0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за овулацията
« Отговор #660 -: Септември 28, 2008, 18:49:52 pm »
ДесиХ2
Цитат
Колкото до теста в деня на самата овулация,то той обикновено е отрицателен.

Защо???
Ами защото ЛХ е висок преди самата овулация,нали той я предизвиква.А тестовете отчитат този хормон.Затова и в упътването им пише,че овулацията се очаква,как беше,от 8 до 24 часа след положителен тест.Следователно в деня на самата овулация ЛХ вече е спаднал и теста е отрицателен!
Дано да съм го обяснила достатъчно разбираемо :D.
« Последна редакция: Септември 28, 2008, 18:51:32 pm от ВиЛиЛи »
*
« Отговор #661 -: Септември 28, 2008, 19:01:34 pm »
Значи да слагеме сърчицата си и след двете чертички и да чакаме другуте две чертички!
Благодаря за обяснението има какво да научим една от друга !
Успех на всички ловуващи !
Айде до Коледа да има много бременни графики! :wave:
[/url]
« Отговор #662 -: Септември 28, 2008, 19:37:06 pm »
Когато имаме + ову тест това означава че след 24-48ч ще настъпи самата овулация.
*
« Отговор #663 -: Септември 28, 2008, 19:47:04 pm »
Момичета имам един сериозне въпрос!
Не съм сигурна моята овулация,кога е била. Док. ми каза, на 30-ти ден от МЦ че вижда жълто тяло, което означава съвсем сигурно че съм иамала овулация. Не правя тестове защото съм с 1 един поликисотзен яйчник.
1. Колко дена след предполагаемата овулация може да се види жълто тяло
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #664 -: Септември 29, 2008, 09:51:10 am »
ВиЛиЛи, rouzi-anna Благодаря за отговора ще ми е от полза. Да пише го в упътването "Приблизително 12 до 36 часа след вълната на LH, уголемената торбичка е готова да се отдели узрялата яйцеклетка. При последвала овулация, LH се връща до базовото си ниво за 48 часа" - хората са го написали  :oops: ама вие ми го обяснихте по разбираемо. :bighug:

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
« Отговор #665 -: Септември 30, 2008, 14:46:24 pm »
Момичета вече четвърти ден правя тестове за ову и винаги има втора бледа черта :? :balk_145: Да вярвам ли на тия пусти тестове незнам.Дали изобщо ще видя две чертички?Цикъла ми последния месец беше 25 дни затова ги започнах толкова рано тестовете.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #666 -: Септември 30, 2008, 16:30:10 pm »
Ели,продължавай с тестовете,може би е рано. :crossfingers:
« Отговор #667 -: Септември 30, 2008, 17:08:08 pm »
А това че имам бледи втори черти може ли да означава че при мен хормона е по-малко изразен или това просто са си напълно отрицателни тестове?Знам че се приемат за отрицателни но има много момичета които никога не са видели еднакви черти а са имали овулация.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
« Отговор #668 -: Септември 30, 2008, 17:11:04 pm »
А това че имам бледи втори черти може ли да означава че при мен хормона е по-малко изразен или това просто са си напълно отрицателни тестове?Знам че се приемат за отрицателни но има много момичета които никога не са видели еднакви черти а са имали овулация.
Ми незнам,и аз докато ги ползвах все вторите ми черти бяха бледи и все не бях  сигурна какво значи.Затова тръгнах на фоликулометрия и се оказа че си имам овулация.

« Отговор #669 -: Септември 30, 2008, 18:40:24 pm »
Понякога тестовете не показват две черти,незнам защо ,но най добре отиди няколко месеца на фоликулометрия за да го засечете .Знам също така че при поликистозни яйчници също не показват вярно тестовете.
*
« Отговор #670 -: Септември 30, 2008, 18:43:40 pm »
Момичета и моя цикъл беше 25 дни от кога да започвам с тестовете днес температурата ми беше ниска спрямо др дни от утре ли да започвам ?
Или 9,10 ден ?
Най-добре от 8 да не пропуснем О !
Какво ще кажете?!
[/url]
*
« Отговор #671 -: Септември 30, 2008, 19:15:08 pm »
По принцип на 10-я ден, но при теб цикъла ти е сравнително кратък, така че от 8-я, така мисля аз
« Отговор #672 -: Септември 30, 2008, 19:42:13 pm »
Ти си ги започни от 8-9 ден за по сигурно.
*
« Отговор #673 -: Септември 30, 2008, 21:20:25 pm »
Ти си ги започни от 8-9 ден за по сигурно.
:good_post:

« Отговор #674 -: Октомври 01, 2008, 00:30:16 am »
Момичета,здравейте!
Имам едно въпросче.От кога се брои първата дата не менструацията,от пърото зацапване(кафяви петънца)или когато си тръгне кръвта?Аз имах зацапване няколко дена преди да дойде менструацията ми.И не мога да му хвана цаката сега,кога трябва да се падне овулацията ми.
Благодаря Ви предварително!
*
« Отговор #675 -: Октомври 01, 2008, 08:50:19 am »
Първи ден се брой, денят в който има кървене, не зацапване!
« Отговор #676 -: Октомври 01, 2008, 09:39:15 am »
И аз четох някъде, че за първи ден се брои, когато имаш обилно кървене. Напоследък имам зацапване само 1 ден преди да ми дойде.
На друго място четох, че зацапването също се брои, така че не знам.
Ползвам графиката в Зачатие, но също така ползвам една друга- fertilityfriend, и там за първи ден ми брои зацапването.
Тестовете за овулация започнах да ги ползвам на 10 ден, но после си помислих 4е е рано, и 11, 12 и 13 ден не ги ползвах. На 14-я ден пак пробвах и беше +, а на 15-я вече -. Сега не знам дали съм имала Ову на 14-я или още на 13-я ден.
По мои изчисления и наблюдения трябва да ми дойде утре.
Мисля, че не съм бременна, въпреки че пробвахме на същия ден, когато засякох Ову, защото нямам никакви симптоми, и започнаха да ми избиват пъпки, както преди менструация!
Утре ще ви кажа какво става.
Има ли някой, който да е забременял с тези тестове за Ову?
Кога е най-добре да отида на фоликулометрия?
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
« Отговор #677 -: Октомври 01, 2008, 13:47:22 pm »
Има много момичета,забременли следейки тестовете за ову,но при условие,че няма други проблеми,освен уцелването на момента.Ходенето на фоликулометрия трябва да започне  в един от първите чисти дни,за да види доки има ли фуликул,къде е и така да проследи нарастването му!И после вече той ще каже кога пак иска да те види!
Успех!!!!
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #678 -: Октомври 01, 2008, 22:04:22 pm »
Ми незнам,и аз докато ги ползвах все вторите ми черти бяха бледи и все не бях  сигурна какво значи.Затова тръгнах на фоликулометрия и се оказа че си имам овулация.
По-добре така...а при мен има + ову тест, апък БТ остава все ниска! :( Имам само 1 месец фоликулометрия и уж всичко беше наред, ама с тази ниска БТ незнам има ли ову, няма ли....
Резултатите от хормоните ще ми покажат ли  имам ли ову?!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #679 -: Октомври 01, 2008, 23:31:53 pm »
Мисля че прогестерона показва дали е имало ову,но нали знаеш че той се изследва пък 7ден  след доказана овулация.