0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #560 -: Август 12, 2008, 13:53:58 pm »
А на кой ден трябва да се започне с теста.При мен цикъла е около 30 дни,но сега с тия билки ми идва  с по 4-5дни по-рано?

« Отговор #561 -: Август 12, 2008, 13:55:37 pm »
В листовката на тестовете има табличка ,в която пише кога се започват тестовете според дължината на цикъла.
« Отговор #562 -: Август 12, 2008, 15:07:20 pm »
Сега като си сметнах цикъла,видях че съм започнала първия тест вчера на 15сти ден,а днес ми е 16-сти.за сега са отрицателни(както и предполагах),надявам се да има О,за да мога да си пусна изследванията и ако се налага да пия утрогестан от рано.Предният път маи ми го бяха изписали няколко дни след доказана О,пия го 5 дни и го няколко дни(не помня колко точо) и ако няма + тест го спирам,ако има продълйажам.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
« Отговор #563 -: Август 12, 2008, 17:48:11 pm »
Рая,не че не вярвам на тестовете,но при положение че става въпрос за лекарства и изследвания не трябва ли да се докаже с фоликулометрия.Може и да греша...

« Отговор #564 -: Август 12, 2008, 20:03:11 pm »
Рая незнам колко дни ти е цикъла,ама 15 ден може да ти е късно за тестовете,почвай ги по от рано.
« Отговор #565 -: Август 13, 2008, 17:13:16 pm »
Цикълът ми е 35 дни-кошмар! Овулацията ми настъпва към 18-19 ден, няколко месеца съм я засичала с тестове и фоликуметрия.Днес на теста се появи много бледа 2-ра черта,може би утре,вдругиден ще има О.Трябва да се пазя този месец,че имам час дтугата седмица впри Конова за контролни изследвания на тромбоцитно левкоцитни агрегати и имунофенотип,за да видим резултата след имунотерапията 4 месеца,и не се притеснявам от бременност преди да видя резултатите.
« Отговор #566 -: Август 13, 2008, 17:40:07 pm »
И СЕ притеснявам(исках да кажа) :)
« Отговор #567 -: Август 14, 2008, 12:15:12 pm »
Днес ми е 18-сти ден от цикъла.Теста за О показа по-бледа 2-ра 4ерта,но е по ярка от вчерашната.Усещам тъпи болки ниско долу и напрежени е в гърдите.Предполагам че днес или утре съм в О-мъничко се замислям дали да не се възползвам,или да изчакам консултацията в Плевен.Но едва ли нещо различно и ново ще ми кажат.Ще видим..
Какво ще ме посъветвате?
« Отговор #568 -: Август 19, 2008, 14:36:36 pm »
Здравейте. Сравнително нова съм във форума, но само като потребител. Иначе от доста време ви чета.
С приятеля ми се опитваме от 1 година да си направим бебе. Но, имам си аз един грях на душата. През 2005г. направих аборт - по собствено желание. Сега Господ май е решил да ме накаже.
Когато ходих на лекар,той ми каза че БТ не е много вярна, тъй като тя се влияе и от фактори като настинка. Каза ми да използвам тестове за овулация.
Има ли по-хубави тестове от Овю?Нещо миналия месец не ми засекоха овуто.
Re: Какво ще ме посъветвате?
« Отговор #569 -: Август 19, 2008, 14:58:04 pm »
Първо не мисля че Господ те наказва,а мисля че е време да посетиш клиника по стерилитет.Когато правиш тестове за ову е хубаво да ги съчетаваш и с мерене на БТ .А още по добрият вариант е да ходиш на фоликулометрия там най-точно се установява овуто.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #570 -: Август 19, 2008, 15:10:33 pm »
Фоликулметрията си е най верния начин да разбереш имаш ли овулация или нямаш.Аз сумати време си играх да следя с тестове за овулация и така не можах нищо да засека .Но на фоликулметрия всичко се разбра ясно .По принцип като за начало не е лошо да пробваш с тях но не им се доверявай напълно най верния метод вече го написах.Успех .
*
« Отговор #571 -: Август 19, 2008, 15:34:27 pm »
аз ползвах Cler Ovu - според мен са точни, но наистина фуликулометрията му е майката!!!
« Отговор #572 -: Август 19, 2008, 15:42:04 pm »
аз ползвах Cler Ovu - според мен са точни, но наистина фуликулометрията му е майката!!!

А това за фоликуметрията- колко пъти за един цикъл се ходи?
*
« Отговор #573 -: Август 19, 2008, 15:47:28 pm »

А това за фоликуметрията- колко пъти за един цикъл се ходи?
Първият месец ходех по-често,за да види кога горе долу е ову-то.След това абе около 4пъти месечно :)

*
« Отговор #574 -: Август 19, 2008, 15:56:45 pm »
зависи - 3-4 пъти. особенно ако ти е за първи път
аз този месец ходих да проверя дало съм олучила ову и се оказа че да!!!
« Отговор #575 -: Август 19, 2008, 19:52:57 pm »
Добре, може ли да има настъпила овулация /доказано с фоликулометрия/, а тестовете да са все отрицателни? Възможно ли е?
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #576 -: Август 19, 2008, 20:14:53 pm »
Добре, може ли да има настъпила овулация /доказано с фоликулометрия/, а тестовете да са все отрицателни? Възможно ли е?
До колкото съм чела- да! Някои момичета казват, че тестовете са съвсем точни- съвпадат и с това, което показва фоликулометрията и резултатите от БТ! Други са много разочаровани и казват да не се вярва на тези тестове....Наскоро една позната забременя в месец, в който и тестовете и бяха -, и лекарката и беше казала, че най-вероятно има ановулаторен цикъл...Вярвай си на фоликулометрията!
П.П. А чували ли сте, че ако яйцеклетката била отделена твърде рано /например при по-къси цикли/ можело да не е достатъчно зряла, а от там и негодна за оплождане?! :(
« Последна редакция: Август 19, 2008, 20:16:53 pm от alimania »
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #577 -: Август 21, 2008, 10:47:35 am »
Здравейте използвах клиър уву, до 12ден бледи втори черички, коато почна умишлено от 10ден, на 12 и 13 ден 2 почти еднакви тъмни черти, 14 нямаше втора, но искам да питам кога точно настъпва овулацията, възможно ли е на 13ден при това положения, на теста пище до 48 часа след 2 чертички???
« Отговор #578 -: Август 21, 2008, 11:28:49 am »
Възможно е овулация да настъпи по всяко време на цикъла,но най често това става след 12 ден,всичко зависи от дължината на цикъла.При мен тоя месец имаше 2-ра черта,малко по бледа на 20-тия ден,така че...строго индивидуално е.
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #579 -: Август 26, 2008, 07:39:33 am »
Момичета имам въпрос. Обикновено когато съм в овулация имам бодежи в яцчниците, придъпрване ниско долу, тежест и чувствителност на гърдите и т.н. Този месец Т крива спадна и се покачи, като когато си в овулация, но липсват горните симптоми, дори за сега гърдите са ми нормални. Та въпроса ми е може ли да си в овулация, а да липсват симптолите. Благодаря ви? :D