа ми клиндамицин мип600
  :lol:
Препоръчвам ти да си намериш добър гинеколог. Момичетата от Пловдив ще те насочат.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."